ВИДЕО !! Пуши бяло и мирише на сурова нафта и трака
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
3 мнения
• Страница 1 от 1
- angelBMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: е30,е46,е60
- Мечтае да кара: е30-ката си с турбо
- Детайли за колата: лимузинкa
ВИДЕО !! Пуши бяло и мирише на сурова нафта и трака
Здравейте колеги преди няколко дни бях в сервиз и след тест с диагностика в движение майсторчетата ми върнаха мотора разтропан.
Проблемите са следните работи неравномерно в ниски обороти и мени леко оборотите на свободен ход пуши бяло и мирише на сурова нафта възможно ли е умната дюза да е сдала фира и да има тези симптоми?
Съдя по това че като започне да си заминават фтулкките на дюзите и стигне до такава степен че да губи доста гориво мотора почва да трака като на клапани тоест недостиг на гориво и загуба на компресия поне при мен се е случвало така и като съм сменял фтулките се е оправял но в момента нямам загуба на нафта чрез фтулки а некав невероятен проблем шум от тип клапан с неравномерна работа и силно пушене с мирис на сурова нафта.
Всички консумативи сменени,масло кастрол 5-40 пълна синтетика,турбина нова,датчик кол.вал нов,помпата нова,дюзите бяха 3 рециклирани + умна дюза сложена от друга кола която беше нова(на 1000км)
http://www.youtube.com/watch?v=qHZyOsK7Tt8 тук на видеото се вижда какво се случва с мотора
Имам странно усещане че има недостиг на въздух и влиза само нафта но няма въздух и затова се получава този пушек,тракане и нестабилна работа нещо като давене от гориво,при подаване на газ тракането не се усилва дори на моменти ми се струва че намаля
Проблемите са следните работи неравномерно в ниски обороти и мени леко оборотите на свободен ход пуши бяло и мирише на сурова нафта възможно ли е умната дюза да е сдала фира и да има тези симптоми?
Съдя по това че като започне да си заминават фтулкките на дюзите и стигне до такава степен че да губи доста гориво мотора почва да трака като на клапани тоест недостиг на гориво и загуба на компресия поне при мен се е случвало така и като съм сменял фтулките се е оправял но в момента нямам загуба на нафта чрез фтулки а некав невероятен проблем шум от тип клапан с неравномерна работа и силно пушене с мирис на сурова нафта.
Всички консумативи сменени,масло кастрол 5-40 пълна синтетика,турбина нова,датчик кол.вал нов,помпата нова,дюзите бяха 3 рециклирани + умна дюза сложена от друга кола която беше нова(на 1000км)
http://www.youtube.com/watch?v=qHZyOsK7Tt8 тук на видеото се вижда какво се случва с мотора

Имам странно усещане че има недостиг на въздух и влиза само нафта но няма въздух и затова се получава този пушек,тракане и нестабилна работа нещо като давене от гориво,при подаване на газ тракането не се усилва дори на моменти ми се струва че намаля
Последна промяна angelBMW на 11 Мар 2014, 17:36, променена общо 3 пъти
- Тодориев
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е46 136к.с.
- Мечтае да кара: м3
Re: Пуши бяло и мирише на сурова нафта 136к.с
умна дюза отпада ,ако ти се занимава провери зацепването на мотора веригата на валовете тя помпата е сложна за проверка опитаи се да разбереш кои цилиндар не работи ако има такав, може да пробваш като е запален и отвиваш трабичките ако не реагира това е проблемният.
- angelBMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: е30,е46,е60
- Мечтае да кара: е30-ката си с турбо
- Детайли за колата: лимузинкa
Re: Пуши бяло и мирише на сурова нафта 136к.с
Тодориев написа:умна дюза отпада ,ако ти се занимава провери зацепването на мотора веригата на валовете тя помпата е сложна за проверка опитаи се да разбереш кои цилиндар не работи ако има такав, може да пробваш като е запален и отвиваш трабичките ако не реагира това е проблемният.
с проверката на цилиндъра смятам да започна сигурен съм че има такъв и ме съмнява че е някоя дюза но не се знае най вероятно след това ще отварям мотора
3 мнения
• Страница 1 от 1