Мирис на бензин и повишен разход на гориво

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

Мирис на бензин и повишен разход на гориво

Мнение от yovaka » 21 Мар 2014, 0:31

Здравейте колеги!Нов съм в форума и се извинявам ако съм публикувал темата на неправилно място или дублирвам,но имам следния проблем с 318и 118 к. При запалване на студена кола намирисва на бензин и от време на време пропушва, при каране на по дълго разтояние разхода значително се дигна!На таблото ми светна Чека,карах я да я закачат и ми казаха обогатена смес!Бях чистил преди време дебитомера и се беше оправила!Та мисълта ми е дали е от дебитомера или е възможно от нещо друго да е? :dunno: :dunno:

Аватар
Кара: BMW ♥
Мечтае да кара: Harley Davidson V-Rod
Детайли за колата: E34 , Е30 скоро.

Re: Мирис на бензин и повишен разход на гориво

Мнение от Българският Орел » 21 Мар 2014, 9:56

Бензинов маркуч вероятно при мен беше това, провери колега.
ИзображениеИзображение
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Сива Бима
Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
Детайли за колата: Лачена

Re: Мирис на бензин и повишен разход на гориво

Мнение от hacker4eto1 » 21 Мар 2014, 10:54

Определено някоя ЛАмбда сонда се бъзика с теб може проблема да е в нея ,може да смуче въздух от някъде колата ,а може да е комплексен тресе ли мотора оборотите как са ,чувстваш ли го по неспокоен?
Да ти мирише сутрин на бензин е нормално първата минута двигателя работи на богата смес,щом да пропушва черно определено ти е по-богата сместа...
Откачи буксата на дебитомера по карай малко така,кажи какви грешки точно ти изписа само на едната ламбда ли на бива или на 2 те ?
П.П Маркучите към клапана на картерни газове как са ,скоро сменял ли си го тоя филтър, Направи и един тест със спрей на ацетонова основа виж да не смуче въздух дали е скъсан някой от гумените маншони след дебитомера към дросела..
Изображение
Последен проект https://youtu.be/oRvrTuwa_Rg

Назад към E46