Подготовка на колата за дълъг път
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
17 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Re: Подготовка на колата за дълъг път
Leon написа:А по принцип колата винаги трябва да е в състояние да тръгнеш на дълъг път без специална подготовка.
е тва е ключа от палатката
///M3 написа:Патерицата е изчислена за до 80км/ч, но на дълъг път съм сигурен, че ще загрее много и не знам кво може да стане]
Карал съм 4месеца с патерица в щатите (не е за хвалене, но е факт

Та не са толкова кашкавалени ... верно, че се беше изяла от едната страна

Все пак си прав, че не е редно да се разчита, но е мнооого по-добре от спрейчета и други магийки
[/quote]///M3 написа:Другото е да покараш 1-2 дни след смяна на дискове, накладки и т.н. преди да тръгнеш, защото аз бях направил същото и се оказа, че не са ми закрепили добре единия болт на спирачния апарат и щях да се пребия като куче, ако бях тръгнал така.
Аз лично правя ремонти по кола планирано и по всякакъв начин избягвам такива преди пътуване ...
Понякога е неизбежно, но човек е хубаво поне няколко седмици преди това да бара за да има време да се оправи ако има проблем и да се види има ли проблем?
Та добрата превантивна поддръжка е най-добрия ремонт

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- ///M3
- младши ентусиаст
-
- Кара: '02 BMW E46 330i
Re: Подготовка на колата за дълъг път
Така е, колега, може да се кара с патерица, ама нали се сещаш, че като си пътувал 500км и те чакат още 1500км няма да караш с 60-70 до 80км/ч. Аз лично с другата гума с джанта си шпорих с трафика навръщане 140-160км/ч през нощта в Сърбия, защото не бях спал 22 часа... Та така с гумите 

17 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2