BMW Е46 Купе - въпроси

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: Е46 318 CI
Мечтае да кара: танк у парламенто

BMW Е46 Купе - въпроси

Мнение от Strike » 09 Авг 2014, 9:27

Здравейте колеги , от близо седмица и аз съм горд собственик на БМВ , но намирам някой неща по колата за странни .
Имайки в предвид , че това ми е първо БМВ може и да задам глупави въпроси , за което моля да ме извините :D
Пускам темата защото след двудневно търсене из форум не си намерих отговорите , но както и да е да мина на същественото
Колата е купе 2002 г с бензинов мотор N42 -143 к.с и да чукна на дърво няма никакъв проблем засега .
Притеснителното е че всичко по нея е като ново ( салон, ходова част , мотор )
След проверка по VIN се оказа че голяма част от екстрите на колата ги няма в Вин описанието , а друга част която ги има липсват в колата или аз поне не ги намирам . След огледи тук там стана ясно че колата е била удряна за радост добре са я направили , но ме притесняват някой неща :

1. След даване на контакт всички лампи по таблото светят околко 4-5 секунди и после угасват , вкл. и тази която е за колана без да съм сложил колан .
Отделно след като купих колата маслото беше под минимума ,а лампа за масло не светеше , та въпросът е възможно ли е колата да е "омагьосана " и независимо от състоянието да гаси предупредителните лампите ?? И до колко мога да съм спокоен от това че не свети нищо по таблото засега :P

2. Що е то борд ком. и как да разбера имам ли го ?
Къде нормално е управлението на борд комп. На мулти волана ли ? Защото съдейки по ВИН-а на 80% си мисля че стандартно колата е била с мулти волан ( в момента не е) и как да разбера дали е така . По вин излиза че волана е кожен спортен без да се уточнава дали е мулти , но на снимката е с мулти волан ( а според някой снимките са точни , според други илюстративни и се чудя )

Благодаря предварително

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Re: BMW Е46 Купе - въпроси

Мнение от Leon » 09 Авг 2014, 18:06

Можеше да намериш отговори, но одобрих темата, за да не ти помрачавам ентусиазма :winky:

1. Нормално е, спокойно.
2. Има бутон ВС на лоста за мигачите, ако имаш борд, не се управлява от волана. Прати ми вин-а на лс да погледна, но е възможно предния собственик да е добавял екстри. Другият вариант няма да ти хареса.
Never mistake motion for action...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше BMW F36 420xD GC, E90 320d
Мечтае да кара: изтребител F16 но ще се задоволя с F36 (за сега)
Детайли за колата: Сега се радвам на G11 740d XDrive LCI

Re: BMW Е46 Купе - въпроси

Мнение от tosh » 09 Авг 2014, 22:04

За маслото да добавя - Много разпространен е проблема с датчика за нивото на маслото. Има много писано по темата. Просто дават много дефекти тия датчици. Аз си карам така отдавна и нямам проблеми. Просто си следи редовно нивото на щеката и внимавай за червена лампа за масло (налягане на масло) да не ти светне.

:OT: Сори за офтопика ама колега с тебе не се ли видяхме онзи ден на опашката пред кат? (говорех ти за парктроници и т.н.) Твойто едно сребристо 320ci ли е?

Добре дошъл в клуба и успех!
ИзображениеИзображениеИзображение

Назад към E46