Минаване на преглед с чужди номера?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- angelBMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: е30,е46,е60
- Мечтае да кара: е30-ката си с турбо
- Детайли за колата: лимузинкa
Минаване на преглед с чужди номера?
Тъи като номера са ми чужди и редовно се плащат застраховки и зелена карта в чужбина възможно ли е да се мине технически преглед тук в България и да си карам пак с същите номера?Въпроса е там че не искам да сменям номерата защото може да ми се наложи пак да се връщам и тогава двоина набутвация става 

- Дидо ди
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е38 3.5 V8
- Мечтае да кара: 328 с колектор от 325
- Детайли за колата: Без задни гърнета
Re: Минаване на преглед с чужди номера?
дори и да имаш познат на прегледи , няма да може да ти помогне...в бг се минава само с бг. номера
- Valve-tronic
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 2013 Mercedes-Benz GLK 250 Bluetech
- Мечтае да кара: Porsche Panamera Turbo S
- Детайли за колата: Track Package
Освен това на прегледа винаги ти искат големия талон на колата. Айде, това твой човек може и да го прескочи, но на камерите като се снима колата ще се види, че не е с българска регистрация. Съвсем отделен е въпросът, че колата трябва да минава преглед в страната, в която е регистрирана.
88 E30 318i, 95 E36 318i, 97 E39 525tds, 02 E53 3.0d, 06 E83 3.0d, 08 W204; 12 W212
- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
не е проблема да се мине,но ако куките го спрът и го питат как с бг преглед кара кола с други номера-тои не е валиден.Ако са немски номера се кара с немски преглед,ако е с англииски номера с англииски преглед,като ти е чужд номера,иди при някое хакерче да ти поправи датата на стария(чуждия )преглед.Те после куките няма как да знаят имаш ли и изтекъл ли е.
на кола с англииска застраховка и англииски документи гледат така
и незнае кое е преглед кое застраховка

- Dr.Schnaps
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90LCI и E30 Cabrio
Ако си с немски номера си карай така. до 6 месеца не е проблем (като се върнеш в ДЕ даваш документ че не си бил в страната с колата и не те глобяват, пише в на ТЮВ страницата как става)
unikalen88 написа:не е проблема да се мине,но ако куките го спрът и го питат как с бг преглед кара кола с други номера-тои не е валиден.Ако са немски номера се кара с немски преглед,ако е с англииски номера с англииски преглед,като ти е чужд номера,иди при някое хакерче да ти поправи датата на стария(чуждия )преглед.Те после куките няма как да знаят имаш ли и изтекъл ли е.![]()
![]()
на кола с англииска застраховка и англииски документи гледат така
и незнае кое е преглед кое застраховка
![]()
![]()
И ако стане ПТП с тоя преглед, застраховка ама орехова. И няма значение кой крив, кой прав кой на булката брат той си го отнася, защото без преглед се води за технически неизправно МПС.
- ивайло81
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320 i
- Мечтае да кара: Е90 пак бензин
Това не е проблем пък как го измисли? Кола имаш ли? С тези предавания на Господарите как се минава преглед без спирачки. Да не мислиш, че ще минеш с чужди номера. Представи си, че ти имаш сервиза и идва един такъв и ти почваш- О, няма проблем приятелю. Утре като те спрат и видят моя печат, ударят ми една глоба и ми вземат лиценза-ми голяма работа. Нали ще ти взема 20-30 лв. 
п.п. Наистина си уникален.

- angelBMW
- младши ентусиаст
-
Така си и мислех че е но исках да се уверя тъи като не съм бил доста години в БГ и някои неща ми се губят.
Прегледа ми изтича август месец а аз до края на годината не планувам излизания извън БГ затова просто исках да разузная как стоят нещата.
Прегледа ми изтича август месец а аз до края на годината не планувам излизания извън БГ затова просто исках да разузная как стоят нещата.
- unikalen88
- старши ентусиаст
-
ивайло81 написа:Това не е проблем пък как го измисли? Кола имаш ли? С тези предавания на Господарите как се минава преглед без спирачки. Да не мислиш, че ще минеш с чужди номера. Представи си, че ти имаш сервиза и идва един такъв и ти почваш- О, няма проблем приятелю. Утре като те спрат и видят моя печат, ударят ми една глоба и ми вземат лиценза-ми голяма работа. Нали ще ти взема 20-30 лв.
а значи че като закараш колата и стои 30 минути пред камерата и уж и прави преглед няма да му земат лиценза,или като изобщо колата не е там а тои преглед и прави и дава стикери и още апсурдни ситуации.Изобщо като гледам не има е притеснено,прегледи нетърсят,нито оборудване,колата грам не я гледат,само за стои камерата да я снимала,и тем подобни.Колата на бутане мога да я вкарам без да има двигател даже и пак ще мине.Това не е ли страшно.
и повярваи ми,ако почнат да гледат всички коли(особенно в малко населените места) ще умрат от глад,щото 90 процента от колите няма да ги допуснат до преглед,да не говотим дътрите дръгили с някви измислени газови уредби дето 100 процента нямат нито паспорт нито преглед на бутилтака.Така че 30 лева са си важни

- ивайло81
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320 i
- Мечтае да кара: Е90 пак бензин
Приятел няма "уж" в Сливен. Гледам от Пловдив си, явно я карате през просото. При нас не е така. Още миналата година с тези новите талони за преглед, там където ходя жената ми каза- Аз си слагам печата, трябва да ти е изправно всичко. Проверяват ми- светлини,спирачки (над 10 години съм шофьор, винаги проверяват спирачки),изхвърлени газове и антифриз(количество и градуси). Зимно време минавам прегледи и винаги го проверяват. На другата кола с газ, проверяват дали има изтичане. В друг сервиз ходих за третата кола, и там проверяваха спирачки и светлини. За да няма спекулации , че ходя само на 1 сервиз. Цената е 20-25 лв. прегледа. В единият сервиз пред мен каза на човека или да му оправят спирачките или да ходи другаде за преглед. Все ще има някой дето ще минаваш, но явно няма да държи на работата си. Интересно ще ми е какво обяснение ще даде за преглед на кола регистрирана в чужбина. Даже колегата ако го направи, нека сподели къде и ще пратим Господарите. Да се посмеем малко 
п.п. За камерите да не говорим, че познат има сервиз и пак не мога да си прекарам колата без да е там. АБсурд може да е имало преди.

п.п. За камерите да не говорим, че познат има сервиз и пак не мога да си прекарам колата без да е там. АБсурд може да е имало преди.
- unikalen88
- старши ентусиаст
-
ивайло81 написа:Приятел няма "уж" в Сливен. Гледам от Пловдив си, явно я карате през просото. При нас не е така. Още миналата година с тези новите талони за преглед, там където ходя жената ми каза- Аз си слагам печата, трябва да ти е изправно всичко. Проверяват ми- светлини,спирачки (над 10 години съм шофьор, винаги проверяват спирачки),изхвърлени газове и антифриз(количество и градуси). Зимно време минавам прегледи и винаги го проверяват. На другата кола с газ, проверяват дали има изтичане. В друг сервиз ходих за третата кола, и там проверяваха спирачки и светлини. За да няма спекулации , че ходя само на 1 сервиз. Цената е 20-25 лв. прегледа. В единият сервиз пред мен каза на човека или да му оправят спирачките или да ходи другаде за преглед. Все ще има някой дето ще минаваш, но явно няма да държи на работата си. Интересно ще ми е какво обяснение ще даде за преглед на кола регистрирана в чужбина. Даже колегата ако го направи, нека сподели къде и ще пратим Господарите. Да се посмеем малко
ами колега последните години когато се сложиха камери съм минавал с 4 коли,на 3 различни места.навсякъдее едно и също.аиде да влиза следващата кола,спри тука-даи си документите,сега трябва да стои тука 25 минути да снима камерата аз отивам да пиша.след 25 минути излиза и ми лепи стикера-даи ми 35 лева.даваи-да влиза следващата.Това е при нас-кви спирачки,кви антифризи,кво оборудване.само на едно место ме питаха ."Ти оборудване имаш ли" аз викам да ,да го покажа ли ,,,,,,:"

- angelBMW
- младши ентусиаст
-
Ключ
Тва с 35-те лева съм го чувал и друг път но вече е мит дето се вика
Стига писане по въпроса ясно стана че е невъзможно ще му мисля по нататак да я регистрирам и тва е
Темата може да се трие

Темата може да се трие

12 мнения
• Страница 1 от 1