Въпрос за ГНП

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: Автомобил

Въпрос за ГНП

Мнение от S.topalov » 30 Май 2014, 18:01

Здравейте колеги,имам проблем с колата и мисля че е от помпата,става въпрос за 320д 136к.с. 2000г.
Проблема е следния колата си работеше нормално до вчера.
днес се качвам върта ключа а не пали, помислих
си че е глътнала въздух защото гарнитурите на помпата бяха отишли и имах теч на нафта от самата нея и от време на време засмукваше въздух,взех си стартиращ спрей за двигатели но и с него не запали викнах приятел да не дръпне и след доста дълго дърпане колата запали ,но работи сякаш на 2,3 цилиндъра и не се форсира давам газ а нищо не се случва и сякаш има 1 доста странно чукане от към помпата изкарах единия маркуч за обратна нафта а от там си хвърляше доволно нафта.
Въпросът ми е при проблем с помпата и по точно ел. блока нормално ли е да запали колата с дърпане аз мисля че не трябва изобщо да запали :dunno:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Re: Въпрос за ГНП

Мнение от oci » 30 Май 2014, 20:50

без диагностика ще си сменяш части докато не я оправиш все от нещо, не си мисли, че някой ще ти каже друго нещо.
Тази помпа е доста проблемна и ще трябва да се погледне на живи данни аванса и тогава може да се правят изводи, дали проблема е в нея.

Потребител
Аватар
Кара: Автомобил

Мнение от S.topalov » 30 Май 2014, 21:16

Да наясно съм че е така проблема е че колата не е в движение а в нашия град няма свестни диагностици :banghead:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е46 136к.с.
Мечтае да кара: м3

Мнение от Тодориев » 30 Май 2014, 22:28

когато моята помпа изгоря колата започна да пали много трудно ,палеше само на скорост като запали е както казваш ти работи много странно и неможе да се даде газ поне при мен това се случи, аз свалих капчето на гнп и едно от крачета на транзистора (които гори има в нета има хиляди снимки) се беше откачило и след смяната на помпата колата се оправи. ако е заяло авансовото бутало на гнп колата пали много трудно но после можеш да е форсираш.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 31 Май 2014, 7:43

S.topalov написа:Да наясно съм че е така проблема е че колата не е в движение а в нашия град няма свестни диагностици :banghead:

Ако искаш прати ми елекрониката и ще ти я оправя ако проблема е в нея.

Назад към E46