Тракащи спирачни апарати...
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- -Maxxx-
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330Ci
Тракащи спирачни апарати...
Спирачните апарати дрънкат като се минава през кръпки, шахти и т.н. Има едни болтове с къса резбичка в края, но са дълги и служат като ос на самите челюсти.Та тези болтове били износени аксиално, и затова дрънка, Не се предлагали като отделен комплект, и си мисля че най добре да ми изработят нови на стругар или да ми наварят и да ми струговат старите, но реших да попитам и тук, дали няма някой лек по този въпрос, някой който да се е сблъсквал с това да каже как е решил проблема.

- guiltyboy86
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 323i
Re: Тракащи спирачни апарати...
имам приятел който е с сузуки балено и го има същия проблем варианта ти да ти ги направи стругар другия вариант е да си смениш болтовете заедно с съпорта на апарата там където влиза болта най вероятно и те са разлашкани от болтовете временен вариант е да ги намажеш обилно с някаква по твърда грес
- 100imenov
- ентусиаст
-
- Кара: с Adaptive Drive
- Мечтае да кара: F06 с B58
Номер 3 е болта на супорта към шенкела,виж си металната скоба номер 7 на накладките,че и от нея дрънка.

Не знам колко е различно при Е46, но при Е39-ките дрънкат предимно предпазителите на дисковете. Пробвано е и с нови такива и след година пак се раздрънкаха. Та проверете и тях, аз моите ги разкарах и сега е тишина 

- madrus
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E 60 - 218 ка
- Мечтае да кара: V 10 5.0
Аз съм 100% за номер 7 . Дори и малко да са се износили водачите ,ламаринката е доста здрава и добре застопорява апарата .
И аз съм за номер 7. Преди време имах един форд и баш тая пластинка ми беше паднала и лопаше накладката.
- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
колега ако е от номер 7(демек пластината което притиска накладката за да не дрънчи)може да пробваш да вземеш с едни клещи и да я изкревиш леко-виж в коя посока притиска и я изкриви още малко,зада указва по-голям натиск на накладката,след това провери дали продължава шума

- CTORH
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 318is, E46 328ci
-Maxxx- написа:Спирачните апарати дрънкат като се минава през кръпки, шахти и т.н. Има едни болтове с къса резбичка в края, но са дълги и служат като ос на самите челюсти.Та тези болтове били износени аксиално, и затова дрънка, Не се предлагали като отделен комплект, и си мисля че най добре да ми изработят нови на стругар или да ми наварят и да ми струговат старите, но реших да попитам и тук, дали няма някой лек по този въпрос, някой който да се е сблъсквал с това да каже как е решил проблема.
Предполагам имаш предвид номер 6 от горната схема. Ако е от тях пробвай да им намотаеш тефлонова лента и ги смажи хубаво с медна паста. Преди време го направихме това на една кола и имаше ефект.

8 мнения
• Страница 1 от 1