Смяна на ключ за Е46

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: E46 318ci,E46 M3,E46 M3 Convertible
Мечтае да кара: E46 M3 Turbo
Детайли за колата: BMW E46 M3 Carbon black stock
BMW E46 M3 Convertible silver gray
BMW E46 318 ci face-lift.

Смяна на ключ за Е46

Мнение от ivailokolarov » 30 Апр 2014, 14:10

Не можах да намеря такава за това пускам тази.Та въпросът ми е може ли платката от стария ключ(НЕ този ромбоидния а по-стария) да се сложи в кутийка от нов ключ и дали ще работи?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Re: Смяна на ключ за Е46

Мнение от oci » 04 Май 2014, 0:25

ivailokolarov написа:Не можах да намеря такава за това пускам тази.Та въпросът ми е може ли платката от стария ключ(НЕ този ромбоидния а по-стария) да се сложи в кутийка от нов ключ и дали ще работи?

може но само пак в такъв от стария тип

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330cd

Мнение от unikalen88 » 04 Май 2014, 9:11

ivailokolarov написа:Не можах да намеря такава за това пускам тази.Та въпросът ми е може ли платката от стария ключ(НЕ този ромбоидния а по-стария) да се сложи в кутийка от нов ключ и дали ще работи?

под нов ключ ако разбираш нов не нарязан -става да,местиш платката,местиш чипа,нарязваш и си готов.Ако искаш ромбоиден неможе да стане платката.Трябва нов ромбоиден,нова платка и да е на твоита чистота 433 мегахерца а не 315мг.След това трябва на ромбоидния да се сложи твоя чип за да пали.става дълга и широка за обяснение.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от xm_net » 04 Май 2014, 10:25

:arrow:
Последна промяна xm_net на 04 Май 2014, 23:24, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от unikalen88 » 04 Май 2014, 17:04

xm_net написа:Колегата е написал НЕясно какво иска да направи, но според мен идеята е да прехвърли платката от стария ключ с 3-те бутона в кутийка тип "ромб" и вече е получил отговор от oci. Не го вкарвайте в разни филми с нарязан, ненарязан ключ, честоти, чипове и т. н. Отговорът е един - не може! Платките и съответно формата на кутийките на двата ключа са тотално различни!

е хубаво де,кви фулми му вкарвам,обяснявам му какво да направи ако става въпрос за стария ключ(нов не нарязан) и какво да направи ако иска да мине на новия ромбоидния.Или по-добре да не казвам нищо и да иде да даде на някои ключар 200 кинта и да го оправи.ясно съм написал че ако иска ромб трябва нов ключ и трябва и платка,но ромбовете са с няколко вида платка и казвам ако търси да си вземе 433мгх.Аз лично на старата кола бях със стария,взех си от ебеи за 10 долара заготовка на бомбоиден ключ,след това от колега от форума платка за 20 лева на 433 мегахерца чистота.Сложих я в ромба прехвърлих чипа от стария ключ обучих го и тръгна след това нарязване 15 лева и за 50 лева се здобих с новия ключ.невиждам какво лошо съм написъл.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 04 Май 2014, 18:31

unikalen88 написа:
xm_net написа:Колегата е написал НЕясно какво иска да направи, но според мен идеята е да прехвърли платката от стария ключ с 3-те бутона в кутийка тип "ромб" и вече е получил отговор от oci. Не го вкарвайте в разни филми с нарязан, ненарязан ключ, честоти, чипове и т. н. Отговорът е един - не може! Платките и съответно формата на кутийките на двата ключа са тотално различни!

е хубаво де,кви фулми му вкарвам,обяснявам му какво да направи ако става въпрос за стария ключ(нов не нарязан) и какво да направи ако иска да мине на новия ромбоидния.Или по-добре да не казвам нищо и да иде да даде на някои ключар 200 кинта и да го оправи.ясно съм написал че ако иска ромб трябва нов ключ и трябва и платка,но ромбовете са с няколко вида платка и казвам ако търси да си вземе 433мгх.Аз лично на старата кола бях със стария,взех си от ебеи за 10 долара заготовка на бомбоиден ключ,след това от колега от форума платка за 20 лева на 433 мегахерца чистота.Сложих я в ромба прехвърлих чипа от стария ключ обучих го и тръгна след това нарязване 15 лева и за 50 лева се здобих с новия ключ.невиждам какво лошо съм написъл.

и в България може да ти излезе около 50 лв, 150 лв е чисто нов ромбоиден ключ обучен и нарязан, 200 лв си е пладнишки обир тези на 315 мега херца са много редки това е американски стандарт, НО колегата пише съвсем друго нещо темата вече доста се измести от същността си.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от xm_net » 04 Май 2014, 18:46

:arrow:
Последна промяна xm_net на 04 Май 2014, 23:25, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е87 130i ниско и твърдо
Мечтае да кара: Стоково М3 без значение поколението ;)
Детайли за колата: 235 × 19 Breyton Design
H & R ниско и много кораво окачване
BMC конус за повечко въздух
М пакет по рождение
Ниско, твърдо и максимално оригинално. Всичко е с ТЮФ.

Мнение от propov » 04 Май 2014, 18:56

Ми хубаво се чепкате вие,ама човека да обясни ясно и недвусмислено,каква аджеба иска да му е новата "кутийка"?!Като старата или като новата-ромбоидна.То вече се разбра,че вторият вариант клони към невъзможност,но пък ако е ясен въпроса,лесен е и отговора!
Щом някой казва,че няма никой,значи има някой!
Мечо Пух
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от unikalen88 » 04 Май 2014, 23:20

xm_net написа:Колега unikalen88, не виждам защо се ядосваш, а и никъде не съм споменал, че си написал нещо лошо...! Просто човекът пита "...може ли платката от стария ключ(НЕ този ромбоидния а по-стария) да се сложи в кутийка от нов ключ и дали ще работи?" и отговорът е един - не може!

аз не се ядосвам колега,просто така е прозвучало,вместо да питам колегата и да чакам два дни за отговор му отговарям ако иска стар-едикво си прави,ако иска ромб-еди кво си прави и темата приключва защото и по двете предположения съм му дал отговор.вместо за се пише-колега кои ключ искаш да правиш-нов,стар :mrgreen:
Изображение

Назад към E46