Теч на масло

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

Теч на масло

Мнение от gulfstream » 01 Юли 2014, 22:57

Колеги,дайте съвет по моя проблем! 320д,150к.с.,2002г.-тече масло от тръбичката на нивела за масло(не отгоре,откъдето влиза щеката :) ,а отдолу,където тръбичката отива в картера.Закарах я на ремонт,сменяха някакво уплътнение,мазаха със силикон и пак потече. :confused: Не мога да разбера защо се получава така,нали след като се смени това уплътнение с ново,би трябвало да спре да тече.Много е дразнещо!Остави мръсотията и излагацията,ами вече 4-та бутилка с Long Life купувам за доливане.Днес легнах отдолу да се уверя,че не е от друго място и наистина маслото идва някъде от основата на тази проклета тръбичка и от там се стича по картера.Благодаря предварително за съветите!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330cd

Re: Теч на масло

Мнение от unikalen88 » 02 Юли 2014, 15:59

Отдоло където влиза в блока има оплътнение.Трябва да се смени.Другото е че щом избива масло от там,значи в двигателя се получава налягане от някъде.А щом се получава налягане значи филтара на катрените газове е запушен :yes: Имах същия проблем на моята стара кола,след смяната на филтара изчезна и теча.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от gulfstream » 03 Юли 2014, 15:23

Ами проблема е там,че теча се поднови след смяната на това уплътнение.А и филтъра е сменен преди няма и два месеца.Пак ще ходя при майсторите...Ще ги накарам да проверят и филтъра този път!.Благодаря!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330cd

Мнение от unikalen88 » 04 Юли 2014, 8:59

gulfstream написа:Ами проблема е там,че теча се поднови след смяната на това уплътнение.А и филтъра е сменен преди няма и два месеца.Пак ще ходя при майсторите...Ще ги накарам да проверят и филтъра този път!.Благодаря!

ама нали знаеш че филтъра се сменя целия със тялото а не самото филтърче само,щот и на тялото има едно като клапан :yes:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от gulfstream » 14 Юли 2014, 21:54

Ех,колеги! Днес реших сам да разбера от къде е проблема.Започнах по канален ред. Първо прегледах филтъра за картерни газове,ей така,да съм сигурен.Ами перфектен си беше!После вдигнах колата на една импровизирана естакадка и демонтирах тръбичката за нивела на маслото.Тъй като "майсторът" беше слагал силикон около и в гнездото на картера с цел да предоврати теча,след като вече беще сменил о-ринга(уплътнението),се започна едно многочасово чистене на силикон (немам думи).Най-накрая, взех новото уплътнение(о ринг) и го сравних със старото преди да го надяна на тръбичката.Познайте какво се получи?-старото уплътнение беше с видимо по малък диаметър на гумата(не на дупката) от новото.Резултатът разбира се е недобро уплътняване,а от там и теча.Всичко това ми коства много пари за масло,много загубено време,мъки,нерви и разочарования.Не знам как са решили да сложат това уплътнение и какво са правили,но нито ще съм първият,нито последният патил си от "майсторлък".Живея в провинцията и нямам възможност за голям избор,а по принцип са ми правили много други ремонти и диагностики без никакви проблеми.Както и да е! Реших да споделя,за да не остава темата с неизвестни и любимата ни марка да трупа негативи.За три години откакто купих колата не съм имал и капка теч,докато не ми се случи тази левашка история. Поздрави и безаварийно на всички!

Назад към E46