Отказват чистачките е46 - решено.
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- surfboard
- младши ентусиаст
-
- Кара: 4.0 TFSI
Отказват чистачките е46 - решено.
На моменти чистачките ми отказват. В много силен дъжд както си работят и изведнъж спират и не реагират повече. Винаги спират в долно /нормално положение/, след което накъдето и да бутам лоста им, просто не реагират. Като мине дъждът и поизсъхне, отново работят, все едно никога не са отказвали. Пробвах механично да ги размърдам, да загася и да запаля колата, но няма никакъв резултат. Парадоксът е, че отказват точно когато е необходимо да бъдат използвани - в силен дъжд. Вчера стоях половин час на аварийни, защото не можах да се прибера без чистачки. Щом дъждът спря и изгря слънце, отново заработиха. Прави ми впечатление, че дори не се и опитват да тръгнат. Понякога дори спира механизмът да пръскане с вода, но това се случва по-рядко.
Къде може да е проблемът? Когато времето е сухо и ги пускам само за да измия стъклото от мухите по пътя, тогава нямам никакви проблеми.
Да не би да се мокри някой кабел?
Колата е е46 330ци.
Къде може да е проблемът? Когато времето е сухо и ги пускам само за да измия стъклото от мухите по пътя, тогава нямам никакви проблеми.
Да не би да се мокри някой кабел?
Колата е е46 330ци.
Последна промяна surfboard на 27 Юли 2014, 15:24, променена общо 1 път
- surfboard
- младши ентусиаст
-
Re: Отказват чистачките е46
Мерси, колега. Къде се намира датчикът, за да го покажа на майстора и да го сменим с нов?
- викентии70
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46,330D,300 bhp
- Мечтае да кара: 535 D
Здравей, колега,
Имах такъв проблем с 320д и открих,че като съм дал малката врътка за импулсно пускане на чистачките на максимално бързо, тогава прави този проблем. Спират да работят съвсем. Та свалям 1 позиция надолу, гася колата, паля наново и всичко е наред след това.Просто след това не включвах врътката докрай. Дано и при теб да проработи!
Имах такъв проблем с 320д и открих,че като съм дал малката врътка за импулсно пускане на чистачките на максимално бързо, тогава прави този проблем. Спират да работят съвсем. Та свалям 1 позиция надолу, гася колата, паля наново и всичко е наред след това.Просто след това не включвах врътката докрай. Дано и при теб да проработи!

Ако вече трети ден не ти се работи,значи е сряда!
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
Не е датчик а реле!
В ДВГ отсека, до въздушният филтър има една голяма кутия с болтове.
В ДВГ отсека, до въздушният филтър има една голяма кутия с болтове.
- surfboard
- младши ентусиаст
-
Днес успях да закарам колата на майстор, на който обясних цялата ситуация. Като разбра, че проблемът се проявява само когато завали дъжд, каза че било малко вероятно да е от релето и сигурно някоя жица някъде се мокри с вода. Междувременно аз закупих реле, което утре ще е при мен и така или иначе ще бъде сменено.
Последната случка е от вчера - заваля дъжд, чистачките работиха 5 минути, след което отказаха напълно и оттогава досега изобщо не искат да се пуснат, но времето все още е влажно. Може напълно да е изгоряло релето или бушона.
Имате ли идея ако релето бъде сменено и проблемът остане, от какво друго може да е? Допреди няколко дни отказваха, но после всичко беше ОК, докато сега спряха и вече не реагират изобщо?
Последната случка е от вчера - заваля дъжд, чистачките работиха 5 минути, след което отказаха напълно и оттогава досега изобщо не искат да се пуснат, но времето все още е влажно. Може напълно да е изгоряло релето или бушона.
Имате ли идея ако релето бъде сменено и проблемът остане, от какво друго може да е? Допреди няколко дни отказваха, но после всичко беше ОК, докато сега спряха и вече не реагират изобщо?
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Почти 100% е от релето (от опит). Ако след смяната му пак имаш проблем вече може да се концентрираш в лостчето за чистачките.
Si non confectus, non reficiat.
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
surfboard написа:Днес успях да закарам колата на майстор, на който обясних цялата ситуация. Като разбра, че проблемът се проявява само когато завали дъжд, каза че било малко вероятно да е от релето и сигурно някоя жица някъде се мокри с вода. Междувременно аз закупих реле, което утре ще е при мен и така или иначе ще бъде сменено.

- surfboard
- младши ентусиаст
-
Принципно да, но пробвах да изхабя цялото казанче на сухо време, пръскайки постоянно и проблем така и не се появи, та затова допуснах и вариант обилният дъжд, който мокри цялата кола, а не само стъклото, да засяга нещо, което не трябва.
Съвсем скоро ще се разбере дали в релето е проблема, тъй като вече съм го закупил и е в мен. Ще пиша резултата като го сменя.
Съвсем скоро ще се разбере дали в релето е проблема, тъй като вече съм го закупил и е в мен. Ще пиша резултата като го сменя.
- surfboard
- младши ентусиаст
-
Колеги, проблемът е решен. Наистина се оказа в релето. Преди да го сменя, чистачките отказаха напълно. Веднага щом го сменихме, чистачките тръгнаха. Изхабих едно казанче с вода, пръсках, натоварвах ги, работиха повече от 10 минути и всичко е ОК. Ако някой има сходен проблем, нека наистина да започне от релето.
Благодаря ви за съветите и информацията.
Благодаря ви за съветите и информацията.

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
- dimitar_tod82
- Потребител
-
- Кара: E 36 320
- Мечтае да кара: M6
Re: Отказват чистачките е46 - решено.
Здравейте. Ако може да използвам темата на колегата да питам на Е46 318, 118к.с. седан, къде се намира това прословуто реле? Отворих кутията, която е в дясно от двигател, но там има няколко релета. Някой може ли да каже кое е точно и дали въобще на този модел е там?
Благодаря?
Благодаря?
12 мнения
• Страница 1 от 1