Проблем с АСЦ и АБС при махната навигация

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

Проблем с АСЦ и АБС при махната навигация

Мнение от ZeroT » 12 Сеп 2014, 13:42

Здравейте колеги, сдобих се с е46 99та година с неработещи асц, абс и километраж. На таблото ми светят лампите за асц, абс и ръчна. Бях на две диагностики, и на двете места не успяха да се вържат към абс-а. Казаха ми три възможни проблема заден ляв датчик на абс-а поради неработещия километраж, прекъсната връзка на инсталацията между датчика и електронния блок и заминал електронен блок на абс-а. Започнах със смяна на абс датчика, смених два и никакъв резултат, другите ги замерихме с мултицет и отчитаха съпротивление. Отидох и при други майстори за съвет, и от там се оказа че колата е имала и навигация, след като я е махнал предишния собственик е орязал всички кабели.Казаха ми, че връзката на комуникация между километража, абс-а, асц-то и датчиците минавали през навигацията и от там ми идвали проблемите. Въпроса ми е, ако е така само след като сложа друга навигация ли ще се оправят тези проблеми, или има и начин да мина без навигация? И дали проблема не е от самия блок на абс-а?

ентусиаст
Аватар
Кара: Сива Бима
Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
Детайли за колата: Лачена

Re: Проблем с АСЦ и АБС при махната навигация

Мнение от hacker4eto1 » 12 Сеп 2014, 14:41

Щом не можеш да се вържеш към Модула за АБС-а това може да ти говори за нарушена комуникация и тоя модул да не работи правилно,той може да работи но ако няма връзка с него той няма как да си изпълнява функциите ,към мотора и другите части колата успява ли да се конектне и щом си 99 та година би трябвало да имаш 2 диагностетични букси едната кръглата под капака до мотора и една под волана ОБД 2 като с 2 те букси се четат различни неща по колата.
Изображение
Последен проект https://youtu.be/oRvrTuwa_Rg

Потребител
Аватар

Мнение от ZeroT » 26 Сеп 2014, 14:28

През нито една от двете букси не може да се свърже с абс-а. Според теб как трябва да процедирам, жичкаджия дали ще оправи проблема?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 26 Сеп 2014, 21:16

това че абс-а минава през навигацията е пълна глупост, тогава колите без навигация нямат ли абс, според твоите майстори :?:
Ако си от Сф, пиши едно ЛС да ти оправя колата.

Назад към E46