Проблем с отключването на е46 330д

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

Проблем с отключването на е46 330д

Мнение от martinio » 06 Фев 2014, 11:24

Здравейте,
нов съм тук, скоро си купих въпросния автомобил 330д. Проблема с отключването е че понякога отключва с дистанционното, но повечето пъти не, светват лампите вътре, но колата не се отключва, и започвам да я отключвам и заключвам с ключа 10ина пъти средно, за да се отключат всичките врати, иначе се отключва само шофьорската. С копчето вътре за централното също не става. Въпросът ми е, имали някакъв механичен начин да се отворят другите врати ( освен шофьорската), че аз засега не намерих такъв, нито мога да отворя с дръжките, ното мога да повдигна повдигачите за заключване. Ходих при ключар той мери ключа и ми каза че проблема е в модула, който се намира под жабката. Намерих го за 70 лв втора употреба, кажете според вас това ли е причината и дали да сменям целия модул или да го ремонтирам, четох тази тема http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=110538 в която се засяга темата, и от нея става ясно, че трябва да се смени едно реле във въпросния модул, но тъй-като това ми е 1вото БМВ (преди това съм карал Мерцедес и Тойота) бихте ли ми казали майстор или сервиз в София, който да извърши ремонта? Другият проблем, който сериозно ме притесни е че като включих на скорост (автоматик е) вчера и 4-5 секунди, не се случи нищо, тоест давам газ и нищо, след това тръгна, качи се маслото в скоростите може би, после си вървеше нормално, смяна на маслото в скоростите би ли могло да е евентуално решение на този проблем? Иначе колата е супер, върви като самолет, обаче направо вече се чудя какво ще се счупи във всеки един момент :) Благодаря предварително на който се отзове!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46, 320д, 136к.с.

Re: Проблем с отключването на е46 330д

Мнение от dzvonko » 06 Фев 2014, 20:01

Относно това, че не можеш да я отключиш са точно тези релета. Съветвам те да прегледаш темата, която си постнал и да смениш САМО РЕЛЕТАТА. Няма смисъл да сменяш модула. Новия трябва да е от кола с абсолютно същите екстри като твоята, за да работи всичко.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bgpavlp » 06 Фев 2014, 20:29

dzvonko написа:....... Новия трябва да е от кола с абсолютно същите екстри като твоята, за да работи всичко.

чак пък абсолютно същите...

Колега щом си в София, обади се на колегата oci да ти реши проблема.
Изображение

Ако нема у глава, има у Google.

Потребител
Аватар

Мнение от martinio » 07 Фев 2014, 10:57

Проблемът със скоростите се задълбочава, вече когато е студена всеки път я чакам по 10ина секунди за да се включат скоростите, междувременно и парктроника спря да работи.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330cd

Мнение от unikalen88 » 07 Фев 2014, 12:33

маи си объркал темата коле,говори се за релета-сега скорости и парктроници
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 07 Фев 2014, 15:11

dzvonko написа:Относно това, че не можеш да я отключиш са точно тези релета. Съветвам те да прегледаш темата, която си постнал и да смениш САМО РЕЛЕТАТА. Няма смисъл да сменяш модула. Новия трябва да е от кола с абсолютно същите екстри като твоята, за да работи всичко.

Не е задължително слагаш какъвто и да е модул и просто се кодира по колата и всичко тръгва, освен ако не е ниска версия, пък неговия висока, но вземеш ли high, става за всяка е46-ца само се кодира, по принцип всеки модул би следвало да мине през кодиране за да работи коректно.

Назад към E46