регулиране на геометрия на турбо м 47
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- Тодориев
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е46 136к.с.
- Мечтае да кара: м3
регулиране на геометрия на турбо м 47
колеги след като си свалях турбото за чистене. Се зачудих дали е нужно реголиране на шпилката на актоатора защото за някои места по геометрията са се получули износвания леки, та мисалта ми е дали някои е вартял тази шпилка .
Re: регулиране на геометрия на турбо м 47
Износване по геометрията не можеш да компенсираш с въпросната шпилка , сменят се елементи ако има нужда или караш така ако не е голямо износването и геометрията може да си върши работата нормално . С въпросното регулиране се извършва центровка на подаден вакум и отговарящ ъгъл на завъртане на геометрията , което ще осигури определено налягане и това се прави на стенд отчитайки ( живи данни ) обороти на турбината и създадено налягане от нея . Ако искаш си занеси сглобената турбина във фирма занимаваща се с ремонт на такива да ти проверят правилното функциониране и настройка на променливата геометрия с актуатора.
- bobi_81xx
- младши ентусиаст
-
- Кара: E 46 Sedan 136 Hp
- Мечтае да кара: Най-новото BMW независимо от модела

- Тодориев
- кандидат ентусиаст
-
благодаря за отговорите ама мисля да е вратна с оборот точно и да е пробвам ако ,не ще е варна кадето е била само малко да се освободя и ще пиша за резултата какавто и да е .
Тодориев написа:благодаря за отговорите ама мисля да е вратна с оборот точно и да е пробвам ако ,не ще е варна кадето е била само малко да се освободя и ще пиша за резултата какавто и да е .
Колега ти разбра ли нещо от писаното по-горе или ти е кеф да си изплющиш турбото. Това не е тдс-сова турбина с вграден уестгейт та да връткаш и да вдигаш максимален буст . Тази шпилка е в положение на настроено управление на променлива геометрия , която сама по себе си разтоварва турбината и с връткането и рискуваш в един слънчев ден да ти изтрещи почистената вятърна мелница . Ако толкоз искаш повечко вятър си тури чип и тунера сам ще ти вдигне буста софтуерно не със шпилката . Успех .
- angelBMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: е30,е46,е60
- Мечтае да кара: е30-ката си с турбо
- Детайли за колата: лимузинкa
До автора:
По добре не пипай та после да няма въпроси от къде да си пратя турбото или защо колата ми не надува а свири турбината
По добре не пипай та после да няма въпроси от къде да си пратя турбото или защо колата ми не надува а свири турбината

- Тодориев
- кандидат ентусиаст
-
добре правя разлика между турбина с променлива геометрия и тази с геит клапан като на тдс ,както казах изкам да компенсирам износването на прастена на геометрията не да вдигам налягане на турбина а и да изкам да го вдигам няма да стане без чип защото мапа следи налягането в смукатела.
Ами щом правиш разлика значи знаеш как работи твойта турбина и следователно темата ти е безмислена . Съжалявам , но си е така , едно си баба знае и ти така . Не четеш ами искаш да връткаш , ами връткай що питаш. Още в първото изречение на първия ми пост пише , че не можеш да компенсираш износването . Шпилката завърта геометрията и дължината и се калибрира според софта на колата и т.н. , завъртайки шпилката ти променяш тази калибрация и следва неправилна работа на турбото . Жив и здрав .
8 мнения
• Страница 1 от 1