проблем с bmw.. е46

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: bmw e46
Мечтае да кара: bmw M6

проблем с bmw.. е46

Мнение от vipiv4n » 19 Яну 2015, 6:04

Здравейте! :!: Нов съм в форума, много се извинявам, ако има задавани въпроси свързани с моя проблем, но не намерих нищо по темата.. Имам проблем, не разбирам, от месец съм с новата си придобивка, bmw e46, така че моля да бъда извинен и без нападки.. Проблема е, че при шофиране, от време на време, колата придърпва, премигва ми лампата за акумолатора, а после ми светват, едновременно - лампа за акумолатор, лампа за масло, и жълта лампа - АSC, заедно с жълт удивителен в скобки, колата изгасва и после известно време не иска да пали, или ако запали губи обороти и гасне или пък няма мощност, придърпва пак гасне и пак не иска да пали, един много кофти кръговрат, който ме влудява, за пръв път ми го направи този проблем и ме оставя на пътя, изчаквам я известно време около 20минути после пали скриват се 4-те символа на таблото, и няма грижи успявам да се прибера... нооо въобще не ми харесва да ме оставя на пътя все пак не е това целта от шофирането.. направи ми го вече няколко пъти този проблем, някой може ли да ми помогне, запознат със случая, защото се притеснявам доста.. ще прикача и снимка на проблема! Благодаря предварително за съдействието! :(
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 330Ci
Мечтае да кара: M3
Детайли за колата: Mtech, Manual, Black Sapphire

Re: проблем с bmw.. е46

Мнение от DoesNot » 20 Яну 2015, 15:13

Започни с диагностика ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 /316i

Мнение от IKN » 20 Яну 2015, 15:47

Провери на първо място как е масата на мотора към купето ,
и изобщо всички мостови кабели на минус /маса/ в моторния
отсек . След това ревизия на алтернатора и какви стойности
на зарядно напрежение дава със и без включени големи консуматори
на празен ход и при 3000 оборота примерно.
С какъв мотор си ,по снимката съдя че е бензинов.

Потребител
Аватар

Мнение от vipiv4n » 20 Яну 2015, 15:53

да колега, bmw e46 318, 116 конски сили бензин с газов инжекцион

Потребител
Аватар
Кара: Е46 318 CI
Мечтае да кара: танк у парламенто

Мнение от Strike » 23 Яну 2015, 7:07

Червените лампи ( масло и акумолатор ) най -вероятно светват в следствие на изгасването на мотора ,а по принцип жълтите лампи в тази комбинация светват при изключени системи за сигурност, което ме кара да мисля че там някадъ е проблем . Преди около месец имах подобен проблем на светофар на ляв завой светна ми лампата за тракшън контрола(както си стои на място колата ) и стана забавно давам 1-ва да потегля и леко газта,а системата отнема газта :mrgreen: и се получи едно тресене на място около 20-на секунди след което лампата угасна и си потеглих . Мился че и при теб се получава нещо такова някой датчик лъже че има "боксуване" и вкл тракшъна , който ти отнема газта и колата гасне . На твое място бих изключил системите и я бих по карал така да видя дали ще се появи проблема пак

Потребител
Аватар

Мнение от vipiv4n » 06 Фев 2015, 2:50

Закачихме я и се оказа, че проблемът е от датчика на коляновия вал - 300 лв всичко :)

Назад към E46