До колегите със кабрио е46

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

До колегите със кабрио е46

Мнение от mag911 » 11 Фев 2015, 0:10

Здравейте колеги. Имам голяма нужда от помощ. Ако някой някога се е занимавал със това или просто има БМВ е46 кабиро и му се занимава! нуждая се от електрическа схема на VCM модула (който управлява гюрука) или подробни снимки на буксите който влизат във модула. Ако има някой желаещ, който може да бутне едно рамо ще съм много благодарен. Модула се намира под задната лява кора зад шофьорската седалка.Благодаря!

Ацалов
Аватар
Кара: Колело
Мечтае да кара: Лодка в морето

Re: До колегите със кабрио е46

Мнение от Atsalov » 11 Фев 2015, 0:32

Да земеш да напишеш от кой град си,че да се знае кой колега може да ти помогне. Другото е да напишеш какъв ти е проблема с този модул,аз имам такава кола ,но не мога да догатвам проблеми.

Не на последно място използвай търсачката в горната част,има доста писано за тези коли.

Потребител
Аватар

Мнение от mag911 » 11 Фев 2015, 12:50

Atsalov написа:Да земеш да напишеш от кой град си,че да се знае кой колега може да ти помогне. Другото е да напишеш какъв ти е проблема с този модул,аз имам такава кола ,но не мога да догатвам проблеми.

Не на последно място използвай търсачката в горната част,има доста писано за тези коли.

Аз съм от град Пазарджик. Наскоро станах собственик на е46 кабрио. Закупих автомобила без покрив, CVM модул и помпата във задният край, която управлява самият гьрук. След малко търсене из интернет намерих всички части (който си мислех че са ми необходими),но моят автомобил е 2001г. 6 месец мисля,че беше и това значи че автомобила е бил със по старата система на CVM модул : но уви след поставянето на покрива и пробното пускане лампата по средата между двете 61 356 938 005, и се оказа,че съм си закупил VCM модул : 61 358 375 444,със хидравлична помпа със два клапана и съответно куплунга на помпата е със 8 крачета а този който ми идва от колата е със 7 крачета.Копчета неспира да мига в червено. Закупих си програма INPA със кабел от склад66 във която имаше и програма ISTA. След прочитане на всички модули ми изкара грешки във доста от тях, който успях да изтрия успях останналите пак стоят, но най важното е че колата прочина новитя VCM и си търси аварийното реле,за което нямам кабел във кабелажа на колата, и също така търси hard top, Направил съм снимков материал, ако някой ми подскаже как се качват снимки ще изпратя и едно видео във което се вижда, че при натискане на бутона за отваряне системата заработва прещракват двете релета в десният край на колата и помпата и дрите клапана и тва е до там. Затова ми е нужна помощ да видя как е кабелажа на системата VCM модул 61 358 375 444 и да се опитам да пренаредя пиновете на моята букса със тези който са ми необходими.Благодаря за отделеното време. Търсих във всички възможни сайтове не успях да намеря нищо нито пък във нашия форум. Можеби аз немога да се справя със тази задача.

Потребител
Аватар

Мнение от mag911 » 11 Фев 2015, 13:26

Колеги тъкмо си направих регистрация във snimka.bg и ще се опитам да ви кача снимки нправени от програмата ISTA със това какво прочита във VCM 2 модула и сътветно помпата със 2 клапана и кабелите http://mag911.snimka.bg/automobiles/bmw ... rio.853253 тук можете да ги разгледате. А следващият албум е със снимки от буксата която влиза във VCM модула (черната - разглобена за да се виждат къде са кабелите) и снимки на буксата която отива във багажника която е със 7 крачета.Сега ще се опитам да си кача и видеото някъде, за да мога да ви покажа, какво точно прави колата, когато натисна бутона за затваряне.

Потребител
Аватар

Мнение от mag911 » 11 Фев 2015, 14:03

Ето и видеото, което заснех https://www.youtube.com/watch?v=8JioPNm ... e=youtu.be

Потребител
Аватар

Мнение от mag911 » 13 Фев 2015, 20:13

Колеги със един приятел, главно негова е заслугата разбрахме кой е управляващият пин за V5 ( авариен клапан), който стои на помпата. Това е номер 14 от 26 пиновата черна букса. Ако на някой някога се нложи да знае и също така пин номер 1 е за V1 1-вия клапан на помпата ( по -старите системи са само със един клапан и той се управлява от пин номер 1) . Сега достигнахме до момента във който открихме, че при закубуването на мекия таван от човека не ни е дал ключалките за хардтопа, на тези ключалки стои един датчик, който отчита дали е сложен хардтоп или не е и от лявата страна на колата също има една голяма кафява маса тя е за размръзяването на задното стъкло( поне така си мисля) таа сега трябва да си намеря датчик или да измисля как да си направя такъв, защото във елиткар този е 107лв( според мен неси заслужава изопщо). Та това е колеги болкта да разгадаваш кола със която неси се занимавал никога е голяма. Успех на останалите.

Потребител
Аватар

Мнение от mag911 » 13 Фев 2015, 20:19

Здравейте колеги пореден въпрос, надявам се някой даде яснота. Интересува ме заместими ли са датчиците за различните положения на : ИМА НЯМА ХАРДТОП, ОТКЛЮЧЕНО/ЗАКЛЮЧЕНО ПОЛОЖЕНИЕ НА КАПАКА ЗА МЕКИЯ ТАВАН(МЕХАНИЗМА ПОД СЕДАЛКИТЕ СЪС ЗЪБНИТЕ КОЛЕЛА!), И ДАТЧИКА ЗА АМОРТЕСЬОРЧЕТО ВЪВ БАГАЖНИКА ОТ ЛЯВО)

Назад към E46