Смяна накладки + профилактика на апаратите

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: квото му падне :)

Re: Смяна накладки + профилактика на апаратите

Мнение от chocaseto85 » 26 Юни 2011, 21:22

а и за колега който пита за накладките е36 и 46 са едно кам едно накладките :)
(освен Е46 да не е 330 или м ка ) :yes:
Оригинални масла,консумативи и авточасти:)ПРОМО МАСЛА И ФИЛТРИ-
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 3&t=172196

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: каквото набара:)

Мнение от taran » 26 Юни 2011, 22:22

chocaseto85 написа:здр колеги искам да отбележа че тези паста на тестар я ползвам от няколко години и е много ефикасна !искам да отбележа че не се слага само на водачите (и да отбележа преди това е хубаво да се почистят с телена четка или шкурка ),от пастата е задалжително да се слага и на самата накладка ,защото тя отделя топлина от накладка навън и по трудно се палят и спира дефакто автомобила и не свирят :)Другото място кадето се прилага пастата е на супора кадето се поставя накладката ,така има по малко вибрации и шумове !паста не голяма дума при добро слагане :) стига за 10-15 автомобила .Тя е високо температурна и антишумна :) и все пак да ви кажа че струва 5 лв :))
И помнете че почистване при смяна на каквото и да е от автомобила ви ,допринася за качествени и безпроблемни ремонти в бъдеще :)

От къде я взимаш пастата,ако не е тайна?Тия дето съм ги срещал,все на цена от 8-10 лв ги продават.

Потребител
Аватар

Мнение от mitko_drujba » 28 Фев 2012, 21:45

И аз да се влюча с 1 вапросче апарата ми загряваше ,защото като свие не се връщаше.Свалих го и останових че гумичката на цилиндарчето (номер 10) ми е излязла,вкарах я,ама пак не се връща.Гумичката сменя ли се или се смазва ? Тая грес утре ще си я купя.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: каквото набара:)

Мнение от taran » 06 Мар 2012, 23:05

С 10 са отбелязани,буталото на спирачния цилиндър,маншона и уплътнението на буталото.Предполагам,че се е извадил маншона.Попринцип,може да се смени с нов.
Пробвай,при свалена гума да напомпаш спирачкат и ако апарата не се "отпусне",развии пробката за обезвъздушаване,ако апарата се отпусне е много вероятно,да си за смяна на спирачен маркуч.
Успех.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320D

Мнение от MuTaJlaKo » 06 Мар 2012, 23:59

Значи първото с което намаза апаратите и цилиндъра е някаква паста за смазване, а червеното някакъв вид лепило което изолира вибрациите от накладките ? :dunno:

Потребител
Аватар
Кара: E46 320d `99

Мнение от allek » 11 Мар 2012, 14:36

mitko_drujba написа:И аз да се влюча с 1 вапросче апарата ми загряваше ,защото като свие не се връщаше.Свалих го и останових че гумичката на цилиндарчето (номер 10) ми е излязла,вкарах я,ама пак не се връща.Гумичката сменя ли се или се смазва ? Тая грес утре ще си я купя.

И на мен ми задържаха и двата апарата на предните колела, вчера смених накладки, дискове, смазах апаратите, смених гумичките. Днес вдигнах колата на крик и завъртях колелото обаче пи се струва, че пак се върти трудно. Някакви идеи?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: любимата ни марка да е първа ;)
Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)

Мнение от spower » 12 Мар 2012, 18:06

Kaто караш без да натискаш много много спирачка спирай със скорости пипини с ръка джантите дали са загряли на преден и заден мост, ако има разлика то апаратите задържат или по скоро цилиндърчетата.
На мойта преди 3 години задържаха задните, раздвижих ги добре и ги смазах от тогава никакви проблеми . Не е необходимо да ги вадиш до край буталцата, че после ще се наложи обезвъздушаване на системата, малко преди да излязат след като ги почистиш ги натискаш и така няколко пъти ;) Най-добре да се свалят, но ако си правиш колата пред блока и нямаш условия да се мушнеш под нея и обезвъздушаваш тогава това е вариянта ;) Ако все пак обезвъздушаваш или подемник или канал с партньор тъкмо и спирачната течност може да смениш, ако е потъмняла ;)
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25: :lalala: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М40, 1.6

Мнение от Chapai » 30 Авг 2014, 16:41

Тук в темата, както и в клипове препоръчват № 6 да се смаже... В руска и немска литература изрично подчертават да не се смазват. Последно как да постъпя, че отивам да сменям накладки ?
Едно е да се държи като отегчена съпруга, друго си е като ококорена комшийка.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E90 LCI 320D xDrive
Детайли за колата: N47/184 Hp

Мнение от nikola59 » 31 Авг 2014, 1:49

Chapai написа:Тук в темата, както и в клипове препоръчват № 6 да се смаже... В руска и немска литература изрично подчертават да не се смазват. Последно как да постъпя, че отивам да сменям накладки ?

Номер 6 от схемата са водачите и се използва тази паста: Изображение Поне аз използвах АТЕ когато сменявах комплект дискове инакладки. Кат. номер 03.9902-0501.2. Тубичката е 180г.

Предишна

Назад към E46