Осветление в купе премигва

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

Осветление в купе премигва

Мнение от dlnqnt » 04 Ное 2014, 23:33

Здравейте, колеги! Нов съм като регистрация във форума, но го чета усилено от няколко месеца. Не намерих тема, която да отговаря на следващото ми питане. От 3 дни съм собственик на 2002 M47TUD20, автоматик. Проблемът ми е, че на празен ход забелязвам как осветлението от плафона премигва едва забележимо. Същото е положението и с таблото с уредите. Мисля, че се получава само на празен ход, но не съм напълно сигурен. Минах диагностика, няма никакви грешки /дори и с дебитомер/. Интересува ме дали е нормално или да очаквам проблеми с алтернатор или акумулатор /БОШ, 92ах, на 1 година/. Благодаря ви предварително. Поздрави!

ентусиаст
Аватар
Кара: Сива Бима
Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
Детайли за колата: Лачена

Re: Осветление в купе премигва

Мнение от hacker4eto1 » 05 Ное 2014, 8:47

За начало може да пуснеш от скритото меню на километража където са Тестовете "номер 9" преди да запалиш ще ти покаже напрежението на акумулатора в стотици пример 127= 12.7В. Гледай до колко пада когато запалиш това напрежение, и след това на празен ход както си му е нормално винаги каквото си правиш в колата ,че да забелязваш този проблем,отново гледай дали това напрежение е горе долу 142 =14.2В. или играе и се колебае доста . Може и с мултицет да го премериш напрежението ,но с хубав уред :yes:
Колата да има някакви китайски допълнения (ксенон?) или някакви други модули слагани допълнително :dunno:
Последна промяна hacker4eto1 на 06 Ное 2014, 8:56, променена общо 1 път
Изображение
Последен проект https://youtu.be/oRvrTuwa_Rg

Потребител
Аватар

Re: Осветление в купе премигва

Мнение от dlnqnt » 05 Ное 2014, 21:03

Благодаря за отговора, колега! Видях темата с тестовете. Утре ще проверя волтажа. Нямам ксенони, освен афтърмаркет CD SONY няма други подобрения. Със стандартни H1/4/7 крушки е /още не знам какви точно са/. Откъм пистовия ремък се чува едно леко скърцане. Според майстора ми е от обтяжна ролка, но не изключвам да е и от алтернатор. Поздрави!

Назад към E46