Мени обороти е46 318i M43

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Re: Мени обороти е46 318i M43

Мнение от vavilon » 04 Авг 2013, 11:36

Дебитомера излиза само по стойности в движение. Като изключиш буксата, ти набива грешка. В момента си на авариен режим.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от GecataBMW-E46 » 08 Авг 2013, 17:19

Проблема продължава,на диагностика не излизат никви грешки,единствено имаше някав проблем с запалването на 3-ти цилиндър като заради това сменихме свещите,претриса най-вече като загрее някой път държи високи обороти 1000-1100 или падат до 500 и после пак се вдигат,като сменям предавки оборотите първо скачат и след това падат.Като вървеж и ускорение е перфектно,но спра ли на светофар клати и ме побарква.
до тука е направено:
чистене на стъпковия мотор
проверка на всички маркучлета
клапана за картерните газове е в ред
чистене на дроселовата клапа
нови свещи
нов реле регулатор

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от GecataBMW-E46 » 09 Авг 2013, 23:38

за кофата!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 10 Авг 2013, 12:06

GecataBMW-E46 написа:за кофата!
:D

Колега, ако искаш ми се обади да прегледам колата. ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от GecataBMW-E46 » 10 Авг 2013, 16:57

zvetiko написа:

Оправихме я колега оказа,че дебитомера е бил китайски и заради него ламбда сондите бяха заспали(не коригираха сместа),но не го записва като грешка,на диагностиката излиза че дава правилни данни е да ама не сложихме нов Bosch и колата заспа,като го сложихме и ламбда сондите заработиха нормално.По странното е че с китайското гомно варвеше като драгстер :D и имаше леко висок разход,ся с бош дебитомера разхода падна обаче и колата си поумря.

ПП.Китаеца го прибирам в багажника като скрито оръжие за гонките :mhihi: :mhihi:
ППП.тотал щета:450 лв за едното клатене на обороти :banghead: :( :kuku:

Потребител
Аватар

Мнение от vesko69 » 15 Авг 2013, 21:39

колега а какво стана с оборотите при смяната на предавките,те оправиха ли се,щото и при мен е така,по време на движение и смяна на предавките при всяко настъпване на съединителя първо се вдигат леко и тогава спадат и не знам от кво може да е това

Потребител
Аватар

Мнение от sevdo78 » 13 Сеп 2014, 9:11

Колега,кой ти оправи колата,че и аз имам същия проблем и до тук съм дал 1000лв и резултат никакъв.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е87 130i ниско и твърдо
Мечтае да кара: Стоково М3 без значение поколението ;)
Детайли за колата: 235 × 19 Breyton Design
H & R ниско и много кораво окачване
BMC конус за повечко въздух
М пакет по рождение
Ниско, твърдо и максимално оригинално. Всичко е с ТЮФ.

Мнение от propov » 14 Сеп 2014, 17:39

GecataBMW-E46 написа:
zvetiko написа:

Оправихме я колега оказа,че дебитомера е бил китайски и заради него ламбда сондите бяха заспали(не коригираха сместа),но не го записва като грешка,на диагностиката излиза че дава правилни данни е да ама не сложихме нов Bosch и колата заспа,като го сложихме и ламбда сондите заработиха нормално.По странното е че с китайското гомно варвеше като драгстер :D и имаше леко висок разход,ся с бош дебитомера разхода падна обаче и колата си поумря.

ПП.Китаеца го прибирам в багажника като скрито оръжие за гонките :mhihi: :mhihi:

Имах същия проблем,но смених само горивен филтър(не помогна) и дебитомер(помогна).И същия феномен - колата литна като никога досега,ама понадигна и разхода с десетина процента.И да,китайски(за 120лв) ми е новият дебитомер,щото имам газово и Бошовския за 300лв няма да има гаранция.
И имайте предвид,че след смяната минават няколко дни за да се опознае новият чарк с колата и е хубаво в това време да се кара на бензин.Така рече майстора-вярвам му.
Щом някой казва,че няма никой,значи има някой!
Мечо Пух
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 14 Сеп 2014, 20:45

propov написа:
GecataBMW-E46 написа:
zvetiko написа:

Имах същия проблем,но смених само горивен филтър(не помогна) и дебитомер(помогна).И същия феномен - колата литна като никога досега,ама понадигна и разхода с десетина процента.И да,китайски(за 120лв) ми е новият дебитомер,щото имам газово и Бошовския за 300лв няма да има гаранция.
И имайте предвид,че след смяната минават няколко дни за да се опознае новият чарк с колата и е хубаво в това време да се кара на бензин.Така рече майстора-вярвам му.

еми ако искаш карай и един месец щом му вярваш на баш майстора :mhihi:
Има елементи по колата които искат адаптация и тя се прави в момента на смяната, за да заработи дадената част, а това което ти е казал майстора е мнение на гаражен майстор който не разполага със нужните знания и апаратура, т.е работи само с права отверка, фазомер, гидоре и чук разбира се :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 316i E46 N42B18

Мнение от bigfinger » 14 Сеп 2014, 21:29

oci написа:майстор който не разполага със нужните знания и апаратура, т.е работи само с права отверка, фазомер, гидоре и чук разбира се :mhihi:

:yes:

Имаше случай на такъв с китайче на който му се пре**ба компа. Така че икономията е майка на мизерията. А който не може да си позволи дебитомер, да се запита защо си е купил BMW. Може да си купи Skoda, Opel, Fiat, Ford. И после да разбере що е ходене по мъките. А колкото до реле регулатора, не си сбъркал и не си първия който сменя за презареждане. Просто автомобила е имал няколко проблема. А и е възможно китайчето да се е пре**бало точно от презареждането. :dunno:
Няма ненаказано добро!!!! Китайска поговорка.

Предишна

Назад към E46