Продължават мъките с гасненето на пропан...

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Re: Продължават мъките с гасненето на пропан...

Мнение от Демирев » 25 Яну 2015, 14:14

На 13 януари в 14:21ч. съм изпратил мейл с копие от договора. Нямам отговор още.
Заволито съм го изключил окончателно преди 3 дни.
Честно казано сега на бензин я чувствам сякаш е 150 коня. Набира много бързо и на баир за разлика от пропан.

Спокойно Оци. Не чакам нищо от тук. Убедих се че е само чатинг тази тема.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

ентусиаст
Аватар

Мнение от Демирев » 25 Яну 2015, 14:17

bigfinger написа:Колега Демирев, според твоите обяснения при подаване на газ и отнемане само тогава ли угасва?
Или палиш вдига оборотите до 1300 - 1400 падат до около 1100 - 1200 и след като започнат да цъкат инжекторите на газта тогава гасне?
Ако обясниш по конкретно в детайли е по-вероятно някой да ти помогне.
Не е задължително да си технически много грамотен за да обясниш в детайли какво се получава.
Аз разбирам че ако много е студена или в синия сектор при подаване на газ и отнемане двигателя загасва!

И още един въпрос дали си демонстрирал дефекта в сервиза?

И ако си, защо досега не си написал жалба (като опишеш точка по точка какво се е случило с дати ако може) вкъщи иди в сервиза и искай да се запознаят с нея и да ти дадат изходящ номер и копие.
След което само гледай :mhihi:
От там вече Кзп, пътища много.

Преди гаснеше само когато е в синият сектор. След 48 посещения на Заволи сервиза смениха най-накрая газовия компютър и мап сензор и резултат стана бедствен!
Вече гасне нон стоп и топла и оборотите винаги играят. Тотално се разкапа газовото вече!
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

ентусиаст
Аватар

Мнение от Демирев » 25 Яну 2015, 14:27

oci написа:Понякога трябва сам да си помогнеш. Сигурен съм, че всеки един от нас е стигал до такъв момент, но номера е да махнеш капаците и да намериш правилния път, а той при теб ще е с даване за пари за друга уредба и друг сервиз, или пък хвърляй газовата така ще ти е по-евтино щом не могат да ти я оправят.

Колко пъти още да пиша че съм ги обиколил всички сервизи за газови и не ми обръщат внимание никъде като видят Заволи ме пращат в скапания Заволи сервиз.
Викаш да хвърля 1200 лв.?

Няма смисъл от темата вече. Едни и същи въпроси и отговори.
Ако не ми отговорят от КЗП до средата на февруари ще търся другаде помощ.
Последна промяна Демирев на 25 Яну 2015, 21:18, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 25 Яну 2015, 17:31

Ако не ти отговорят което ме съмнява пусни 3-та тема :mhihi: . Не се ли убеди, че темата ти е без мислена всички го разбраха само ти не. Аз също смених едно ново ловато и загубих пари на даден етап но пък сега спестява доста повече. Това се опитвам да обясня ама кой ли да чеу. Лошото е че ти не приемаш съвет от никой едно и също си знаеш. Стана доста известен :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от Демирев » 25 Яну 2015, 18:22

Като ти е досадна тази тема не я поглеждай - има 100 други.

Може някой кадърен майстор във Варна да види темата.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 25 Яну 2015, 20:52

Демирев написа:Като ти е досадна тази тема не я поглеждай - има 100 други.

Може някой кадърен майстор във Варна да види темата.

Прав си мой така ще направя. кадърните майстори нямат време да се ровят във форуми. А и газта не е на мода в бмв форума пробвай да пуснеш такава тема във vw форума там има най-много газ Майстори.
Прочети си двете теми наново от начало до края и ще видиш на колко хора е досадна :mhihi: и може да намериш правилния път към сервиза. Съвет последен който е на зор той търси никой няма да дойде без пари да ти оправи колата явно тия от Заволи за нищо не стават намери друг сервиз дай някой лев и си реши проблема. На този мотор газ най-лесно се подкарва. Имаше един Николай на мир над мивката знам че доста хора от Варна при него ходят.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Демирев » 25 Яну 2015, 21:13

Прочети последните ми поустове!!!
Ходил съм из всички газ сервизи във Варна окръг вкл. и при Николай в Цветния околовръстното - не се занимава със Заволи!
На всички газаджии отговорът е един. Отивай във вносителя на Заволи - Eurogas 3000

Най-много ме въртя въпросният Ники газаджията от цветния...нямал софтуер за Заволи...ела след 4 дни...после ела след 7 дни...20 дни ме мота! И накрая призна че не му се занимава със Заволи!
До цена ремонт въобще не се стига!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 600 коня с умивна на лицето
Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
Детайли за колата: Garrett 3582

Мнение от Smoocki » 01 Фев 2015, 23:57

Смени си гарнитурите между всмукателните колектори и може и да се оправи ...проблема ти е на бензин само дето много по-трудно се усеща .Знаеш ли какви врема дават инжекторите на празен ход ,колко е вакума ,дали ти работи клапана картерни газове и маркуча дали няма цепнатини .Попринци при такива проблеми инжекторите не могат да стигната времената на бензина и започват да впръскват неравномерно което води до тия проблеми
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Демирев » 02 Фев 2015, 1:00

Нямам представа какви са времената на инжекторите - само помня че веднъж от 45-те посещения - каза че имало някаква разлика - "ама е нормално". Самоадаптира се пропан-инжекциона с бензина.
Добре са маркучите - съвсем нови са.
Иначе съм споделял в темата че си тракат - цъкат още с първото палене пропан инжекторите. Чувам ги как цъкат.

Бих сменил каквото трябва срещу съответната сума където трябва. Проблемът е че никой газаджия във Варна не приема Заволи! :cry:

Подмениха ми и този сензор ---> http://www.gasmagazin.com/%D0%B5%D0%BB% ... bosch.html
и нулева промяна :cry: :cry: :cry:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от slitter » 03 Фев 2015, 0:48

Добре де, прочетох цялата тема от началото и ти така и не сподели какво ти казват при взимане на автомобила от теб от всяко влизане в сервиза. Очевидно ти я палиш, за да си тръгнеш от там, те нали не я държат запалена, за да е топла, докато си я вземеш. Моля те кажи дословно какво ти казват, издават ли ти някакъв документ, по принцип на самите гаранционни карти се описват извършените гаранционни мероприятия по реминти.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Демирев » 03 Фев 2015, 14:55

Като подменят детайл го вписват в гаранционната книжка.
Иначе през другите пъти когато съм оставял колата само е донастройвал газовия компютър. Това казва. И да си видя датчика разпрл вал/колянов вал. Твърдо е убеден че в него е проблема. Да съм отишъл на бмв майстор. Ходих на такъв и закачихме двата датчика на осцилоскоп и всичко им е наред. Няма проблем на бензин. И е така наистина! С изваден бушон на газовото си работи уникално добре мотора!
Бмв майстора казва да отивам при газаджията. В Еврогаз пък обратното :bang: :bang: :bang:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от slitter » 03 Фев 2015, 16:20

Демирев написа:Като подменят детайл го вписват в гаранционната книжка.
Иначе през другите пъти когато съм оставял колата само е донастройвал газовия компютър. Това казва. И да си видя датчика разпрл вал/колянов вал. Твърдо е убеден че в него е проблема. Да съм отишъл на бмв майстор. Ходих на такъв и закачихме двата датчика на осцилоскоп и всичко им е наред. Няма проблем на бензин. И е така наистина! С изваден бушон на газовото си работи уникално добре мотора!
Бмв майстора казва да отивам при газаджията. В Еврогаз пък обратното :bang: :bang: :bang:

Добре, очевидно каквито и технически съвети да получиш от който и да е колега е ясно, че ти сам не искаш да пипаш, въпреки че аз ако бях щях и не ми дреме, щото колата си е моя и никой не може да ми казва кво да права, пък камо ли те па тия малоумници как ще разберат, че съм пипал, но без значение... Що толкова време се моташ с тех, ами отиваш и им казваш да я свалят и да си ти върнат парите. Отиваш в друга фирма и си слагаш друг газов инжекцион. Са ше ми кажеш, че не било толкова лесно, че не съм се занимавал с гаранционни сервизи и т.н., а аз ще ти кажа, че съм се занимавал и ги побърквам тия, без значение кви са, щото и правото, и законът са на моя страна. В случая ти си изрядния, те не! Тва ми прилича на мазохизъм. Прочетох по-рано, че те били заплашвали... Направо ще мина през сервиза с БТР, а собственикът ще го накарам да изяде ел. инсталацията на газовата, а след това ще го съдя... Ама това съм аз, ти си избрал позицията на жертвата... Не се сърди, колега, за мъките ти има много виновници, но най-големия си ти в случая, че търпиш и искаш да си ти оправят Заволито.... Проблемът можеше да си го решил още през сезон 2013/2014. Като дете пропусна ли да приочетеш приказката за "Невольо, невольо"? Успех все пак де, дано да съм успял да те надъхам да се вземеш връце, да спреш да хленчиш и да си потърсиш правата по най-добрия за теб начин и да си купиш с парите нова газова, с която да си караш с кеф. Всичко е в твоите ръце!

ентусиаст
Аватар

Мнение от Демирев » 03 Фев 2015, 17:16

Доколкото мога да направя сам нещо е подаването на жалба до КЗП. Пратих им и договора си. Но нямам отговор все още от тях никакъв.
Другото което мога да сторя е направено. Днес звънях на поредният сервиз който ми препоръчаха и наистина не е за вярване и от мен - но е факт че никъде не искат да пипат чужд монтаж на газов инжекцион. Направо съм с вързани ръце.
Опитвам всички възможни начини да се реши проблема. Тази тема не е единственото което правя - а един от начините.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 320Ci '01

Мнение от fancooler » 04 Фев 2015, 15:28

Аз защо, при положение, че и заплахи е имало, не си хванал досега някой добър адвокат?! Няма да фалираш, споко! Даже доволен ще останеш ако ме послушаш...

ентусиаст
Аватар

Мнение от Демирев » 04 Фев 2015, 17:21

Миналата година при първите проблеми с калпавото газово собственика на Еврогаз 3000 ми звъня да не пиша в интернет оплаквания срещу Еврогаз 3000.
По-важно за него е да не се оплаквам в нета от сервиза му отколкото да ми реши проблема с газовото.

Предишна

Назад към E46