E46 Купе десен прозорец проблем

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

E46 Купе десен прозорец проблем

Мнение от Hlebarov90 » 23 Авг 2014, 17:30

Здравейте колеги нов съм в форума потърсих за моя проблем,но не открих и дано темата ми не бъде изтрита...Въпросът ми е,че когато отворя и трябва да слезе малко прозореца и съответно като затварям да се вдигне,но това нещо не работи а на левия си бачка.Може ли някой който знае как се ремонтира или каквото е там да каже какво да правя или поне да сподели тема която има решение понеже аз не намерих.Благодаря

ентусиаст
Аватар
Кара: Сива Бима
Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
Детайли за колата: Лачена

Re: E46 Купе десен прозорец проблем

Мнение от hacker4eto1 » 26 Авг 2014, 8:10

Чакай сега да видим, като отвориш не слиза малко ,или слиза а като затвориш не се вдига ?
При мен се случва на няколко пъти като затворя прозореца да не се затвори сам до горе ,натискам копчето за заключване изчаквам да се вдигнат всички прозорци и след това нямам никакви проблеми относно не затварянето.Тествай го по следният начин отвори си леко вратата когато прозореца ти е свален до към средата примерно, и на отворена врата натисни копчето за вдигане докато стигне до горе и като пуснеш трябва да чатне и да върне 5мм на долу сам.
Пробвай и със копчето да ги вдигнеш прозорците както ти казах по-горе моята и тя се шашка понякога така.
Изображение
Последен проект https://youtu.be/oRvrTuwa_Rg

Потребител
Аватар

Мнение от Hlebarov90 » 26 Авг 2014, 16:21

Колега като отворя не слиза малко и като затварям...Тоест на никъде не работи и пробвах нагоре надолу го качвах свалях прозореца не се оправя...А левия си работи

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e92, f30
Мечтае да кара: M4

Мнение от expl0de » 27 Авг 2014, 22:44

На една е36 го имах този проблем. Оказа се, че пластмасовите копченца,които се натискат при затваряне на вратата са захабени и не дават контакт, но с пръст си работеха. Огледай хубаво закопчаващия механизъм дали се виждат при теб и сравни между двете врати. На по-новите модели може да са скрити и да трябва разглобяване на ключалката. Почти сигурно е, че там е проблемът, щом стъклото си работи.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 4.0 TFSI

Мнение от surfboard » 28 Авг 2014, 5:19

Здравейте, колеги. За да не отварям нова тема, използвам тази на колегата. Моята е46 също е купе и имам проблем с левия прозорец. Отказва и не реагира изобщо. Не само че не се сваля нагоре и надолу от копчето, но и като отключвам и заключвам колата също не мърда. Докато десният си функционира без проблем. От какво може да е проблемът?

ентусиаст
Аватар
Кара: Сива Бима
Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
Детайли за колата: Лачена

Мнение от hacker4eto1 » 28 Авг 2014, 8:04

surfboard написа:Здравейте, колеги. За да не отварям нова тема, използвам тази на колегата. Моята е46 също е купе и имам проблем с левия прозорец. Отказва и не реагира изобщо. Не само че не се сваля нагоре и надолу от копчето, но и като отключвам и заключвам колата също не мърда. Докато десният си функционира без проблем. От какво може да е проблемът?

Отвори си средната конзола и там където са копчетата за 2 та прозореца размени с този на другият прозорец който работи копчето.
Като за начало това е първото което може да направиш после ще гледаме другите неща я мотор я някой модул
Изображение
Последен проект https://youtu.be/oRvrTuwa_Rg

Потребител
Аватар

Мнение от Hlebarov90 » 28 Авг 2014, 18:30

Ще я отвора да видя там какво става ама като се поосвободя и тогава ще пиша :) Благодаря за сега

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E91 320D
Мечтае да кара: на сняг

Мнение от Nistel » 29 Авг 2014, 8:02

При мен беше подобен проблема, но никой от форумните експерти не обърна внимание:

viewtopic.php?f=34&t=313040
Изображение

Назад към E46