М54Б25 не пали след сипване на бензин
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- bweenie
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е90 335i 2008
М54Б25 не пали след сипване на бензин
Колеги, днес колата ми умря след като зареждах на бензиностанция. Бях останал абсолютно на 0, даже показваше --- на борда обаче нямаше бензиностанция до мен на близо. Стигнах като на късмет до една и заредих половин резервоар. До този момент всичко по колата си беше ок. Когато запалих колата почна да се дави нещо и изгасна след 2-3 сек. Такова нещо до сега никога не се е случвало. Тръхнах пак да паля, пак почна да се дави и да гасне. Дадох няколко пъти на контакт но пак беше същото. След 10 мин опити накрая запали, работеше зле но след като я форсирах всичко се оправи. След 1км реших да спра да видя дали всичко е ок вече и я загасих. Не можа да запали и викнах един приятел да я бутнеме някъде поне извън пътя. Когато моя човек дойде колата взе че си запали нормално и се прибрах до нас (1 км). Оставих я да работи на място с идеята да прочисти ако има въздух нещо по системата. Като се върнах се опитах да тръгна но веднага загасна колата. След това, при опит за палене даже не пали за 1-2 сек. като преди а само върти на място но не може да запали въобще. Акумулатор има със сигурност, всичко си свети и колата се кара всеки ден по много. Всичко дойде след като бях останал без бензин и заредих на въпросната бензиностанция. Там гледам да не зареждам но беше инцидентно и все пак беше Shell, не някоя долнопробна. След зареждането и последвалото давене на колата, ми се стори че работи като кола с много лошо гориво. Пукаше, тракаше и се опитваше да загасне но поне работеше по няколко секудни. Сега, колкото и да върти не се стига до палене. Един вид да се опиташ да запалиш кола без да си и изключил алармата. Стартера върти, но като че ли няма гориво до двигателя. Закачих я веднага на БМВ Скенер и показа 20 грешки DME за бедна/богата смес, ламбда сонди..Изтрих ги и не останаха грешки. Не светят лампи обаче не можах да проверя колата с Импа/ДИС. Имам ги инсталирани обаче не ги бях пробвал и нещо не вървят...На мене ми се върти в главата бензинова помпа/филтър но ще се радвам и за вашите съвети. Колата трябва да я оправя спешно, че работата ми е свързана с каране...Другото което се сетих е че не чувам никакъв звук като дам на контакт. Нали се чува леко когато помпата работи...Отначало си помислих и за кофти бензин но да е чак толкова зле че да не може да запали дори и за малко ми се вижда странно. Също така, след бензиностанцията когато запалих и се прибрах колата се форсираше добре, но усетих че след 3000 оборота няма мощност. Ще съм благодарен на всякакви съвети. То е ясно че има нещо за смяна но ако дадете идеи какво може да е, за да не трябва да сменям подред всичко. В момента колата е на 1/2 пълен резервоар. Утре мисля да сипя в туби V-power и да долея догоре да не би да е от лош бензин но не ми се вярва защото сега даже не може да запали и за секунда. Само върти, стрелката на оборотите се вдига до 200 и това е....
Благодаря предварително!
Благодаря предварително!
- 100imenov
- ентусиаст
-
- Кара: с Adaptive Drive
- Мечтае да кара: F06 с B58
Re: М54Б25 не пали след сипване на бензин
Колега сам си дал отговора.Карал си я без бензин,след това един път пали един не,казваш че на контакт няма никакъв звук,все признаци за заминала помпа.
Аз имах същиа проблем, като бях карал на резерва общо 2 или три пъти за няколко години, като последния път и аз бях в това положение, като на мен ми показваше че има около 1л в резервоара.
И помпата просто умря.
При мен си беше още оригиналната и това с карането на изпарения просто я довърши. Смених помпата и всичко е точно.
И помпата просто умря.
При мен си беше още оригиналната и това с карането на изпарения просто я довърши. Смених помпата и всичко е точно.
- bweenie
- кандидат ентусиаст
-
Еми колеги, аз карам всеки ден по 100км, всеки ден зареждам до средата и като стигна резерва зареждам пак..
Не знам защо го имам тоя навик да не пълня до горе и като съм на средата да сипвам пак догоре.
Явно помпата е заминала. Гледам при мен е около 200$ на VDO.

Не знам защо го имам тоя навик да не пълня до горе и като съм на средата да сипвам пак догоре.
Явно помпата е заминала. Гледам при мен е около 200$ на VDO.
- red_bull92
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: ARKTISSILBER METALLIC (309)
100 % е от помпата щом на контак не се чува звук, че засмуква гориво, значи е заминала. Смени я и си пълни повече резервоара, защото без гориво помпите горят 

Кола с предно предаване е като жена с малки цици, върши работа, но не доставя удоволствие!
BMW E36 318is (m42b18) на части -> http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 5#p3958725
BMW E36 318is (m42b18) на части -> http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 5#p3958725
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Помпата ти е засмукала боклуци и е предала Богу дух.
Много пъти сме коментирали, че като се кара на резерва после сменяш помпа....
Много пъти сме коментирали, че като се кара на резерва после сменяш помпа....
Si non confectus, non reficiat.
- CTORH
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 318is, E46 328ci
Все пак може първо да смениш горивния филтър, особено, ако не си го сменял скоро е добре да го смениш така или иначе, но едва ли ще ти се размине и смяната на помпата.
- mitrax
- ентусиаст
-
- Кара: coupe e36 m42 , цоупе е46 325ci
- Мечтае да кара: ///M
на бензиновата рейка има едно с капачка - като главата на винтил прилича. Ако няма налягане като натиснеш иглата - 100% помпата не работи . Това докато някой върти на стартер , тогава и помпата трябва да работи.

- bweenie
- кандидат ентусиаст
-
Колеги, проблема е решен от първия път. Помпа VDO/Siemens и сменя с помоща на това видео.
https://www.youtube.com/watch?v=aqVGpkan0rE
Сменята е елементарна, 1 час ми отне без да бързам защото се опитах да сложа ново уплътнение което се оказа по голямо и не пасна. Накрая сложих старото и работа стана. Благодаря за съветите!
https://www.youtube.com/watch?v=aqVGpkan0rE
Сменята е елементарна, 1 час ми отне без да бързам защото се опитах да сложа ново уплътнение което се оказа по голямо и не пасна. Накрая сложих старото и работа стана. Благодаря за съветите!

9 мнения
• Страница 1 от 1