Промяна на звука на мотора при спиране

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320d
Детайли за колата: M47D20

Промяна на звука на мотора при спиране

Мнение от released » 17 Фев 2014, 19:49

Момчета имам странен проблем и не мога да разбера от какво е. Съмнявам се че сервоусилователя взима въздух от някъде но не мога да бъда сигурен и затова се съветвам първо тук! Колата е 320д 136 к.с. 2000 година и когато започна да спирам самия мотор се натоварва, "все едно го мача да тръгна без газ докато съм натиснал спирачката" (така да го кажа) и променя леко оборотите си. Първо се усъмних за тампоните на мотора и бях прав, смених ги с оригинални не с китайски защото знам от другите колеги в форума че само те са читави. Действително колата имаше вибрации при спиране преди да сменя тампоните, след смяната вибрациите спряха, но това си остана. Сега забелязвам, че когато спирам и като сли сложа ръката на скоростния лост, имам леки вибрации и там... Волана не тресе, няма вибрации в купето, единственно когато спирам се проявяват тези симптоми (натоварване на мотора и леки вибрации, но колата си спира) ... Но при спряло положение и натиснати спирачки този проблем го няма!
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: BMW E61 '04
Мечтае да кара: BMW CSL 3.0

Re: Промяна на звука на мотора при спиране

Мнение от dido_dulgiq » 17 Фев 2014, 20:08

По пътя на логиката единствената причина да ти играят оборотите е да смуче въздух от някъде.
Провери си вакум пътищата на сервото първо, пукнатини, смачкан прекършен маркуч, ако и там няма нищо може да се окаже и сервото.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е46 136к.с.
Мечтае да кара: м3

Мнение от Тодориев » 17 Фев 2014, 21:29

колега аз сам с сащият проблем мислех че от егр. остава малко отворен вчера го изолирах ама пак сащото един колега ми каза че можело да е от датчика на спирачката и облислям да го сваля, и да пробвам без него.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от released » 17 Фев 2014, 23:27

Кой е този датчик на спирачките и къде се намира?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: му се на вода

Мнение от frizzante » 18 Фев 2014, 0:52

Може ли да пробваш да пуснеш колата по инерция точно преди да спреш? Смисъл освобождаваш от скорост примерно с 15 км/ч и пускаш докато спре БЕЗ спирачки...Търси едно притрисане точно преди да спре движението...Пиши като пробваш дали го имаш това.

Sent from the черешата
Никой да не се качва на автобуса преди да е дошъл!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Тодориев » 18 Фев 2014, 18:59

аз сам пробвал много пъти ако не натискаш спирачката работи супер как пипна педала дори малко след секунда почва да претриса. а датчика е на педала на спирачката би трябвало да са два един за светлините ,другият просто го откачи от стоиката без да махаш буксата да си виси и пробваи при мен всички шлаувки са проверени остава сервото и датчика.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Тодориев » 02 Мар 2014, 19:05

колега какво стана има ли развитие по проблема.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от released » 02 Мар 2014, 19:12

За съжаление не съм барал нищо по нея нямам време... В командировка съм и сигурно чак лятото ще мога да и обърна внимание.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Тодориев » 03 Мар 2014, 19:37

почистих си смукатела беше пален с нагар от егр. и колата се оправи.Явно като позагрее го рамеква и започва да го вкарва по цилиндрите

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от released » 15 Юли 2014, 18:06

Оправих проблема с светещите лампи. Закачих я и показа задните два датчика че са изгорели + стоп машинка... Оказа се че задните датчици искаха само почистване, а когато я закачихме в движение не отчете стоп машинка а само датчиците. Почистих ги и лампите изгаснаха, но проблема с тресенето при спиране остана. Забелязвам, че колата в движение леко повишава оборотите, а когато е в покой ги снижава и когато спирам, разходомера от 0 се покачва и стига до към 4-8 л., а когато колата спре отново спада на 0. Забелязвам и че когато е на място на празни обороти, ауспуха не е откачен от никъде, а има вибрации, не мога да кажа че ще падне чак, но си вибрира яко...
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от van4urova » 16 Юли 2014, 15:23

Здравейте.При мене е същото.Пиша във вашия форум защото има BMW мотор Е46.Касае се за Ровър 75 ЦДТ.Мотора е двулитров 115 коня дизел 2002.При изключване от скорост и натискане на спирачки оборотите падат на 400 и се възстановяват при пускане на педала.Оборотите трябва да са по високи когато спирам -тогава се получава това.Когато паднат под1000 или са нормални 700 това не се получава.Пускам колата по инерция ,на празен ход.Натискам газта да се вдигнат оборотите и веднага слет това спирачка.Оборотите падат до400 и се възстановяват след пускането на педала.Това го правя и без да вдигам оборотите,всичко е нормално държи ги на 700,и както и да спирам не се променят.
Защо го прави при по високи обороти ,а при по ниски не.И кое е общото между обороти на мотора и спирачна система.Във други форум срещнах решение със смяна на дебитомера (MAF сензора) -възможно ли е.Благодаря предварително.

Потребител
Аватар

Мнение от KaloyanS » 18 Юли 2014, 14:43

Аз съм поредния с подобен проблем и аз още не мога да стигна до пълна проверка. Проблем: спирам на светофар (на равно не на баир) държа спирачката натисната, за разлика от вас обаче когато я пусна колата отихва драстично при повторно натискане пак яки вибрации. Имам съмнения за тампони на мотора, но 100% има и нещо друго вакум маркучетата са сменени и единственото което ми остава като вариянт е сервото. Моля ако сте решавали подобен проблем да помогнете

П.С. е46 330д фейс 184к.с.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от released » 23 Юли 2014, 9:45

KaloyanS написа:Аз съм поредния с подобен проблем и аз още не мога да стигна до пълна проверка. Проблем: спирам на светофар (на равно не на баир) държа спирачката натисната, за разлика от вас обаче когато я пусна колата отихва драстично при повторно натискане пак яки вибрации. Имам съмнения за тампони на мотора, но 100% има и нещо друго вакум маркучетата са сменени и единственото което ми остава като вариянт е сервото. Моля ако сте решавали подобен проблем да помогнете

П.С. е46 330д фейс 184к.с.

Смених си тампоните на мотора, просто намаляха вибрациите, но проблема си остана...
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от KaloyanS » 02 Авг 2014, 19:07

Еми поне ми спестяваш пари за тампони :) .. при мен имам съмнения и за маховик ама тоя филм ще чака за зимата

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от released » 25 Окт 2014, 19:48

От скритото меню проверих оборотите на празен ход - 855 rpm отчита. Тези обороти ли са нормалните които трябва да поддържа или по-високи? Не трябва ли да са 900 rpm и ако са как мога да ги вдигна?
Изображение

Назад към E46