Вибрации във волана

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

320ci
320ci
Аватар
Детайли за колата: M52B20TU и 760Li

Вибрации във волана

Мнение от mumford » 15 Фев 2014, 19:31

Четох другите подобни теми и най-вероятно е шарнир, но искам да ми кажете и какви други варианти има. Като я заведа в сервиза да съм поне малко в час.

Като съм на светофар днес усетих,че волана има леки вибрации. Много леки вибрации се усещат и на скоростния лост. В движение всичко е наред.

Като въртя пълен волан се чува звука, както е на 0:08 от клипчето. Като завивам ляво/дясно понякога пак се чува този звук.

https://www.youtube.com/watch?v=GRGpkOCWMeo

Потребител
Аватар
Кара: Е46 320D с ремап :)
Мечтае да кара: Цял живот с ремап :)

Re: Вибрации във волана

Мнение от tcetzo » 15 Фев 2014, 19:47

.......Като съм на светофар днес усетих,че волана има леки вибрации......

Ако си спрял и тресе на място виж тампоните на мотора.

Ацалов
Аватар
Кара: Колело
Мечтае да кара: Лодка в морето

Мнение от Atsalov » 15 Фев 2014, 22:03

mumford написа:Четох другите подобни теми и най-вероятно е шарнир, но искам да ми кажете и какви други варианти има. Като я заведа в сервиза да съм поне малко в час.

Като съм на светофар днес усетих,че волана има леки вибрации. Много леки вибрации се усещат и на скоростния лост. В движение всичко е наред.

Като въртя пълен волан се чува звука, както е на 0:08 от клипчето. Като завивам ляво/дясно понякога пак се чува този звук.

https://www.youtube.com/watch?v=GRGpkOCWMeo

Както каза колегата погледни си тампоните на мотора,а звука ми изглежда като нещо незатегнато или разхлабено. Може да е скобата на ауспуха,скобата на ауспуха към скоростите(с гумените тампони) ....и кой знае още колко неща...

Потребител
Аватар
Кара: Е46 320D с ремап :)
Мечтае да кара: Цял живот с ремап :)

Мнение от tcetzo » 15 Фев 2014, 22:41

Ако се окаже, че има някакъв проблем с генерацията е възможно тресенето да е и от там.

320ci
320ci
Аватар

Мнение от mumford » 15 Фев 2014, 22:57

къде точно се намират тези тампони на мотора ?

Ацалов
Аватар
Кара: Колело
Мечтае да кара: Лодка в морето

Мнение от Atsalov » 15 Фев 2014, 23:54

Под мотора.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е30,е46,е60
Мечтае да кара: е30-ката си с турбо
Детайли за колата: лимузинкa

Мнение от angelBMW » 16 Фев 2014, 8:23

:OT:
Извинявам се на колегата че му пиша в темата но аз също имам проблем с вибрации в волана и за да не пускам нова тема като проблема е с вибрации в волана ще постна тук,значи да започна че тампоните на мотора съм ги сменял преди около месец с febi чисто нови всичко по генерацията и като тампон е подновено преди месец с ново,значи на място вибрации никакви но примерно завивам на някое кръстовище на ляво или на дясно и от 1-ва като включа на втора в ниски обороти се получават едни вибрации много гадни не е от шарнир нито някои тампон, тропа като на желязо,вчера свалих кората под волана защото на старата ми е36ца пръта на волана които отива към външния краи към рейката между стената имат 1 фланец и там ми се беше откачило на старата кола и имаше същите вибрации но не само това а и волана играеше а при мен са само вибрации,та свалих кората да погледна какво става и самия прът като го хвана с ръка и има лек луфт и е същия звук/вибрации които чувам при завиване нямам време тези дни да я кача на канал да погледна от доло да не се е разхабил пръта които отива към връзката за рейката.

Някакви идеи на някои случвало ли му се е такова нещо? :dunno:

По темата на колегата:
Вдигни си първо левия а после десния край на предницата и пробваи дали имаш някакъв луфт,възможно е от шарнир да е ако е в критично състояние :yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: Сива Бима
Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
Детайли за колата: Лачена

Мнение от hacker4eto1 » 16 Фев 2014, 12:30

Колеги шарнирите не тропат ли ? До сега колкото коли да съм карал шарнира веднага се познава ако е той моят тропаше особено по паважа... но вибрации никога не съм имал..
Погледнете си Биалетките колеги може и от тях да има нещо.. или тампоните на стабилизиращата щанга
Изображение
Последен проект https://youtu.be/oRvrTuwa_Rg

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от angelBMW » 17 Фев 2014, 17:40

hacker4eto1 написа:Колеги шарнирите не тропат ли ? До сега колкото коли да съм карал шарнира веднага се познава ако е той моят тропаше особено по паважа... но вибрации никога не съм имал..
Погледнете си Биалетките колеги може и от тях да има нещо.. или тампоните на стабилизиращата щанга

с нова ходова част съм имам някакъв странен луфт в пръта на кормилната уредба :dunno:

Потребител
Аватар

Мнение от vankozzz » 20 Фев 2014, 13:59

и аз да се оплача колеги,
смених носачите и тампоните,биалетките,направих и реглаж -дотук добре,нчма хлоп и троп,задните дискове с накладките и тчх смених(предните са добре),обаче след 130 км/ се появиха много гадни вибрации-тресе от нещо ;-)

идеи някакви????

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от angelBMW » 20 Фев 2014, 20:33

vankozzz написа:и аз да се оплача колеги,
смених носачите и тампоните,биалетките,направих и реглаж -дотук добре,нчма хлоп и троп,задните дискове с накладките и тчх смених(предните са добре),обаче след 130 км/ се появиха много гадни вибрации-тресе от нещо ;-)

идеи някакви????

Гумения тампон на носача ?

ентусиаст
Аватар
Кара: Сива Бима
Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
Детайли за колата: Лачена

Мнение от hacker4eto1 » 24 Фев 2014, 17:05

vankozzz написа:и аз да се оплача колеги,

идеи някакви????

качи я на стенд да и направят една корекция ,я преден я заден мост.. може и от криви дискове след тази скорост да ти тресе. (виждал съм нови криви :)) и един хубав баланс на гумите..
Изображение
Последен проект https://youtu.be/oRvrTuwa_Rg

Потребител
Аватар
Кара: BMW 318ci

Мнение от didomax » 25 Фев 2014, 1:02

ако и самата кола е нестабилна проверете си тампоните на носачите , дори да не са накъсани а поомекнали ги сменете и ще откриете разликата .

Потребител
Аватар

Мнение от vankozzz » 10 Мар 2014, 19:58

смених и тампоните на носачите с майле усилени,носа4ите и биалетките са 4исто нови,
стенд на предницата ми направиха в дупница(много го хвалят човека),
тези дни ще проверя гумите и джантите и ако не е от това сменям и предните дискове да видим кво ще стане :mhihi: :mhihi: :mhihi:

320ci
320ci
Аватар

Мнение от mumford » 06 Апр 2014, 11:08

Ако някой има подобен проблем да си види рейката, след смяната й с друга рециклирана (моята не ставаше за рециклиране) всичко се оправи.

Назад към E46