Регулиране на заден мост
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- Professor
- Потребител
-
- Кара: BMW 316 i
- Мечтае да кара: подводница BMW
Регулиране на заден мост
Здравейте, колеги!
Въпросът ми е трябва ли да се регулира задния мост при смяна на задни амортисьори?
Благодаря предварително и се извинявам, ако темата е зачекната някъде, но не намерих нищо.
Въпросът ми е трябва ли да се регулира задния мост при смяна на задни амортисьори?
Благодаря предварително и се извинявам, ако темата е зачекната някъде, но не намерих нищо.

BMW в България
През 2010 са продадени 445 коли, което е ръст от 30% в сравнение с 2009.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Re: Регулиране на заден мост
Professor написа:Здравейте, колеги!
Не е лошо,по него се регулира и предния

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Принципно не, но ако не си го правил последните 2-3 години е добра идея да го направиш.
Si non confectus, non reficiat.
- mumford
-
320ci
-
- Детайли за колата: M52B20TU и 760Li
Миналата година сменях задни амортисьории и не го регулирах. Преди няколко седмици се наложи да правя реглаж на преден мост и реших да е и да двата. Нямаше някаква фрапантна разлика, както на предния.
- CTORH
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 318is, E46 328ci
Я кажете място, в София, където правят читаво реглажа.
И за преден и за заден мост говоря.

- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
Доста хора са доволни от тук. https://www.google.bg/maps/@42.655562,2 ... !2e0?hl=bg
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
vavilon написа:Доста хора са доволни от тук. https://www.google.bg/maps/@42.655562,2 ... !2e0?hl=bg
Aз съм част от тези - определено се накефих на начина,по който регулираха колата и аз лично видях,че колата е имала нужда от това

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
Забравих да вметна, ако има някъкъв проблем след реглажа, задължително се връщате!
По принцип след реглаж се прави пробно от саамият служител. След това те карат ти сам да си я тестваш.
При мен волана си седеше на криво с около 2гр. Та 3 пъти се качва на стенда докато не влезнах вътре, аз да си държа волана.
По принцип след реглаж се прави пробно от саамият служител. След това те карат ти сам да си я тестваш.
При мен волана си седеше на криво с около 2гр. Та 3 пъти се качва на стенда докато не влезнах вътре, аз да си държа волана.

- Professor
- Потребител
-
- Кара: BMW 316 i
- Мечтае да кара: подводница BMW
Случаят е следният, колеги:
Преди време си купих 4 нови гуми, като колата беше със спортно окачване. Наложи ми се да върна оригиналното окачване(заради испанската простотия не можах да мина преглед, понеже не съответства на фабричните параметри на автомобила, а документ за смяната на окачването нямам, макар че е правено в BMW Германия) Та както и да е.
Колата започна да шуми с всеки изминал километър и да се усеща лека вибрация. Докато се усетя предните ми гуми бяха квадратни. След това смених предните амортисьори. Прехвърлих предните гуми отзад, за да ги издухам, регулирах преден и заден мост.
Сега на ред са задните амортисори, защото си мисля, че след смяната на окачването, са заминали.
Идеята ми е да си купя нови гуми, та за това ми е въпросът дали трябва да регулирам пак задн мост? От регулирането до сега съм минал около 5-6 хил.км.

Преди време си купих 4 нови гуми, като колата беше със спортно окачване. Наложи ми се да върна оригиналното окачване(заради испанската простотия не можах да мина преглед, понеже не съответства на фабричните параметри на автомобила, а документ за смяната на окачването нямам, макар че е правено в BMW Германия) Та както и да е.
Колата започна да шуми с всеки изминал километър и да се усеща лека вибрация. Докато се усетя предните ми гуми бяха квадратни. След това смених предните амортисьори. Прехвърлих предните гуми отзад, за да ги издухам, регулирах преден и заден мост.
Сега на ред са задните амортисори, защото си мисля, че след смяната на окачването, са заминали.
Идеята ми е да си купя нови гуми, та за това ми е въпросът дали трябва да регулирам пак задн мост? От регулирането до сега съм минал около 5-6 хил.км.

BMW в България
9 мнения
• Страница 1 от 1