BMW Е46 Купе - въпроси
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
3 мнения
• Страница 1 от 1
- Strike
- Потребител
-
- Кара: Е46 318 CI
- Мечтае да кара: танк у парламенто
BMW Е46 Купе - въпроси
Здравейте колеги , от близо седмица и аз съм горд собственик на БМВ , но намирам някой неща по колата за странни .
Имайки в предвид , че това ми е първо БМВ може и да задам глупави въпроси , за което моля да ме извините
Пускам темата защото след двудневно търсене из форум не си намерих отговорите , но както и да е да мина на същественото
Колата е купе 2002 г с бензинов мотор N42 -143 к.с и да чукна на дърво няма никакъв проблем засега .
Притеснителното е че всичко по нея е като ново ( салон, ходова част , мотор )
След проверка по VIN се оказа че голяма част от екстрите на колата ги няма в Вин описанието , а друга част която ги има липсват в колата или аз поне не ги намирам . След огледи тук там стана ясно че колата е била удряна за радост добре са я направили , но ме притесняват някой неща :
1. След даване на контакт всички лампи по таблото светят околко 4-5 секунди и после угасват , вкл. и тази която е за колана без да съм сложил колан .
Отделно след като купих колата маслото беше под минимума ,а лампа за масло не светеше , та въпросът е възможно ли е колата да е "омагьосана " и независимо от състоянието да гаси предупредителните лампите ?? И до колко мога да съм спокоен от това че не свети нищо по таблото засега
2. Що е то борд ком. и как да разбера имам ли го ?
Къде нормално е управлението на борд комп. На мулти волана ли ? Защото съдейки по ВИН-а на 80% си мисля че стандартно колата е била с мулти волан ( в момента не е) и как да разбера дали е така . По вин излиза че волана е кожен спортен без да се уточнава дали е мулти , но на снимката е с мулти волан ( а според някой снимките са точни , според други илюстративни и се чудя )
Благодаря предварително
Имайки в предвид , че това ми е първо БМВ може и да задам глупави въпроси , за което моля да ме извините

Пускам темата защото след двудневно търсене из форум не си намерих отговорите , но както и да е да мина на същественото
Колата е купе 2002 г с бензинов мотор N42 -143 к.с и да чукна на дърво няма никакъв проблем засега .
Притеснителното е че всичко по нея е като ново ( салон, ходова част , мотор )
След проверка по VIN се оказа че голяма част от екстрите на колата ги няма в Вин описанието , а друга част която ги има липсват в колата или аз поне не ги намирам . След огледи тук там стана ясно че колата е била удряна за радост добре са я направили , но ме притесняват някой неща :
1. След даване на контакт всички лампи по таблото светят околко 4-5 секунди и после угасват , вкл. и тази която е за колана без да съм сложил колан .
Отделно след като купих колата маслото беше под минимума ,а лампа за масло не светеше , та въпросът е възможно ли е колата да е "омагьосана " и независимо от състоянието да гаси предупредителните лампите ?? И до колко мога да съм спокоен от това че не свети нищо по таблото засега

2. Що е то борд ком. и как да разбера имам ли го ?
Къде нормално е управлението на борд комп. На мулти волана ли ? Защото съдейки по ВИН-а на 80% си мисля че стандартно колата е била с мулти волан ( в момента не е) и как да разбера дали е така . По вин излиза че волана е кожен спортен без да се уточнава дали е мулти , но на снимката е с мулти волан ( а според някой снимките са точни , според други илюстративни и се чудя )
Благодаря предварително
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Re: BMW Е46 Купе - въпроси
Можеше да намериш отговори, но одобрих темата, за да не ти помрачавам ентусиазма
1. Нормално е, спокойно.
2. Има бутон ВС на лоста за мигачите, ако имаш борд, не се управлява от волана. Прати ми вин-а на лс да погледна, но е възможно предния собственик да е добавял екстри. Другият вариант няма да ти хареса.

1. Нормално е, спокойно.
2. Има бутон ВС на лоста за мигачите, ако имаш борд, не се управлява от волана. Прати ми вин-а на лс да погледна, но е възможно предния собственик да е добавял екстри. Другият вариант няма да ти хареса.
Never mistake motion for action...
- tosh
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше BMW F36 420xD GC, E90 320d
- Мечтае да кара: изтребител F16 но ще се задоволя с F36 (за сега)
- Детайли за колата: Сега се радвам на G11 740d XDrive LCI
Re: BMW Е46 Купе - въпроси
За маслото да добавя - Много разпространен е проблема с датчика за нивото на маслото. Има много писано по темата. Просто дават много дефекти тия датчици. Аз си карам така отдавна и нямам проблеми. Просто си следи редовно нивото на щеката и внимавай за червена лампа за масло (налягане на масло) да не ти светне.
Сори за офтопика ама колега с тебе не се ли видяхме онзи ден на опашката пред кат? (говорех ти за парктроници и т.н.) Твойто едно сребристо 320ci ли е?
Добре дошъл в клуба и успех!

Добре дошъл в клуба и успех!
3 мнения
• Страница 1 от 1