Мнение за резултати от реглаж
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- streetracing12
- младши ентусиаст
-
Мнение за резултати от реглаж
Здравейте някой може ли да каже повече информация за тези стойности от реглажа дали са добре ?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Re: Мнение за резултати от реглаж
Задно дясно колело е с леко отворена сходимост, което не е хубаво да е така. Дали не са си играли да го оправят или геометрията на колата ти не позволява могат да кажат само те. Не е фатално, но когато задния мост на един автомобил подлежи на реглаж на сходимостта за мен най-добре е стойностите на двете колела да са максимално близки. При теб сега лявото е с прибрана сходимост, а дясното с отворена (съответно toe in и toe out, на когото му е по-лесно на английски). При това положение макар и стойностите наистина да са малки задницата има склонност да се движи изместено от оста на автомобила и да не следва предницата. Образно казано е ето така /--/, а трябва да е така /--\. Така че върни се и попитай защо се е получило това и ако може да се коригира. Хубаво е като дават такива разпечатки, но са нож с две остриета - от една страна имаш доказателство за (не)свършената работа, но от друга се отървават от обяснение на място кое, как и защо се получава и ти го разбираш това в последствие чак (защото не си длъжен да знаеш всичко от този лист какво означава).
- streetracing12
- младши ентусиаст
-
Благодаря много 

- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
Dirty M5 driveR написа:Образно казано е ето така /--/, а трябва да е така /--\. Така че върни се и попитай защо се е получило това и ако може да се коригира. Хубаво е като дават такива разпечатки, но са нож с две остриета - от една страна имаш доказателство за (не)свършената работа, но от друга се отървават от обяснение на място кое, как и защо се получава и ти го разбираш това в последствие чак (защото не си длъжен да знаеш всичко от този лист какво означава).
+1
Даже евентуално сега задницата леко ще му дърпа на дупка на дясно...Като гледам, не са догонили няква симетрия, а са пробвали да влезнат в границите или ги е домързяло или е удряна тая кола

Ubi dubium, ibi libertas
- streetracing12
- младши ентусиаст
-
Като направи реглажа човека за задницата ми го каза това нещо мисля че каза че нещо трябва да се смени ама каза че не е фатално.Вчера понеже пътувах от София за Варна и ми направи впечетление че като минавам камион на магистралата от вятъра ли от какво е не знам ме бута към мантинелата САМО като изпреварвам камион мисля че е от вятъра.
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
Тоя ефект/дефект е от потока 'дето го бута камиона напред с добрата си аеродинамика - не го мисли.
Ubi dubium, ibi libertas
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Да, не е фатално наистина. Моята кола (е34) е така отзад и няма никакви ядове. При мен обаче задния мост не се регулира. Тъй че вероятно има нещо леко криво, за да не може стойността да влезе в норма. Ако ти се занимава сменяй и регулирай пак. Ако не - карай си така и наглеждай само гумата да не я изяжда по вътрешния ръб.
7 мнения
• Страница 1 от 1