Миризма в багажника
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
Миризма в багажника
Колеги от извстно време в багажника има много странна миризма, но не мога да преценя дали е от изгоряла нафта( най-вероятно ). В купето също почва да мирише, но само когато отворя прозорците. Миризмата в купето ми казаха, че вероятно е от турбото но за мен има връзка с тази миризма в багажника. Ходих при няколко майстори и със сигурност не е от меката връзка или дупки в изпускателната система. Пълна мистерия от къде може да идва тази миризма в багажника, някои има ли идеи?
- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
Re: Миризма в багажника
а на какво мирише??? На един приятел му смърдеше на умряло в един момент се оказа че му е паднала една риба след последния риболов при резервната гума.
мой съвет е да разфърляш багажника, едно обстойно почистване и пране, миризмата ако идва от вън може да е от паднала някоя тапа за дреанж.

мой съвет е да разфърляш багажника, едно обстойно почистване и пране, миризмата ако идва от вън може да е от паднала някоя тапа за дреанж.
iv4o9999 написа:а на какво мирише??? На един приятел му смърдеше на умряло в един момент се оказа че му е паднала една риба след последния риболов при резервната гума.![]()
![]()
Не колега не мирише на мръсно, а на изгоряла нафта, миризмата се засилва след продължително каране.
- iv4o9999
- ентусиаст
-
остават вариантите при които последното гърне някъде е цепнато и около него има отворена тапа на багажника, или уплътненията на багажника отзад са заминали и при завихрянето на въздуха зад багажника влиза миризма, но съм по-склонен на първото
- maikooo
- младши ентусиаст
-
- Кара: F90 M5
iv4o9999 написа:има отворена тапа на багажника
Обърни внимание на тапата на коритото на резервната гума.

- iv4o9999
- ентусиаст
-
maikooo написа:iv4o9999 написа:има отворена тапа на багажника
благодаря за оточнението колега
iv4o9999 написа:maikooo написа:iv4o9999 написа:има отворена тапа на багажника
благодаря за оточнението колега
всичко е перфектно там колеги, със сигурност не е от там.
Проблема при мен е същия и от вече 2 години не мога да го реша. Целият багажник съм почистил, при работещ двигател няма миризма, при пуснат климатик също. Миризмата се появява само в движение и то на отворен прозорец или шибидах без значение. Колата е Е66 3000дизел с автоматична печка. Дали проблема не е в печката да работи когато си иска?
Здравейте,
Аз отскоро съм притежател на Е46 и имам подобен проблем.
При мене се усеща миризма като на масло/изгорели газове и още нещо. Проблема се появява когато карам и смъкна предните прозорци.
След много ровене из нета се натъкнах на следното обяснение и процедура за сервиз.
С две думи звукоизолиращият материал съдържа вещества, които отделят тази миризма с течение на времето.
Въпросната изолация е №5 на диаграмата.

Ето и официалната инструкция за отстраняване на проблема.
Сега остава да разбера, с какво да заменя тази изолация, защото в Дару е 350лв.
Ако някой се е сблъсквал с това или е намерил решение ще се радвам да сподели.
Дано съм бил полезен.
Аз отскоро съм притежател на Е46 и имам подобен проблем.
При мене се усеща миризма като на масло/изгорели газове и още нещо. Проблема се появява когато карам и смъкна предните прозорци.
След много ровене из нета се натъкнах на следното обяснение и процедура за сервиз.
С две думи звукоизолиращият материал съдържа вещества, които отделят тази миризма с течение на времето.
Въпросната изолация е №5 на диаграмата.

Ето и официалната инструкция за отстраняване на проблема.
SUBJECT
Unpleasant Odor from the Trunk Area
MODEL
E46 (3 Series)
SITUA TION
An unpleasant odor may be noticed in the trunk or in the areas around the rear parcel shelf. The customer may refer to the odor as smelling similar to a solvent or wax crayon.
CAUSE
This is due to excessive amounts solvent being present in and around the rear parcel shelf insulation.
CORRECTION
Replace the rear parcel shelf insulation as well as any other trunk trim panels which may be giving off this odor.
PROCEDURE
1. Remove the rear parcel shelf per repair instruction RA 54 46 000.
2. Replace the parcel shelf sound insulation.
3. Allow the car to air out for a sufficient amount of time and then recheck for residual odors or any additional panels which may be creating the odor.
4. Replace any additional insulation or trim pieces from which the odor is still present. These may include the parcel shelf and/or trunk trim panels.
PARTS INFORMATION
Part Number
51 48 8 212 531 Parcel shelf sound insulation
Сега остава да разбера, с какво да заменя тази изолация, защото в Дару е 350лв.
Ако някой се е сблъсквал с това или е намерил решение ще се радвам да сподели.
Дано съм бил полезен.
Полезна информация, добре е да знам, че не е от изгорели газове да не давам пари по майстори. Сега лятото се засили и май и аз ще търся някво решение.
- idrive
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 535i
- Мечтае да кара: Безаварийно
При мен се появи миризма на изгорели газове след смяна на крайно и отстраняване на средно гърне.Крайното е от 330и и при по-висока скорост и отворен прозорец влизат газове.Преди този проблем го нямаше.
Изглежда тази миризма е доста популярна в нашите бмв-та, съдейки по мненията във чуждите форуми. Реших, че е крайно време да се отърва от нея. За целта махнах "килима" в багажника да се открият задните 2 бомбета. И 2те бяха покрити целите от тая миризлива изолация, черна на цвят, след което просто я свалих и я изхвърлих. Ще изчакам известно време да видя резултата както и дали ще има разлика във шума...
Освен на бомбетата се споменава също, че има от тая гадост и под задната седалка както и в рафта на тонколоните. Но там работата е доста повече... да се надяваме, че за сега това ще помогне.
Освен на бомбетата се споменава също, че има от тая гадост и под задната седалка както и в рафта на тонколоните. Но там работата е доста повече... да се надяваме, че за сега това ще помогне.
- nazis
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 320D,150к.с /комби бегачка
И аз имах някаква гадна миризма на нафта в колата - оказа се някакво маркуче леко нацепено и пускало оттам
Измихме двигателя на пароструйка и пак си миришеше, та днес се ядосах и сменях нов филтър купе и най- главното взех шпрей за климатика и вече колата вътре мирише свежо на лимон
Преди малко минах и кожения салон със някаква паста на Туртле Вакс и не само заблестя но и мирише още по- добре вътре
Измихме двигателя на пароструйка и пак си миришеше, та днес се ядосах и сменях нов филтър купе и най- главното взех шпрей за климатика и вече колата вътре мирише свежо на лимон
Преди малко минах и кожения салон със някаква паста на Туртле Вакс и не само заблестя но и мирише още по- добре вътре
Голямата цица разсейва добрият ебач !
13 мнения
• Страница 1 от 1