Вибрации във волана
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- mumford
-
320ci
-
- Детайли за колата: M52B20TU и 760Li
Вибрации във волана
Четох другите подобни теми и най-вероятно е шарнир, но искам да ми кажете и какви други варианти има. Като я заведа в сервиза да съм поне малко в час.
Като съм на светофар днес усетих,че волана има леки вибрации. Много леки вибрации се усещат и на скоростния лост. В движение всичко е наред.
Като въртя пълен волан се чува звука, както е на 0:08 от клипчето. Като завивам ляво/дясно понякога пак се чува този звук.
https://www.youtube.com/watch?v=GRGpkOCWMeo
Като съм на светофар днес усетих,че волана има леки вибрации. Много леки вибрации се усещат и на скоростния лост. В движение всичко е наред.
Като въртя пълен волан се чува звука, както е на 0:08 от клипчето. Като завивам ляво/дясно понякога пак се чува този звук.
- tcetzo
- Потребител
-
- Кара: Е46 320D с ремап :)
- Мечтае да кара: Цял живот с ремап :)
Re: Вибрации във волана
.......Като съм на светофар днес усетих,че волана има леки вибрации......
Ако си спрял и тресе на място виж тампоните на мотора.
Ако си спрял и тресе на място виж тампоните на мотора.
- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
mumford написа:Четох другите подобни теми и най-вероятно е шарнир, но искам да ми кажете и какви други варианти има. Като я заведа в сервиза да съм поне малко в час.
Както каза колегата погледни си тампоните на мотора,а звука ми изглежда като нещо незатегнато или разхлабено. Може да е скобата на ауспуха,скобата на ауспуха към скоростите(с гумените тампони) ....и кой знае още колко неща...
- tcetzo
- Потребител
-
- Кара: Е46 320D с ремап :)
- Мечтае да кара: Цял живот с ремап :)
Ако се окаже, че има някакъв проблем с генерацията е възможно тресенето да е и от там.
- mumford
-
320ci
-
къде точно се намират тези тампони на мотора ?
- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
Под мотора.
- angelBMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: е30,е46,е60
- Мечтае да кара: е30-ката си с турбо
- Детайли за колата: лимузинкa

Извинявам се на колегата че му пиша в темата но аз също имам проблем с вибрации в волана и за да не пускам нова тема като проблема е с вибрации в волана ще постна тук,значи да започна че тампоните на мотора съм ги сменял преди около месец с febi чисто нови всичко по генерацията и като тампон е подновено преди месец с ново,значи на място вибрации никакви но примерно завивам на някое кръстовище на ляво или на дясно и от 1-ва като включа на втора в ниски обороти се получават едни вибрации много гадни не е от шарнир нито някои тампон, тропа като на желязо,вчера свалих кората под волана защото на старата ми е36ца пръта на волана които отива към външния краи към рейката между стената имат 1 фланец и там ми се беше откачило на старата кола и имаше същите вибрации но не само това а и волана играеше а при мен са само вибрации,та свалих кората да погледна какво става и самия прът като го хвана с ръка и има лек луфт и е същия звук/вибрации които чувам при завиване нямам време тези дни да я кача на канал да погледна от доло да не се е разхабил пръта които отива към връзката за рейката.
Някакви идеи на някои случвало ли му се е такова нещо?

По темата на колегата:
Вдигни си първо левия а после десния край на предницата и пробваи дали имаш някакъв луфт,възможно е от шарнир да е ако е в критично състояние

- hacker4eto1
- ентусиаст
-
- Кара: Сива Бима
- Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
- Детайли за колата: Лачена
Колеги шарнирите не тропат ли ? До сега колкото коли да съм карал шарнира веднага се познава ако е той моят тропаше особено по паважа... но вибрации никога не съм имал..
Погледнете си Биалетките колеги може и от тях да има нещо.. или тампоните на стабилизиращата щанга
Погледнете си Биалетките колеги може и от тях да има нещо.. или тампоните на стабилизиращата щанга
- angelBMW
- младши ентусиаст
-
hacker4eto1 написа:Колеги шарнирите не тропат ли ? До сега колкото коли да съм карал шарнира веднага се познава ако е той моят тропаше особено по паважа... но вибрации никога не съм имал..
с нова ходова част съм имам някакъв странен луфт в пръта на кормилната уредба

и аз да се оплача колеги,
смених носачите и тампоните,биалетките,направих и реглаж -дотук добре,нчма хлоп и троп,задните дискове с накладките и тчх смених(предните са добре),обаче след 130 км/ се появиха много гадни вибрации-тресе от нещо ;-)
идеи някакви????
смених носачите и тампоните,биалетките,направих и реглаж -дотук добре,нчма хлоп и троп,задните дискове с накладките и тчх смених(предните са добре),обаче след 130 км/ се появиха много гадни вибрации-тресе от нещо ;-)
идеи някакви????
- angelBMW
- младши ентусиаст
-
vankozzz написа:и аз да се оплача колеги,
идеи някакви????
Гумения тампон на носача ?
- hacker4eto1
- ентусиаст
-
- Кара: Сива Бима
- Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
- Детайли за колата: Лачена
vankozzz написа:и аз да се оплача колеги,
идеи някакви????
качи я на стенд да и направят една корекция ,я преден я заден мост.. може и от криви дискове след тази скорост да ти тресе. (виждал съм нови криви

ако и самата кола е нестабилна проверете си тампоните на носачите , дори да не са накъсани а поомекнали ги сменете и ще откриете разликата .
смених и тампоните на носачите с майле усилени,носа4ите и биалетките са 4исто нови,
стенд на предницата ми направиха в дупница(много го хвалят човека),
тези дни ще проверя гумите и джантите и ако не е от това сменям и предните дискове да видим кво ще стане

стенд на предницата ми направиха в дупница(много го хвалят човека),
тези дни ще проверя гумите и джантите и ако не е от това сменям и предните дискове да видим кво ще стане

- mumford
-
320ci
-
Ако някой има подобен проблем да си види рейката, след смяната й с друга рециклирана (моята не ставаше за рециклиране) всичко се оправи.
15 мнения
• Страница 1 от 1