Тяло за термостат M43B19

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 320dA
Мечтае да кара: e46 M3
Детайли за колата: touring facelift 04'

Тяло за термостат M43B19

Мнение от lancerpor » 22 Апр 2014, 10:58

От прочетеното разбрах, че въпросния мотор има 1 термостат. Имам съмнение, че ми тече антифриз от термостата. За около 1500км трябваше да долея 200мл. и предната част на двигателя е мокра. Първо мислех, че е водна помпа и я смених, но теча остана. За това остана единствено термостата. По парт номер ми излиза, че се продава термостата с тялото, а не само тяло. Колата си загрява перфектно и си има парно и стрелката не мърда от средата дори когато се пускам на моторна спирачка. Просто искам да отстраня теча. Въпроса ми е дали някъде се продава афтърмаркет тяло за термостата, за да подменя само него или трябва цял комплект.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 с ... ръжда

Re: Тяло за термостат M43B19

Мнение от ивчо » 22 Апр 2014, 12:37

Миии, най-евтиният термостат е 80 лева без отстъпката ...
Там има уплътнение - защо искаш да смениш фланеца ????
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали? :mhihi:

The night is dark and full of lo6o :mhihi: :paranoid:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 330xd && 525d
Мечтае да кара: В европейска България

Мнение от bmw55 » 22 Апр 2014, 13:11

Колега хубаво е да го подмениш целия комплект (разбира се ако не е сменян скоро), най-малкото че пластмасовия фланец вътре има зъбчета на които се държи термостата и те се чупят от годините и температурата. Само фланец трудна работа да намериш, освен 2ра ръка, но там пък идва проблема със зъбчетата.
Бъди честен пък да става квото ще

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 320dA
Мечтае да кара: e46 M3
Детайли за колата: touring facelift 04'

Мнение от lancerpor » 22 Апр 2014, 14:12

Да, рабрах вече, че се сменя всичко комплект и цените на колегата laviatan са повече от перфектни, но сега си идвам от майстор и той не видя теч от там нито от тройника отзад, а помпата е сменяна преди 1500км. Според него това доливане се дължи на това, че помпата е сменяна и е било нужно още малко да се долее след обезвъздушаването. За сега ще поизмия двигателя там където имам съмнения, че тече и ще видим дали ще светне пак.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: bmw e46-323-2.5CI
Мечтае да кара: E46M3,E92

Мнение от vankodve » 22 Апр 2014, 16:28

lancerpor написа:Да, рабрах вече, че се сменя всичко комплект и цените на колегата laviatan са повече от перфектни, но сега си идвам от майстор и той не видя теч от там нито от тройника отзад, а помпата е сменяна преди 1500км. Според него това доливане се дължи на това, че помпата е сменяна и е било нужно още малко да се долее след обезвъздушаването. За сега ще поизмия двигателя там където имам съмнения, че тече и ще видим дали ще светне пак.

здравей колега ,90% теча ти идва от О-пръстена на термостата :yes: ,свали терм. почисти добре каналите ,намажи с качествен силикон (виктор-ренц)и всичко ще е ок ,имал съм същия проблем ,от тялото е почти невъзможно да тече :bchug:

Назад към E46