проблем с електрониката (или нещо подобно) е46 320д
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- Javorov1103
- Потребител
-
- Кара: e46 320d
- Мечтае да кара: e30
проблем с електрониката (или нещо подобно) е46 320д
здравейте. Имам много странен проблем от няколко дена т.е. няколко:
1. Когато запаля колата ми изгасват всички уреди на таблото, стрелките падат все едно колата е изгасена (това понякога на 3-4 пъти 1 път)
2. навигацията ми (средна) се рестратира постоянно на немски език
3. стоповете ми светват при натискане на спирачка и не изгасват (понякога 5-6 пътии 1 път) - проверена стоп машинка, в нея няма проблем.
4. фаровете се лигавят доста често, туи единия ту другия, но там съм ксенон (може да има общо с балсти крушки, надали има връзка с този проблем)
Може ли да е акумулатор според вас, да не подава силен ток, или трябва проблема да се търси преглеждане на инсталацията на колата? идеи?
Благодаря предварително на отзовалите се
1. Когато запаля колата ми изгасват всички уреди на таблото, стрелките падат все едно колата е изгасена (това понякога на 3-4 пъти 1 път)
2. навигацията ми (средна) се рестратира постоянно на немски език
3. стоповете ми светват при натискане на спирачка и не изгасват (понякога 5-6 пътии 1 път) - проверена стоп машинка, в нея няма проблем.
4. фаровете се лигавят доста често, туи единия ту другия, но там съм ксенон (може да има общо с балсти крушки, надали има връзка с този проблем)
Може ли да е акумулатор според вас, да не подава силен ток, или трябва проблема да се търси преглеждане на инсталацията на колата? идеи?
Благодаря предварително на отзовалите се

Re: проблем с електрониката (или нещо подобно) е46 320д
Виж си първо алтернатора на колко зарежда и всичко ли е наред с релето. Щом пали саме ме навява на мисълта, че не е акумулатор. Но не пречи и него да го провериш на вилка.
- Javorov1103
- Потребител
-
Сега забелязах и ново нещо, в което не съм 100% сигурен. уредите изгаснаха този път при включването на фаровете 

- hacker4eto1
- ентусиаст
-
- Кара: Сива Бима
- Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
- Детайли за колата: Лачена
Ако имаш Печка откачи и буксата (възможно е да блокира К-линията) ако имаш китайски ксенон допълнително слаган отново го скопи... извади акумулатора за около 10 мин. и пробвай..
- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
проблема е в китаиския ксенон колега,махни го и провери дали има проблем.

- Javorov1103
- Потребител
-
Моя майстор ми каза, че е възможно ксенона да връща обратно ток и да удря в таблото и затова да спира да работи за няколко селунди, да се ошашкв нещо и да се рестартира навито. Имало някеи препазители в такъв случай срещу обратния ток, чували ли сте за такива?
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Колегите ти казаха - разкарай ксенона и виж как ще се държи колата. Може да има бушонче само за него - провери.
Si non confectus, non reficiat.
- hacker4eto1
- ентусиаст
-
Javorov1103 написа:Моя майстор ми каза, че е възможно ксенона да връща обратно ток и да удря в таблото и затова да спира да работи за няколко селунди, да се ошашкв нещо и да се рестартира навито. Имало някеи препазители в такъв случай срещу обратния ток, чували ли сте за такива?
Бушона е за съвсем разично нещо колега не е за това да ограничава посока. Посоката може да я ограничиш с Диод той пропуска само в една посока... на кратко: 12В+ акумулатор ----(Диод)---- 12В+ Ксенон... като ще протича само от 12В+ акумулатор към 12В+ ксенон през диода,но обратно от 12В+ ксенон към 12В+ акумулатор няма как да върне... А това дали ксенона ти връща нещо

Откачи го тоя ксенон и пробвай махни и буксата на печката... почни от нея първо... и тогава скопи ксенона...
С 2 думи майстора ти е казал ,че COS F ти е голям димек Косинус "фи" е когато връщаш напрежение в мрежата...

- Javorov1103
- Потребител
-
Теста с ксенона даде резултат, явно е от него, но ми е трудно да засека проблема със стоповете, дали са свързани? а за решение на проблема диоди ли да слагам между акумулатора и ксенона или някакво друго решение?
Благодаря на всички, които се отзоваха
Благодаря на всички, които се отзоваха

- hacker4eto1
- ентусиаст
-
Просто ти отговорих на въпроса кой елемент пропуска в една посока... Ако слагаш диод на 12 волта при 55 Вата това са грубо 4,5 А ток който ще трябва да тече през въпросният Диод.. Следователно няма да е малък.. Проблема идва от там ,че самият китайски ксенон не се разбира добре с Лайт модула а не че ти връща едни 12 волта някъде си. Не мога да гадая на въпроса защо така става понеже нямам китайски ксенон и не ми се е налагало да си правя някакво си лабораторно с него защо така се случва... Щото много може да се гадае защо става така без да се пусне един осцилоскоп да се види какво става реално... 

10 мнения
• Страница 1 от 1