Проблем със скоростите

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 320d '02 // 8TA 3.0TDIQ '11
Мечтае да кара: със служебна нафта

Re: Проблем със скоростите

Мнение от narkk » 13 Авг 2013, 2:02

Аз имах подобен проблем, беше от ябълката на скоростния лост (под конзолата), смених я с нова и се оправи.
Имай я предвид, въпреки че като чета, едва ли ще е от нея.
Успех, колега!

:OT:
Бих искал да използвам темата, за да попитам за един друг проблем.
Зимата, когато е доста студено времето, докато покарам колата 10-15 минути, за да зегрее, много трудно нацелвам трета, понеже лоста ми стои леко в дясно и отива на пета. Като вдигне малко температура и си идва на мястото, даже съм го виждал като чакам на светофар как сам се измества на ляво в нормално положение :mhihi: Лятото го нямам този проблем.
Drive Fast, but Friendly and Safe!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо дизел
Мечтае да кара: би-турбо дизел

Мнение от SHTILL » 14 Авг 2013, 16:04

narkk написа:Аз имах подобен проблем, беше от ябълката на скоростния лост (под конзолата), смених я с нова и се оправи.
Успех, колега!

Зимата, когато е доста студено времето, докато покарам колата 10-15 минути, за да зегрее, много трудно нацелвам трета, понеже лоста ми стои леко в дясно и отива на пета. Като вдигне малко температура и си идва на мястото, даже съм го виждал като чакам на светофар как сам се измества на ляво в нормално положение :mhihi: Лятото го нямам този проблем.

Доста хора сме така със скоростния лост. Проблема е в прУжината, дето държи правилното положение на скоростния лост. За да го оправиш сваляш кутията, чистиш леглото и самата пружина, гресираш и няма повече да го имаш проблема. Лятото е по- топло и за това по- рядко се явява проблема. Изчакай зимата да видиш.....2ра- 5та :ok:
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: Е46 330д
Мечтае да кара: на задни гуми :)))

Мнение от Ivo Kanev » 06 Окт 2013, 23:13

SHTILL написа:
narkk написа:Аз имах подобен проблем, беше от ябълката на скоростния лост (под конзолата), смених я с нова и се оправи.
Успех, колега!

Доста хора сме така със скоростния лост. Проблема е в прУжината, дето държи правилното положение на скоростния лост. За да го оправиш сваляш кутията, чистиш леглото и самата пружина, гресираш и няма повече да го имаш проблема. Лятото е по- топло и за това по- рядко се явява проблема. Изчакай зимата да видиш.....2ра- 5та :ok:

И къде се намира пружината че тъкмо ми е свалена кутията.????

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е36, Е46, E61, а сега Passat B8
Мечтае да кара: BMW

Мнение от русиабн » 09 Окт 2013, 16:50

С интерес ще следя темата на колегата и се надявам да напише как са се оправили нещата??? При мен го има същия проблем с трудното влизане на скоростите особено, като от 2ра или 3та спира и искам да влкюча първа там е най-голямата мъка. По някога и задната дава въртели и също влиза по трудно. При включване на скоростите няма никакво хъркане, мъркане и т.н. Съединителя е инспектиран и е ок. Моля някой от колегите които писаха за ябълката на лоста или за фтулките да драснат два реда как по точно се установява, че проблема е в тях :yes: :?: Ето и схемата ако някой може направо да посочи :yes:
sk lost.png
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
ЖЕНА БЕЗ ЦИЦИ Е КАТО СЕЛО БЕЗ НАЧАЛНО УЧИЛИЩЕ-НЯМА ОТ КЪДЕ ДА ЗАПОЧНЕШ !
Изображение
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от hristiqn » 29 Мар 2014, 18:54

Здравейте, днес ходих да ми сменя масло филтри и т.н. и понеже имам проблеми с прословутото тропане отзад при смяна на някой предавки та казах на майстора да чуе за какво става въпрос. Той ми каза че това тропане е от някакви тампони, но ми и каза че скоростите "хрупат на умряло" - буквално, но аз това хрупане не го чувам, нито ми влизат трудно скоростите нито нищо, напрягам се да го чуя и аз но нищо фрапиращо. Въпроса ми е дали "заминали" скорости се диагностицират само на слух и дали да не посетя и друг майстор. Колата е БМВ 330 ци 2000г. ръчка.

Предишна

Назад към E46