Проблем с отключването на е46 330д
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
Проблем с отключването на е46 330д
Здравейте,
нов съм тук, скоро си купих въпросния автомобил 330д. Проблема с отключването е че понякога отключва с дистанционното, но повечето пъти не, светват лампите вътре, но колата не се отключва, и започвам да я отключвам и заключвам с ключа 10ина пъти средно, за да се отключат всичките врати, иначе се отключва само шофьорската. С копчето вътре за централното също не става. Въпросът ми е, имали някакъв механичен начин да се отворят другите врати ( освен шофьорската), че аз засега не намерих такъв, нито мога да отворя с дръжките, ното мога да повдигна повдигачите за заключване. Ходих при ключар той мери ключа и ми каза че проблема е в модула, който се намира под жабката. Намерих го за 70 лв втора употреба, кажете според вас това ли е причината и дали да сменям целия модул или да го ремонтирам, четох тази тема http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=110538 в която се засяга темата, и от нея става ясно, че трябва да се смени едно реле във въпросния модул, но тъй-като това ми е 1вото БМВ (преди това съм карал Мерцедес и Тойота) бихте ли ми казали майстор или сервиз в София, който да извърши ремонта? Другият проблем, който сериозно ме притесни е че като включих на скорост (автоматик е) вчера и 4-5 секунди, не се случи нищо, тоест давам газ и нищо, след това тръгна, качи се маслото в скоростите може би, после си вървеше нормално, смяна на маслото в скоростите би ли могло да е евентуално решение на този проблем? Иначе колата е супер, върви като самолет, обаче направо вече се чудя какво ще се счупи във всеки един момент
Благодаря предварително на който се отзове!
нов съм тук, скоро си купих въпросния автомобил 330д. Проблема с отключването е че понякога отключва с дистанционното, но повечето пъти не, светват лампите вътре, но колата не се отключва, и започвам да я отключвам и заключвам с ключа 10ина пъти средно, за да се отключат всичките врати, иначе се отключва само шофьорската. С копчето вътре за централното също не става. Въпросът ми е, имали някакъв механичен начин да се отворят другите врати ( освен шофьорската), че аз засега не намерих такъв, нито мога да отворя с дръжките, ното мога да повдигна повдигачите за заключване. Ходих при ключар той мери ключа и ми каза че проблема е в модула, който се намира под жабката. Намерих го за 70 лв втора употреба, кажете според вас това ли е причината и дали да сменям целия модул или да го ремонтирам, четох тази тема http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=110538 в която се засяга темата, и от нея става ясно, че трябва да се смени едно реле във въпросния модул, но тъй-като това ми е 1вото БМВ (преди това съм карал Мерцедес и Тойота) бихте ли ми казали майстор или сервиз в София, който да извърши ремонта? Другият проблем, който сериозно ме притесни е че като включих на скорост (автоматик е) вчера и 4-5 секунди, не се случи нищо, тоест давам газ и нищо, след това тръгна, качи се маслото в скоростите може би, после си вървеше нормално, смяна на маслото в скоростите би ли могло да е евентуално решение на този проблем? Иначе колата е супер, върви като самолет, обаче направо вече се чудя какво ще се счупи във всеки един момент

- dzvonko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46, 320д, 136к.с.
Re: Проблем с отключването на е46 330д
Относно това, че не можеш да я отключиш са точно тези релета. Съветвам те да прегледаш темата, която си постнал и да смениш САМО РЕЛЕТАТА. Няма смисъл да сменяш модула. Новия трябва да е от кола с абсолютно същите екстри като твоята, за да работи всичко.
- bgpavlp
- младши ентусиаст
-
dzvonko написа:....... Новия трябва да е от кола с абсолютно същите екстри като твоята, за да работи всичко.
чак пък абсолютно същите...
Колега щом си в София, обади се на колегата oci да ти реши проблема.

Ако нема у глава, има у Google.
Проблемът със скоростите се задълбочава, вече когато е студена всеки път я чакам по 10ина секунди за да се включат скоростите, междувременно и парктроника спря да работи.
- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
маи си объркал темата коле,говори се за релета-сега скорости и парктроници

- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
dzvonko написа:Относно това, че не можеш да я отключиш са точно тези релета. Съветвам те да прегледаш темата, която си постнал и да смениш САМО РЕЛЕТАТА. Няма смисъл да сменяш модула. Новия трябва да е от кола с абсолютно същите екстри като твоята, за да работи всичко.
Не е задължително слагаш какъвто и да е модул и просто се кодира по колата и всичко тръгва, освен ако не е ниска версия, пък неговия висока, но вземеш ли high, става за всяка е46-ца само се кодира, по принцип всеки модул би следвало да мине през кодиране за да работи коректно.
6 мнения
• Страница 1 от 1