E46 330д бавно загряване
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- streetracing12
- младши ентусиаст
-
E46 330д бавно загряване
Добър вечер. Искам да попитам дали е нормално колата да загрява за 20 минути при положение че не превишавам 2000 оборoта. Смятате ли че термостатите са за смяна ?
- netmurder
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше E60 530dА
Re: E46 330д бавно загряване
Колега изобщо не е нормално това, сменяй и двата термостата на веднъж...
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!
- hacker4eto1
- ентусиаст
-
- Кара: Сива Бима
- Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
- Детайли за колата: Лачена
- djssss
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е61-530XD LCI
- Мечтае да кара: кюрьосити
streetracing12 написа:Добър вечер. Искам да попитам дали е нормално колата да загрява за 20 минути при положение че не превишавам 2000 оборoта. Смятате ли че термостатите са за смяна ?
чакай сега 20 мин. може да седиш на едно място,може да живееш в Симеоново и да караш само по-инерция,може да седиш и да форсираш колата на 2000об.и да чакаш да загрее...
и какво е за теб загряване? на колко градуса е след 20 мин.
- streetracing12
- младши ентусиаст
-
Запалих я и тръгнах от Младост 4 към Лозенец докато не загрее колата да стане на 12 часа не минавам 2000оборота следователно карах бавно и 20 минути след като я запалих не беше посредата
- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
- djssss
- кандидат ентусиаст
-
аз мисля че всичко ти е ок,следи го на скритото меню в борда,ако искаш да загрее по бързо просто дай 3-4 пъти повечко газ и да видиш как нещата ще си дойдат на място!
стрелката е с широк диапазон на 78 застава по средата след 115 тръгва към червеното така че не ти е мерило! 50 градуса са точно на чертата на края на синьото!
стрелката е с широк диапазон на 78 застава по средата след 115 тръгва към червеното така че не ти е мерило! 50 градуса са точно на чертата на края на синьото!
- hacker4eto1
- ентусиаст
-
- Кара: Сива Бима
- Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
- Детайли за колата: Лачена
Ако си с пуснато парно колата още по -трудно ще загрее , за това зимно време когато колата загрее тогава го пускам и пак се вижда как стрелката се мърда на долу... И все пак 20 мин... на мен ми се струва много ,не знам сигурно щото карам бензин и като запаля и докато се обуя отворя вратите на гаража и двора колата на свободни обороти си е стигнала първата черта ,докато я изкарам 20 метра на заден в тесният двор съм 2 рата черта , докато затворя по обратен ред вратите и тръгна съм загрял че и перка пуснал 

- streetracing12
- младши ентусиаст
-
Днес загря по-бързо за 16 минути пуснах хронометъра ама беше по-топло навън
- surfboard
- младши ентусиаст
-
- Кара: 4.0 TFSI
Не знам дали при теб е нормално, но всичките големи дизели на които съм се возил загряват ужасно бавно зимата. Конкретно за 330д нямам наблюдения, но имам върху 3.0 тди на Ауди, където ситуацията е идентична. Ако навън е студено и го запалиш за първи път през деня, загрява за около 15-20 минути КАРАНЕ.
- djssss
- кандидат ентусиаст
-
streetracing12 написа:Днес загря по-бързо за 16 минути пуснах хронометъра ама беше по-топло навън
ти четеш ли какво ти пиша,или ще си смяташ с хронометър,виж скритото меню!
няма такова нещо,колата загрява изключително бързо-бмв е с печки повечето дизели,точно нашите са с ел.печка!
и в най студените дни колата изстива изключително бавно поради други системи по нея/не много сложни/
и пак ти казвам,важното е за колко време излиза от синьото,стрелката е с голям диапазон на мерене,средата е от 75,до 115 стига мерил с хорометъра,виското ако ти е наред трябва да почнеш да го чуваш около 85-8градуса!!!
ако не го чуваш и не вие след тази температура го смени преди да дадеш 500лева за маркучи,казанчета работа и тн!
Виското започва да се чува след 90 градуса.
Дори след 95 градуса.
До 90 градуса радиатора е студен и съответно няма кое да загрее виското, за да почне да се чува.
Ако започнеш да го чуваш в 80-те градуса на антифриза, то виското и/или термостата не са наред.
п.п. Моята "изправя" стрелката по средата на точно 4.5 км от тръгването.
Дори след 95 градуса.
До 90 градуса радиатора е студен и съответно няма кое да загрее виското, за да почне да се чува.
Ако започнеш да го чуваш в 80-те градуса на антифриза, то виското и/или термостата не са наред.
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
- djssss
- кандидат ентусиаст
-
JTD написа:Виското започва да се чува след 90 градуса.
Дори след 95 градуса.
Аз съм с чисто ново виско,работата му започва 82-6 градуса,виското е хубаво,на хубава марка
Значи термостата ти не работи коректно.
Виското му трябва топлина, за да започне да работи.
Радиатора ти до 86 градуса трябва да е леден. Демек няма от къде да дойде топлината, за да накара виското да започне да зацепва.
Виското му трябва топлина, за да започне да работи.
Радиатора ти до 86 градуса трябва да е леден. Демек няма от къде да дойде топлината, за да накара виското да започне да зацепва.
Трябва да си богат, за да караш BMW!
15 мнения
• Страница 1 от 1