Чукане на диференциал 318
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
Чукане на диференциал 318
Здравейте! Когато дам газ и я върна, отзад от диференциала се чува едно чукане. Всички тампони са здрави, висящия лагер, карето на кардана и като цяло всичко е проверено и здраво. Според майстора е от луфтовете в диференциала и каза, че на повечето БМВ-та така чука, дори ми показа на Х5 3.0Д автомат, която беше при него, тъй като не вярвах, но въпроса е, че при мен чука доста силно. Има ли някакво решение, освен нов диференциал?
- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
Re: Чукане на диференциал 318
Може и в каретата да има луфт !!!
Друг често срещан проблем при Е46 !
Друг често срещан проблем при Е46 !
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
При мен проблема беше идентичен. Оказа се каре на полуоската.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- guiltyboy86
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 323i
провери си и полуоските дали са завити стегнати всичките болтове има 6 болта на полуоска към дифа аз имах сходен проблем получаваше се едно пукане при превключване на скорост
- IVЕ
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530D + ремап
- Мечтае да кара: нещо М.....
за всеки случай, не лошо да се погледне и за масовия проблем с откъсването на задния ляв рог....понякога проблема е в начален стадий или е вече некадърно ремонтирано и замаскирано
Купето не е скъсано. Тези дни ще проверя каретата на полуоските. Други предположения?
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
М43 май няма достатъчно сила, за да скъса моста отзад. На един приятел му чукаше така отзад, после започна да хрущи и накрая сменихме диф - погледни го и него.
Si non confectus, non reficiat.
Това чукане се появява също при потегляне понякога на полусъединител започва да чука и да се тресе колата, но не вибраци както примерно е на ниски обороти и аха да угасне, ами си тресе от чукането и имам чувството, че всеки момент нещо ще се откачи отдоло
Но това го прави рядко, не е всеки път ?

- blekibleki
- Потребител
-
Същите симптоми бяха и при мен, колега. Като качиха колата на стенд се оказа, че бала ми прави 1/4 оборот без да движи дифа... яко луфт. Освен това моста вляво беше скъсан болта и висящ лагер и тампон за смяна.. Познай що за удряне е било. Сега съм ремонтирал тези неща и след около 3-4 месеца вече усещам отново лек удар при по рязко пускане на съединителя, но в рамките на нормалното. Ако имаш скъсано нещо по моста ще се чува удрянето по остро и дрънчащо.
- blekibleki
- Потребител
-
Единия от четирите болта които захващат моста за купето. Реално вляво единия беше влезнал в купето вътре и дупката беше като цигарена кутия на размер и форма.
11 мнения
• Страница 1 от 1