16:9 Навигация МК4 и 3d mode, ТВ и secret menu IPod и т.н
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
44 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- alexsch
- ентусиаст
-
- Кара: на бира и кебапчета
- Мечтае да кара: М6-ца кабрио
Re: 16:9 Навигация МК4 и 3d mode, ТВ и secret menu IPod и т.н
....какво стана колега? пусна ли и звука?
my mods:
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner
- mili4uk
- младши ентусиаст
-
- Кара: жена си да дрифти
- Мечтае да кара: безаварийно
- Детайли за колата: харчи малко - върви на страх
Звука е пуснат
проблема е с антентите нещо.... не хваша нищо както трябва.
Интересното е че самите антенни усилвателчета, освен коаксиалния кабел който влиза в тях, има и някаква допълнителна свободна букса ?! За какво ли е тя и да не би там да се крие проблема ми с лошото качество ?!

Интересното е че самите антенни усилвателчета, освен коаксиалния кабел който влиза в тях, има и някаква допълнителна свободна букса ?! За какво ли е тя и да не би там да се крие проблема ми с лошото качество ?!
Beat the Devil
http://www.youtube.com/watch?v=k-cbiYzlHOk
http://www.youtube.com/watch?v=k-cbiYzlHOk
- alexsch
- ентусиаст
-
- Кара: на бира и кебапчета
- Мечтае да кара: М6-ца кабрио
....не е това проблема!
значи- свободната букса ти е за това, че тези усилватели се връзват паралелно на главния ти антенен усливател- т.е. мактие усилватели за тв сигнал са вързани между антенета на задния джам и усилвателя за радио сигнала. т.е. в едното краче на антения ти тв усилвател влиза сигнала от главния усилвател, а в другото- от антената на задния джам. сега- при твоята е46-ца това решение не може да се направи 1:1 защото от задния ти джам излиза една лента с кабели, а не кабели по отделно. затова и не се напъвай да го слагаш там!
премери дали от тв тунера през антения ход по жилото на коаксиалния ти кабел идва +5 волта. ако идва- супер! ако не идва- трябва да си направиш стабилизатор на напрежение от 12 на 5 волта, защото тези маки антени усилватели за тв сигнал се захранват точно по пина. иначе няма да работи и става по-зле с тях вместо по-добре.
за самите антени- отиди до първия магазин за електронни компоненти и си купи основа за печатни платки. после направи това, което съм ти пуснал по мейла.....
значи- свободната букса ти е за това, че тези усилватели се връзват паралелно на главния ти антенен усливател- т.е. мактие усилватели за тв сигнал са вързани между антенета на задния джам и усилвателя за радио сигнала. т.е. в едното краче на антения ти тв усилвател влиза сигнала от главния усилвател, а в другото- от антената на задния джам. сега- при твоята е46-ца това решение не може да се направи 1:1 защото от задния ти джам излиза една лента с кабели, а не кабели по отделно. затова и не се напъвай да го слагаш там!
премери дали от тв тунера през антения ход по жилото на коаксиалния ти кабел идва +5 волта. ако идва- супер! ако не идва- трябва да си направиш стабилизатор на напрежение от 12 на 5 волта, защото тези маки антени усилватели за тв сигнал се захранват точно по пина. иначе няма да работи и става по-зле с тях вместо по-добре.
за самите антени- отиди до първия магазин за електронни компоненти и си купи основа за печатни платки. после направи това, което съм ти пуснал по мейла.....
my mods:
- paradisebg
- Потребител
-
Здравейте имам e46 320d 2003г. която е с голямата навигация 16:9 и MK3 софтуера ми е 3-1/50 , възможно ли е да се активира 3D mode-а или той е само за мк4? Благодаря предварително!
- tngeorgiev
- младши ентусиаст
-
paradisebg написа:Здравейте имам 320d 2003г. със голямата навигация 16:9 MK3 версия 3-1/50 , въпроса ми е възможно ли е да се активира 3D mode-а или е само за MK4?
-3Д режим има само мк4 колега, което е единствената функционална разлика с мк3, освен тази,че мк4 може двд карта, което нас не ни интересува..Аз съм на мнение че последните мк3 (2004г -немски)превъзхождат първите мк4(2001г -шибани френски) по стабилност и непретенциозност към дисковете ))
E30 1986 318
E30 1993 318
E36 1991 320
E36 1997 328
E38 1997 735
Е46 2002 318
E30 1993 318
E36 1991 320
E36 1997 328
E38 1997 735
Е46 2002 318
- RaHzElChO
- младши ентусиаст
-
Здравейте,
тук намерих повече информация за ъпдейт до версия 32 на MK4, но тепърва ще го препрочитам 10 пъти, за да не объркам нещо.
http://www.zpost.com/forums/showthread.php?t=69732
тук намерих повече информация за ъпдейт до версия 32 на MK4, но тепърва ще го препрочитам 10 пъти, за да не объркам нещо.
http://www.zpost.com/forums/showthread.php?t=69732
- RaHzElChO
- младши ентусиаст
-
Здравейте, днес сложих v32 за МК4 и през тайното меню активирах 3д режима, но така и стана 3д. Има ли значение каква е картата, аз ползвам тази на ivo1bg от е39 подфорума.
Sent from my Desire HD using Tapatalk
- ivo1bg
- FC BAYERN
-
- Кара: 17' 540 I
- Мечтае да кара: Безаварийно
След като активираш 3D изгледа от скритото меню, върни се при картата и натисни врътката за да ти излезе менюто за изглед на картата. От там ще получиш 3 възможности: север нагоре, ориентация по посока на движение и перспектива
.
Sent from my GT-P1000 using Tapatalk

- RaHzElChO
- младши ентусиаст
-
Re: Re: 16:9 Навигация МК4 и 3d mode, ТВ и secret menu IPod и т.
ivo1bg написа:След като активираш 3D изгледа от скритото меню, върни се при картата и натисни врътката за да ти излезе менюто за изглед на картата. От там ще получиш 3 възможности: север нагоре, ориентация по посока на движение и перспектива.
Отново благодаря, безкрайно!
- dir2cas
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше Е46 330d, E60 545i
Re: 16:9 Навигация МК4 и 3d mode, ТВ и secret menu IPod и т.
Колеги, позволявам си да съживя една стара тема, тъй като въпросът ми е тясно свързан.
Става въпрос за фабричната навигационна система от заглавието на темата и добавянето на аналоговия ТВ модул.
Тунер намерих, но преди да го взема искам да знам дали ще мога да се сдобия лесно с нужните кабели, щото се оказа, че тунерите които намерих до момента са без кабеляците.
Някой може ли да ме ориентира точно кои кабели са ми нужна за свързването на тв модула с мк4 компютъра (този с DVD-то).
Идеята е ако някой колега може да ми съдейства с намирането на кабелите или поне да ми даде точните part номера, да разпитам евентуално в Дару Кар. Лошото е, че от там кабелите вероятно ще струват повече от самия тунер.
Това, което съм намерил до сега в ретрофит раздела на realoem за модела не ми помага много - ето тук, както и за навигацията тук.
Иначе в тази тема се дава пример но за Е38, който ако е с мк4 уж трябва да е същия, но и там не виждам конкретно инфо за кабелите.
Моля ако може някой да ми помогне с намирането на правилния кабел/кабели.
Става въпрос за фабричната навигационна система от заглавието на темата и добавянето на аналоговия ТВ модул.
Тунер намерих, но преди да го взема искам да знам дали ще мога да се сдобия лесно с нужните кабели, щото се оказа, че тунерите които намерих до момента са без кабеляците.
Някой може ли да ме ориентира точно кои кабели са ми нужна за свързването на тв модула с мк4 компютъра (този с DVD-то).
Идеята е ако някой колега може да ми съдейства с намирането на кабелите или поне да ми даде точните part номера, да разпитам евентуално в Дару Кар. Лошото е, че от там кабелите вероятно ще струват повече от самия тунер.
Това, което съм намерил до сега в ретрофит раздела на realoem за модела не ми помага много - ето тук, както и за навигацията тук.
Иначе в тази тема се дава пример но за Е38, който ако е с мк4 уж трябва да е същия, но и там не виждам конкретно инфо за кабелите.
Моля ако може някой да ми помогне с намирането на правилния кабел/кабели.
- dir2cas
- младши ентусиаст
-
Колеги, никой ли не може да се включи с нещо полезно по въпросите...?
- dir2cas
- младши ентусиаст
-
- dir2cas
- младши ентусиаст
-
Мисля, че попаднах на доста добро инфо за OEM модулите:
1) Тук съм качил BMW_TV_Module_Retrofit доста подробен гайд за добавянето (retrofit монтажа) на ТВ модула.
2) Снимков материал и онлайн стор с компоненти цък.
3) Още един онлайн магазин с ОЕМ неща на доста по-нормални цени цък.
1) Тук съм качил BMW_TV_Module_Retrofit доста подробен гайд за добавянето (retrofit монтажа) на ТВ модула.
2) Снимков материал и онлайн стор с компоненти цък.
3) Още един онлайн магазин с ОЕМ неща на доста по-нормални цени цък.
Re: 16:9 Навигация МК4 и 3d mode и secret menu и други :)
mili4uk написа:Така.. ъпдейтнах с версия 32 и всичко стана перфектно. Появи се скритото меню , активирах 3Д преспективата... и всичко заспа !
сега обаче поръчах ТВ модули до там
ще ми донесат точно тази част :
http://cgi.ebay.co.uk/BMW-E46-3-SERIES- ... 414bd91567
След това... накъде ?имам предвид кое как се връзва.... има ли човек който може да го монтира или поне да даде DIY кое как се прави !
Ние имаме този модул но ТВ не излиза. Трябва ли допълнителна пристава след цифровизацията.
Благодаря!
44 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3