Дългите светят постоянно

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Re: Дългите светят постоянно

Мнение от oci » 07 Мар 2014, 0:20

bobi_81xx написа:
oci написа:
bobi_81xx написа:
vavilon написа:
Gqbriel написа:
maikooo написа:
tekabg написа:....

При Follow Me Home се активират късите светлини, не дългите.
Според мен е ЛЦМ модула :(
Прегледай тази тема --> http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... hlight=lcm

Фабрично да,но ако някой е пипал може да включиш доста различни светлини за Follow me home

Дамм. Примерно при мен се включват къси + халогени. :yes:

:yes: с Navkoder-a може да се активират и деактивират почти всички светлини при функцията Follow me home.

С НЦС-а даже и таблото може да го пуснеш в играта :mhihi:

Колега, и с Navkoder-a може поне това съм го пробвал,даже и светлините на номера отзад

може ама навкодера е малко като карсофта за диагностика

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e60

Мнение от nikolay.peshev » 07 Мар 2014, 16:48

Да се включа и аз по темата!
Страдах или по-скоро си причиних същия проблем. Ситуацията беше следната:

Бях си поръчал лостче за мигачите с бутон за БК. Пристигна лостчето и тръгнах да го сменявам - в момента на смяната колата беше без акумулатор - беше върнат, тъй като беше в гаранция. Свалих волана и свалих оригиналното лостче без бутон за БК, и тъкмо да монтирам новото лостче и изненада - лостчето не беше за е46, в последствие се оказа, че е за е38/е39. Както и да е, нали сме българи трябва да видим на момента дали може да се измисли нещо - та отворих 2-те лостчета (моето, оригинало без БК и другото, което е за е38) с цел ако са с еднакви механизми да сглобя от 2те в едно - да ама не - не съвпадаха. Сглобих си колата със старото лостче и си зачаках акумулатора.
След 2 дни имах акумулатор - в момента, в който го сложих и дългите светнаха постоянно! След като заключиш колата - късите светлини се пускаха и спираха сами!
Така и аз влезнах във филма да търся нов LCM модул, като междувременно ми изпратиха правилното лостче с бутон за БК - смених лостчето и воала - ВСИЧКО със светлините се оправи.

Така, че аз залагам за проблем със самото лостче - по време на сглобяването нещо си направил - вземи едно не отваряно лостче за мигачи и пробвай! Моето лостче имаше една гадна смазка и не знам дали тя не окъсяваше старото лостче!

Успех!
П.С. И аз съм с активирани дневни светлини!

Потребител
Аватар
Кара: 320d E46

Мнение от PB9122 » 07 Мар 2014, 18:38

ходих на диагностика.гледах ама не разбрах какво точно прави и на края ми каза лостчето.ще го сваля,ще го почистя и ако не се оправи,друго.само не знам от къде ще го намеря тук в тоя джендем....

Потребител
Аватар
Кара: 320d E46

Мнение от PB9122 » 09 Мар 2014, 19:49

Днес разглобих лостчето.Проблема се оказах аз.Вътре има една алуминиева вилка.При движение на лостчето къси- дълги то я бута нагоре -надолу,а тя бута плъзгача на платката.Е аз не я бях закачил за лостчето и вилката си пада надолу,бута плъзгача и ето ти нова екстра-постоянно светещи дълги.Благодаря на всички отзовали се.

Потребител
Аватар

Мнение от t_100ian » 09 Мар 2014, 23:18

колега и аз имах същия проблем оказа се от лоста които включва дълги или светкавица ( вътре в тоя ключ има една платка на която има медни пътечки по широкички между тях се получава нагар който е като съпротивление и модула за светлините го отчита като включил дълги светлини . Вземаш една игла и между пътечките я прокарваш и после забърсваш със спирт и сглобяваш ключа . Другия вариант е да орежеш на буксата жичката с цвят син 7-ми крак. Тая букса е с 4-тери кабела .. Има и 3-ти вариант отваряш капака и дърпаш буксите за дълги на двете крушки и така караш , но на таблото ще ти свети че си включил дълги и че имаш изгорели дълги светлини . Успех :clap:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e60

Мнение от nikolay.peshev » 11 Мар 2014, 12:48

Браво PB9122 и при мен се оказа същата вилка, оправих си старото лостче! :yes:

Предишна

Назад към E46