Тяло за термостат M43B19
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
- lancerpor
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 320dA
- Мечтае да кара: e46 M3
- Детайли за колата: touring facelift 04'
Тяло за термостат M43B19
От прочетеното разбрах, че въпросния мотор има 1 термостат. Имам съмнение, че ми тече антифриз от термостата. За около 1500км трябваше да долея 200мл. и предната част на двигателя е мокра. Първо мислех, че е водна помпа и я смених, но теча остана. За това остана единствено термостата. По парт номер ми излиза, че се продава термостата с тялото, а не само тяло. Колата си загрява перфектно и си има парно и стрелката не мърда от средата дори когато се пускам на моторна спирачка. Просто искам да отстраня теча. Въпроса ми е дали някъде се продава афтърмаркет тяло за термостата, за да подменя само него или трябва цял комплект.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
Re: Тяло за термостат M43B19
Миии, най-евтиният термостат е 80 лева без отстъпката ...
Там има уплътнение - защо искаш да смениш фланеца ????
Там има уплътнение - защо искаш да смениш фланеца ????
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

- bmw55
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330xd && 525d
- Мечтае да кара: В европейска България
Колега хубаво е да го подмениш целия комплект (разбира се ако не е сменян скоро), най-малкото че пластмасовия фланец вътре има зъбчета на които се държи термостата и те се чупят от годините и температурата. Само фланец трудна работа да намериш, освен 2ра ръка, но там пък идва проблема със зъбчетата.
Бъди честен пък да става квото ще
- lancerpor
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 320dA
- Мечтае да кара: e46 M3
- Детайли за колата: touring facelift 04'
Да, рабрах вече, че се сменя всичко комплект и цените на колегата laviatan са повече от перфектни, но сега си идвам от майстор и той не видя теч от там нито от тройника отзад, а помпата е сменяна преди 1500км. Според него това доливане се дължи на това, че помпата е сменяна и е било нужно още малко да се долее след обезвъздушаването. За сега ще поизмия двигателя там където имам съмнения, че тече и ще видим дали ще светне пак.

- vankodve
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: bmw e46-323-2.5CI
- Мечтае да кара: E46M3,E92
lancerpor написа:Да, рабрах вече, че се сменя всичко комплект и цените на колегата laviatan са повече от перфектни, но сега си идвам от майстор и той не видя теч от там нито от тройника отзад, а помпата е сменяна преди 1500км. Според него това доливане се дължи на това, че помпата е сменяна и е било нужно още малко да се долее след обезвъздушаването. За сега ще поизмия двигателя там където имам съмнения, че тече и ще видим дали ще светне пак.
здравей колега ,90% теча ти идва от О-пръстена на термостата

5 мнения
• Страница 1 от 1