Колеги дайте съвет относно маслото + Видео...

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: Сива Бима
Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
Детайли за колата: Лачена

Re: Колеги дайте съвет относно маслото + Видео...

Мнение от hacker4eto1 » 08 Фев 2014, 16:22

Сменени са Ваносите и втулките(ратъл кита) маслото е 5/30 Кастрол Едге.. Карам без ремък на климатроника понеже в него ми беше надеждата от там да си по натраква.., но не е ...
От всичко най-интересно е ,че Когато отворя тапата на маслото Тракането веднага спира(това не мога да си го изясня как става може би нещо налягането се променя) Клапана картерни е сменян и всички маркучи с оригинални такива...,Датчик Разпределителен вал на изхода сменен с оригинален... Тракането си остана... мотора е как да кажа съвсем леко неспокоен на свободна има едни леки вибрации. С Инпа четена колата ми казва постоянно Мисфаер на 1 ви цилиндър и 2 те ламбда сонди толеранса твърде висок... Чека свети .. Гася го и след седмица 2 пак светне..
Колата съм я пръскал навсякъде със спрей не смуче от никъде.... Та сега ще сменям Свещи чакам си Динамометричният ключ може би заради това трака (мисфаера на 1 ви) може и бобина да е не съм ги разменил понеже само в студа ми изписва мисфаер 1... като е топло няма проблеми..
Взех много много да не обръщам внимание на всеки звук ,че не е здравословно на Джоба..., но това ми е мистерия ,защо тракането спира като отвия тапата на маслото :dunno:
Изображение
Последен проект https://youtu.be/oRvrTuwa_Rg

Потребител
Аватар

Re: Колеги дайте съвет относно маслото + Видео...

Мнение от trup_00 » 11 Фев 2014, 20:27

И на мен така ми почна да трака веднага след като смених ролките, като е студена колата и държи по-високи обороти не се забелязва, като паднат на около 700 и се започва, особено като застанеш отстрани до шофьорската врата. Ако някой е намерил решение да драсне.

Предишна

Назад към E46