дроселова клапа
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
дроселова клапа
Здравейте,имам нужда от сьвет относно дроселова клапа за бмв 320и бензин/газ 1998 150к.с.
Дефекта е много мрьсен не излиза на диагностика и се проявява на преход минимум 80-90км всеки пьт различно.А дефекта е именно -падане на мощността ,при натиск на газта до ламарината не дига повече от 120-130.Некой пьт при рестартиране на двигателя се пооправя.За разхода предполагам се качва тогава.
Има ли начин да се измери тази черна кутия до клапата ,дали работи коретно елетрониката/?Дефекта няма промяна на бензин или газ.
Дефекта е много мрьсен не излиза на диагностика и се проявява на преход минимум 80-90км всеки пьт различно.А дефекта е именно -падане на мощността ,при натиск на газта до ламарината не дига повече от 120-130.Некой пьт при рестартиране на двигателя се пооправя.За разхода предполагам се качва тогава.
Има ли начин да се измери тази черна кутия до клапата ,дали работи коретно елетрониката/?Дефекта няма промяна на бензин или газ.
- pinciflucnik
-
-
Re: дроселова клапа
Колега, ходи първо на една диагностика, за да проверите какво е записала електрониката при появта на проблема. Според мен ще е дебитомер, а на газ няма промяна защото предполагам си с газов инжекцион? Ако дебитомера казва на еку-то "минава малко въздух, пускай малко гориво" газовия компютър следва бензиновия (единият пуска по-малко => другият също пуска по-малко) и колата не върви
pinciflucnik написа:Колега, ходи първо на една диагностика, за да проверите какво е записала електрониката при появта на проблема. Според мен ще е дебитомер, а на газ няма промяна защото предполагам си с газов инжекцион? Ако дебитомера казва на еку-то "минава малко въздух, пускай малко гориво" газовия компютър следва бензиновия (единият пуска по-малко => другият също пуска по-малко) и колата не върви
да разбира се сьм с газов инжекцион ,но проблема не е в дебитомера /изкл сьм го тогава мотора спира/ а е в дроселната клапа и по точно електрониката ,и още при рестарт се пооправя проблема.
колега smouki ,нещо не вьрвят ЛС ,когато се заврьщам в бг непременно ще свьржем. 

4 мнения
• Страница 1 от 1