Въпрос за адаптивни фарове

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 745Li

Re: Въпрос за адаптивни фарове

Мнение от Atanas328 » 11 Юли 2014, 0:31

Утре ще ви снимам да видите ,явно не може да се разберем с думи.Няма смисъл да лъжа или да се хваля.

младши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: BMW E46 320d 150к.с. M47N
BMW E61 530xi 272к.с. N53 LCI

Мнение от sannikolaus » 11 Юли 2014, 10:54

Моята няма никакви датчици на носачите, а фаровете се регулират нагоре/надолу при палене.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 11 Юли 2014, 11:30

sannikolaus написа:Моята няма никакви датчици на носачите, а фаровете се регулират нагоре/надолу при палене.

Нещо не си разбрал и ти...това е чека за фаровете това го прави ВИНАГИ! без значение дали си ксенон,халоген,купе,седан,комби,кабрио.

Има фарове (халогенните) които са с ръчно регулиране има си врътка на лайт модула
Има ксенони (седан,комби,кабрио,купе) - които са с Автоматично регулиране ПО ВРЕМЕ на движение,според наклона на пътя,товара в колата - след като вече колата работи (чека нагоре/надолу е миниал )

Има ксенони които са АДАПТИВНИ мисля само Купе (за кабрио просто не съм сигурен) - които освен горното се движат и на ляво надясно според ъгъла на волана.Този вид е много рядка екстра само при тези шаситa,седаните и комбитата нямат такива ,чак Е90 и нагоре.

За адапативните ако се слагат на кола фабрично БЕЗ такива,както и тези които се Авторегулират във височина по време на движение почти съм убеден че има допълнителен модул специално за АДАПТИвните + датчиците на преден и заден десен носач .
Последна промяна Gqbriel на 11 Юли 2014, 13:07, променена общо 1 път
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

младши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: BMW E46 320d 150к.с. M47N
BMW E61 530xi 272к.с. N53 LCI

Мнение от sannikolaus » 11 Юли 2014, 12:37

Gqbriel написа:
sannikolaus написа:Моята няма никакви датчици на носачите, а фаровете се регулират нагоре/надолу при палене.

Нещо не си разбрал и ти...това е чека за фаровете това го прави ВИНАГИ! без значение дали си ксенон,халоген,купе,седан,комби,кабрио.

Има фарове (халогенните) които са с ръчно регулиране има си врътка на лайт модула
Има ксенони (седан,комби,кабрио,купе) - които са с Автоматично регулиране ПО ВРЕМЕ на движение,според наклона на пътя,товара в колата - след като вече колата работи (чека нагоре/надолу е миниал )

Има ксенони които са АДАПТИВНИ мисля само Купе (за кабрио просто не съм сигурен) - които освен горното се движат и на ляво надясно според ъгъла на волана.Този вид е много рядка екстра само при тези шасите седаните и комбитата нямат такива ,чак Е90 и нагоре.

За адапативните ако се слагат на кола фабрично БЕЗ такива,както и тези които се Авторегулират във височина по време на движение почти съм убеден че има допълнителен модул специално за АДАПТИвните + датчиците на преден и заден десен носач .

Gqbriel, сега вече разбрах! Благодаря за инфото. Предполагам не съм единственият, който се е бъркал, че става въпрос за това. :bowdown:

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 M47N

Мнение от mustang1986 » 11 Юли 2014, 12:49

Gqbriel написа:

Има ксенони които са АДАПТИВНИ мисля само Купе (за кабрио просто не съм сигурен) - които освен горното се движат и на ляво надясно според ъгъла на волана.Този вид е много рядка екстра само при тези шасите седаните и комбитата нямат такива ,чак Е90 и нагоре.

Да има си отделен модул само за адаптивните фарове.Ето необходимите компоненти при фабрично заложената система:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

Да пишеш на български с латински букви е като да пишеш на стена с лайна....чете се,но не е красиво!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 11 Юли 2014, 13:12

sannikolaus написа:
Gqbriel написа:

Gqbriel, сега вече разбрах! Благодаря за инфото. Предполагам не съм единственият, който се е бъркал, че става въпрос за това. :bowdown:

Забравил съм още един вариянт,който май в БГ има само M3 CSL-a а това са Corner Lights - които са фарове преди фейс всички както и седан/комби фейслифт...купетата(кабрио :dunno: ) вместо това има Adaptive-а.
Това са допълнителни крушки,във вътрешния ъгъла на фаровете :

в този случай светлината в левия ъгъл

Изображение

Ето като ретрофит - и за това има допълнителен модул :yes:
Изображение
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

Предишна

Назад към E46