проблем с програмиране на нов дебитомер

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

проблем с програмиране на нов дебитомер

Мнение от riki_ » 30 Сеп 2011, 20:18

колеги взех си нов дебитомер с номер 0928 400 527.стария бесе с номер 314 на края.в сервиза на м кар в македония ми казаха 4е не могат да ми го програмират 6тото имало някакав проблем с инструмент клустер(демек с таблото) и не можели да се свьржат с него за да направат програмирането и трябвало да потьрсат накакви кодове од германия.досега сьм правил 100 диагностики и това го 4увам за пьрви пьт.моля за малко помо6 од колегите които се занимават с програмиране.мерси

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Re: проблем с програмиране на нов дебитомер

Мнение от slitter » 30 Сеп 2011, 20:29

To се препрограмира ЕКУ на двигателя, не на таблотооооо! Лъжат, мамка им или са нескопосани! Тия кодове за тая работа не им требват, дори и да ги няма!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320d E46 2002г.
Мечтае да кара: 2010 e92 335i

Мнение от makaveli316 » 30 Сеп 2011, 21:00

Трябва много да се внимава, щото имам чувството че всички са мошенници.
На мен в Бош в Пазарджик ме излъгаха, че съм за смяна на дебитомер и ми искаха 350 лева, след което им отказах и им казах да ми сложат моя си. Бях отишъл при тях, щото колата беше почнала да пуши повече от нормалното.
Намерих го за 245лв. и като отидох да го сложа в Плевен, човека махна кората, пипна отдоло нещо и каза "Момче, ти сигурен ли си, че си за дебитомер, щото са те излъгали здраво".
Та тия в Бош 100% ми бяха откачили нещо нарочно, че да се върна при тях.
На отиване към Плевен, колата беше толкова спъната, че неможех да изпреваря един тир на магистралата на 3та скорост....направо бях без турбо все едно.
Та мисълта ми е, че човек трябва да ходи винаги поне на 2 места за да е сигурен в кое точно е проблема или при човек, който си знае работата.
От тая история аз това научих, както и че пича в Плевен (Мариян :bowdown: ) се оказа от точните, също така и колегата laviatan, който ми смени веднага дебитомера за други части.
Изображение

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X5, Е60, Е30
Мечтае да кара: с талон
Детайли за колата: БМВ

Мнение от Se7ven » 30 Сеп 2011, 21:10

riki_ написа:......в сервиза на м кар в македония ми казаха 4е не могат да ми го програмират 6тото имало някакав проблем с инструмент клустер(демек с таблото) и не можели да се свьржат с него за да направат програмирането ................

Сигурно ползват някои подобна на ДИС или ССС програма, която чекирва всички модули и ако някои не отговаря на параметрите на колата не пуска да се продължи програмирането.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от riki_ » 30 Сеп 2011, 21:17

питах ги дали с дис 6те го прават програмирането казаха ми не с дис а имали някаква нова програма дето уж била номер 1.аааа сега се ядосах :evil:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от slitter » 30 Сеп 2011, 21:35

riki_ написа:питах ги дали с дис 6те го прават програмирането казаха ми не с дис а имали някаква нова програма дето уж била номер 1.аааа сега се ядосах :evil:

Ами иди прия някой, който има ДИС или ССС да ти свърши работа. Примерно при Милен mylennic, щом си от Пловдив!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от riki_ » 30 Сеп 2011, 22:18

проблема е 4е не сьм в бьлгария и няма да сьм о6те некое време

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото си иска
Детайли за колата: Обикновенно много бърза

Мнение от lyu_records » 30 Сеп 2011, 23:13

riki_ написа:проблема е 4е не сьм в бьлгария и няма да сьм о6те некое време

Здрасти колега трябва да ходиш да ти го адаптират. В БГ на мен ми свърши работа колегата Димитров, сещам се и за още един колега дето може да ти свърши работа. Но като не си тук няма как да стане номера. Иначе за информация за 320D 150hp мотора дебитомера оригинален закупен от бош ми излезе 260лв.

Потребител
Аватар

Мнение от vlatkoshubi » 04 Окт 2011, 4:52

Ako si vo Makedonija vo Skopje
trsi .....

Модератор Dimitroff: Съобщението си е чиста реклама - напиши координатите на въпросните на лично съобщение на автора.
Кирилицата в този форум е абсолютно задължителна!

Потребител
Аватар

Мнение от tedo85 » 20 Юли 2014, 14:54

http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=25&t=90753
яснопоказано как се прави

Потребител
Аватар

Мнение от turimuvesnik » 21 Юли 2014, 16:56

Наскоро замених оригиналния Bosch с нов Peierburg (180лв.). Тъй като не намерих разлика във вървенето на колата се обадих на Ауто Бавария. След като им обясних ситуацията ме призоваха при тях. Операцията отне 2 часа и колата започна да върви, както никога досега. Цялата интервенция струваше към 120 лв... като 30 от тях бяха за измиване. Колата е 320d 136 коня.
Цялата операция ми излезе 300 лв, като нов Бош оригинален, за който не трябва напасване струваше 340 ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 21 Юли 2014, 23:59

turimuvesnik написа:Наскоро замених оригиналния Bosch с нов Peierburg (180лв.). Тъй като не намерих разлика във вървенето на колата се обадих на Ауто Бавария. След като им обясних ситуацията ме призоваха при тях. Операцията отне 2 часа и колата започна да върви, както никога досега. Цялата интервенция струваше към 120 лв... като 30 от тях бяха за измиване. Колата е 320d 136 коня.
Цялата операция ми излезе 300 лв, като нов Бош оригинален, за който не трябва напасване струваше 340 ;)

а можеше да ти излезне 180 лв плюс една почерпка на някой колега от форума вместо 300 лв :yes:

Назад към E46