Помогнете - зацапана / замъглена лупа на фар
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- Nikolay P.
- младши ентусиаст
-
Помогнете - зацапана / замъглена лупа на фар
Здравейте колеги, едната от лупите на фара ми седи като замъглена и доста намалява от силата на осветяването. Става дума за фар оригинален на AL (Automotive Lighting) на 320Cd. Някой имал ли е същия проблем и как мога най-добре да зачистя и отстраня това от лупата? Знам, че там е малко деликатна зона, за това се обръщам първо за съвет към вас.
- hacker4eto1
- ентусиаст
-
- Кара: Сива Бима
- Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
- Детайли за колата: Лачена
Re: Помогнете - зацапана / замъглена лупа на фар
Колега погледни тук може да ти помогне има някоя друга снимка как се отварят фаровете на купе не те знам Фейс ли си не си ли ама може да погледнеш , и моята лупа беше цялата на капки... 
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=34&t=345002&start=75

- Nikolay P.
- младши ентусиаст
-
hacker4eto1 написа:Колега погледни тук може да ти помогне има някоя друга снимка как се отварят фаровете на купе не те знам Фейс ли си не си ли ама може да погледнеш , и моята лупа беше цялата на капки...
Благодаря, колега! Погледах темата със снимките, но моята е купе фейс, то купе с дизелов мотор няма преди фейса и май нещата при нашите фарове стоят по по-различен начин, отностно отварянето. Даже май и предното стъкло на фара не се смъква, та за това се чудя как да почистя тези лупи... Дано някой колега да е правил подобна интервенция на фейсов купе фар, за да сподели опит и даде съвет.
- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
вероятно стъклото е лепено със силикон, трябва да видиш, моите са лепени и се свалят с пистолет за горещ въздух или мощен сешоар.
- Nikolay P.
- младши ентусиаст
-
На няколко места съм чел от колеги, ако не се лъжа, че фара на купе фейса не се отваря или че не е хубаво да се отваря. Пак да спомена, че фаровете са си оригиналните на AL (Automotive Lighting). Не знам при репликите как стои въпроса с отварянето им. В случая са си оригиналните и ми се налага да почистя лупите, че видимо имат нужда и вечер осветяването на пътя не е това, което трябва да бъде.
- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
Nikolay P. написа:На няколко места съм чел от колеги, ако не се лъжа, че фара на купе фейса не се отваря или че не е хубаво да се отваря. Пак да спомена, че фаровете са си оригиналните на AL (Automotive Lighting). Не знам при репликите как стои въпроса с отварянето им. В случая са си оригиналните и ми се налага да почистя лупите, че видимо имат нужда и вечер осветяването на пътя не е това, което трябва да бъде.
колега, по принцип много неща не се препоръчват, въпросът с фара наистина е деликатен до там че отварянето му е най-малкият проблем, пипкавата работа е затварянето, аз лично изчистих целия стар силикон на моите, напълних канала внимателно с нов и притиснах стъклото към фара, трябва процедурата да се прави при стайна температура, стъклото и фара да са чисти и съответно напълно сухи, от тук натам няма проблем който да се появи с конденс и замърсяване. Може профилактично да се почистят и отдушниците на самия фар. Ако се работи внимателно, няма проблем, но предварително е добре да се знае какво се прави.
- Nikolay P.
- младши ентусиаст
-
Благодаря ти за съвета, колега! Най-вероятно така ще постъпя, както ме съветваш. Ако има други дето са минали през това с фар на купе фейслифт, нека споделят.
- narkk
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 320d '02 // 8TA 3.0TDIQ '11
- Мечтае да кара: със служебна нафта
Здравейте! Да използвам темата на колегата, да попитам и аз нещо. Колата е седан фейслифт, като и слагаха ейнджъл айс преди 1-2 год и великите майстори ми зачистиха лупите с мокри кърпички, та в момента лъскавата част, на която има надпис BMW Xenon, е прозрачна на места. Не дава отражение върху светлинния сноп и не се забелязва много, но мен си ме дразни, като знам че е така. Мога ли да сменя само тези пластмаси или трябва да взема нов комплект лупи и от къде, понеже в каталога с части на БМВ не ги намирам като отделни части, а цял фар?
Drive Fast, but Friendly and Safe!!!
- stepoff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 325 cabrio
narkk написа:Здравейте! Да използвам темата на колегата, да попитам и аз нещо. Колата е седан фейслифт, като и слагаха ейнджъл айс преди 1-2 год и великите майстори ми зачистиха лупите с мокри кърпички, та в момента лъскавата част, на която има надпис BMW Xenon, е прозрачна на места. Не дава отражение върху светлинния сноп и не се забелязва много, но мен си ме дразни, като знам че е така. Мога ли да сменя само тези пластмаси или трябва да взема нов комплект лупи и от къде, понеже в каталога с части на БМВ не ги намирам като отделни части, а цял фар?
Хромирай ги! В град Стрелча се справят доста добре. Да не пиша името на фирмата за да не става реклама.
Последно избутване Nikolay P. от 15 Фев 2014, 21:52
9 мнения
• Страница 1 от 1