почистване таван Е46
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- adko001
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320d '03
- Мечтае да кара: E90 V10 Hartge
почистване таван Е46
Здравейте колеги, въпроса ми е, който си е чистил сам тавана на колата какъв препарат е използвал? Моя беше нещо страшно и днес се заиграх да го чистя, ползвах течна капсула на персил и трябва да ви кажа, че ефекта е страхотен, но останаха финни частици мръсотия. Около дръжките беше ужас. Принципа ми на чистене беше повърхностно с микрофибърна кърпа, понеже ме е страх, че ако го изпера ще падне, а това си е 99% сигурно. Та вие с какви препарати сте ги чистили тези типове повърхности (моя е стандартния бял таван), когато блесне отгоре чувството е страхотно!
Re: почистване таван Е46
Как по точно го изчисти?!:OT:
Последна промяна RaiN на 14 Апр 2015, 21:09, променена общо 1 път
- loadrunner
- Потребител
-
- Кара: Е46 330Ci
viewtopic.php?f=4&t=374596&start=15 Тук съм описал начина,по който сам си почистих тавана,колега.В последствие същия метод го ползвахме и в две други коли,като така и не успяхме да смъкнем тапицерията
(това в кръга на шегата).По-внимателно с влагата в кърпата,тъй като не е необходимо да е напоена обилно и всичко би трябвало да е ок 

- adko001
- младши ентусиаст
-
godrival написа:Как по точно го изчисти?!Каква последователност спазваше
Първо разтворих течен персил в малко гореща вода, около 200мл. има, няма. След това сложих течността в шише с пулвелизатор и с микрофибърната кърпа започнах да търкам тавана, ествествено нежно и предпазливо. Лъсна отвсякъде, но виждам, че има още накъде. Разбрах днес, че по мивките общо взето използват прах за пране за автомобили и със същия принцип, няма кой знае какви специализирани препарати. Опитайте, отнема 20 минути, а ефекта е чисто нов таван + колонките(предни и задни), а аз изтърках и кората под задното стъкло, уникално е

Прочетох темата и като гледам хората хвърлят луди пари по мивките, аз си реших проблема с мръсотията по тавана и колонките за не повече от 3лв., а това със меглиото ми се струва агресивно за по тавана, но може и да го прави сняг

Ефекта явно е добър,но да не се отлепи след време?
Последна промяна RaiN на 14 Апр 2015, 21:07, променена общо 1 път
- adko001
- младши ентусиаст
-
ами не би трябвало, защото процедурата е повърхностна, тоест влагата не попива в кичето (дунапрена), както е описал колегата, трябва да се действа внимателно и бавно.
- loadrunner
- Потребител
-
- Кара: Е46 330Ci
Да,добре ще е ако се пере в по-топлите сезони.При мен колата беше на слънце,тавана се беше понапекъл и допълнително спомагаше и малкото влага от тапицерията да изсъхне още по-бързо.Но и ако се минава със суха кърпа след отстраняването на меглиото би трябвало да е ок.Не е нужна нито много напоена кърпа,нито много препарат,за да се избегне евентуален фал.Достатъчно добре се чисти и с малки количества от двете 

9 мнения
• Страница 1 от 1