Втвърдяване на педала на спирачките
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- luizov
- младши ентусиаст
-
- Кара: 323ci M52tuB25
- Мечтае да кара: ///M3 e30
Втвърдяване на педала на спирачките
Търсих в търсачката, но не намерих точно този проблем.
От около седмица като освободя от скорост и педала на спирачката се втвърдява. Другото много странно е - както си карам и примерно трябва да спра, освобождавам от скорост, натискам спирачката и освен че се втвърдява оборотите на двигателя падат доста (почти угасва, дори веднъж угасна). Това с оборотите не става само понякога. От какво може да е помагайте. Гледах си спирачната течност на максимума е.
От около седмица като освободя от скорост и педала на спирачката се втвърдява. Другото много странно е - както си карам и примерно трябва да спра, освобождавам от скорост, натискам спирачката и освен че се втвърдява оборотите на двигателя падат доста (почти угасва, дори веднъж угасна). Това с оборотите не става само понякога. От какво може да е помагайте. Гледах си спирачната течност на максимума е.
- ///MBlitzz
- кандидат ентусиаст
-
Re: Втвърдяване на педала на спирачките
Според мен имаш проблем с вакуума. Огледай за спукани маркучи по сервото 

- Johnnie
- Потребител
-
- Кара: Е46 323 Ci
- Мечтае да кара: BMW M6 "SONDERUMBAU" by ANDERSON GERMANY
Колега виж си хидравличната помпа в какво състояние и също така отиди да обездвушиш системата някъде,защото е много вероятно да имаш въздух в нея след като ти става твърд педала.
Приятна вечер.
Приятна вечер.
Drive the emotion
- kruz
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Бмв Х1 2021 г.
Колега карам същия мотор и проблема ми беше абсолютно същия,беше ми напълнило сервото с моторно масло незнам как,смених го и сега всичко е наред.Извади клапана на сервото и бръкни с по дълга пръчка до дъното му и ако има масло като при мен това е проблема сменяваи го.Успех.
- luizov
- младши ентусиаст
-
kruz написа:Колега карам същия мотор и проблема ми беше абсолютно същия,беше ми напълнило сервото с моторно масло незнам как,смених го и сега всичко е наред.Извади клапана на сервото и бръкни с по дълга пръчка до дъното му и ако има масло като при мен това е проблема сменяваи го.Успех.
Хм, много странно как ще влезе масло там

И още нещо. Тоя вакум от куде идва данеби да е тая помпа дето все тече на тея двигатели - sry за тъпия въпрос ама не съм много наясно

- kruz
- кандидат ентусиаст
-
Вакума идва може би от вакум помпата,но тя е завряна зад мотора някъде и никога не съм я виждал в какво състояние е.Най лесното е бръкни в сервото и виж какво е състоянието там трябва да е сухо.
- luizov
- младши ентусиаст
-
kruz написа:Вакума идва може би от вакум помпата,но тя е завряна зад мотора някъде и никога не съм я виждал в какво състояние е.Най лесното е бръкни в сервото и виж какво е състоянието там трябва да е сухо.
Аз сервото ще го видя, но видях и тази тема http://www.bimmerforums.co.uk/forum/f91 ... ir-t89903/ . Явно на мен и тази помпа ми тече защото сменях гарнитура на капака на клапаните, а в купето пак усещам миризма на масло като пусна парното и след това което си ми писал по-горе започвам да навръзвам нещата
- luizov
- младши ентусиаст
-
Значи както ми каза колегата по-горе сервото ми беше пълно с масло(двигателно), което на свой ред прецаква мембраната понеже не е от маслоустойчива материя. Маслото идва от вакумната помпа, която има два гумени О-пръстена N2 от схемата http://bmwfans.info/parts/catalog/E46/C ... hed_parts/ . Процедурата е ясна сменя се самото серво и задължително О-пръстените на вакумната помпа че иначе сервото пак ще се напълни
- kruz
- кандидат ентусиаст
-
Колега добре е че си намерил проблема,ако взимаш серво втора употреба както аз направих(50 лв) провери клапана като го надуеш с уста трябва да пуска въздух само в една посока моя стария пропускаше и в двете като маркуч :
.

kruz написа:Колега добре е че си намерил проблема,ако взимаш серво втора употреба както аз направих(50 лв) провери клапана като го надуеш с уста трябва да пуска въздух само в една посока моя стария пропускаше и в двете като маркуч :.
Колега можеш ли да кажеш за кой клапан става дума?

Race Chip Ultimate + App control 3.0d 258ксhttps://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=133&t=438448&p=4501949#p4501949
- kruz
- кандидат ентусиаст
-
julkata1 написа:kruz написа:Колега добре е че си намерил проблема,ако взимаш серво втора употреба както аз направих(50 лв) провери клапана като го надуеш с уста трябва да пуска въздух само в една посока моя стария пропускаше и в двете като маркуч :.
Колега можеш ли да кажеш за кой клапан става дума?
Клапана е накрая на маркуча където влиза в сервото Г-образно мластмасово коляно.
Колеги, преди време имах проблем с педала на спирачката (втвърдяваше се), ходих при майстори, общо взето те нищо не направиха (колата се оправи от самосебе си)...
Преди време в купето взе да мирише на изгоряло масло (вчера долях 1 литър, а и няма теч под колата)...
Иска да Ви попитам двата проблема, дали може да имат нещо общо...
Благодаря Ви предварително
Преди време в купето взе да мирише на изгоряло масло (вчера долях 1 литър, а и няма теч под колата)...
Иска да Ви попитам двата проблема, дали може да имат нещо общо...
Благодаря Ви предварително

Колега кажи с какъв двигател си първо, теч на масло може да имаш от уплътненията на вакум помпата, тя е свързана със спирачките и затова педала става твърд. При 318и 143кс изглежда така,
Двете уплътнения са тези:

Двете уплътнения са тези:

Race Chip Ultimate + App control 3.0d 258ксhttps://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=133&t=438448&p=4501949#p4501949
13 мнения
• Страница 1 от 1