ВИДЕО !! Пуши бяло и мирише на сурова нафта и трака

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е30,е46,е60
Мечтае да кара: е30-ката си с турбо
Детайли за колата: лимузинкa

ВИДЕО !! Пуши бяло и мирише на сурова нафта и трака

Мнение от angelBMW » 08 Мар 2014, 23:16

Здравейте колеги преди няколко дни бях в сервиз и след тест с диагностика в движение майсторчетата ми върнаха мотора разтропан.
Проблемите са следните работи неравномерно в ниски обороти и мени леко оборотите на свободен ход пуши бяло и мирише на сурова нафта възможно ли е умната дюза да е сдала фира и да има тези симптоми?
Съдя по това че като започне да си заминават фтулкките на дюзите и стигне до такава степен че да губи доста гориво мотора почва да трака като на клапани тоест недостиг на гориво и загуба на компресия поне при мен се е случвало така и като съм сменял фтулките се е оправял но в момента нямам загуба на нафта чрез фтулки а некав невероятен проблем шум от тип клапан с неравномерна работа и силно пушене с мирис на сурова нафта.
Всички консумативи сменени,масло кастрол 5-40 пълна синтетика,турбина нова,датчик кол.вал нов,помпата нова,дюзите бяха 3 рециклирани + умна дюза сложена от друга кола която беше нова(на 1000км)

http://www.youtube.com/watch?v=qHZyOsK7Tt8 тук на видеото се вижда какво се случва с мотора :banghead:

Имам странно усещане че има недостиг на въздух и влиза само нафта но няма въздух и затова се получава този пушек,тракане и нестабилна работа нещо като давене от гориво,при подаване на газ тракането не се усилва дори на моменти ми се струва че намаля
Последна промяна angelBMW на 11 Мар 2014, 17:36, променена общо 3 пъти

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е46 136к.с.
Мечтае да кара: м3

Re: Пуши бяло и мирише на сурова нафта 136к.с

Мнение от Тодориев » 09 Мар 2014, 0:57

умна дюза отпада ,ако ти се занимава провери зацепването на мотора веригата на валовете тя помпата е сложна за проверка опитаи се да разбереш кои цилиндар не работи ако има такав, може да пробваш като е запален и отвиваш трабичките ако не реагира това е проблемният.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е30,е46,е60
Мечтае да кара: е30-ката си с турбо
Детайли за колата: лимузинкa

Re: Пуши бяло и мирише на сурова нафта 136к.с

Мнение от angelBMW » 09 Мар 2014, 1:32

Тодориев написа:умна дюза отпада ,ако ти се занимава провери зацепването на мотора веригата на валовете тя помпата е сложна за проверка опитаи се да разбереш кои цилиндар не работи ако има такав, може да пробваш като е запален и отвиваш трабичките ако не реагира това е проблемният.

с проверката на цилиндъра смятам да започна сигурен съм че има такъв и ме съмнява че е някоя дюза но не се знае най вероятно след това ще отварям мотора

Назад към E46