Спукана тапа на главата
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
19 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- angelBMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: е30,е46,е60
- Мечтае да кара: е30-ката си с турбо
- Детайли за колата: лимузинкa
Re: Временно решение на спукана тапа на вода?
Тъи като ми се отложи пътуването поради причината че колата не е в ред днес рано рано в 8 часа станах и започнах да действам въпроса с тапата,открих процепа от където губише течност беше минятюрна дупчица точно в центъра и реших от там да започна като навия малка видия след това по голяма докато стигна до размер които е подходящ да напъна с отверката за да изкочи всичко вървеше добре докато стигна едно положение тапата и не искаше да мръдне повече а и мястото ми е ограничено и неможех да направя нищо повече за да я издърпам,та разширената вече дупка влизаше в нея бургия 5-ца реших да я напъна с нея тъи като е по късичка и по удобна тапата потдаде още но бургията се счупи и остана вътре
около 1см парче.След като стана това се отказах повече да напъвам с разни щуротии да не стане склад вътре
Говорих с един познат които има канал и утре ще я забутам на канала и мисля да откача кардана от кутията и да пусна мотора назад струва ми се че има достатъчно място за да я избия от там с нещо по дълго макар че кутията ще ми пречи.
Другия вариант които е по прост и лесен и мисля че към него ще се насоча е да откача направо моста с мотора и кутията да слезат на земята а купето в въздуха с големия крокодил да си свърша работата и после пак по местата.
Това което ме притеснява наи много е това парченце от бургията къде ли се е завряло вътре надоло по канал ли пада или след като се свали тапата ще се види и ще мога да го изкарам?и ако не какво да правя и какво да очаквам ако не го изкарам

Говорих с един познат които има канал и утре ще я забутам на канала и мисля да откача кардана от кутията и да пусна мотора назад струва ми се че има достатъчно място за да я избия от там с нещо по дълго макар че кутията ще ми пречи.
Другия вариант които е по прост и лесен и мисля че към него ще се насоча е да откача направо моста с мотора и кутията да слезат на земята а купето в въздуха с големия крокодил да си свърша работата и после пак по местата.
Това което ме притеснява наи много е това парченце от бургията къде ли се е завряло вътре надоло по канал ли пада или след като се свали тапата ще се види и ще мога да го изкарам?и ако не какво да правя и какво да очаквам ако не го изкарам

- ivoaudi
- старши ентусиаст
-
- Кара: e46 318i N42B20AB
- Мечтае да кара: хората да мислят
- Детайли за колата: свежа и поддържана!
Re: Спукана тапа на главата
Като извадиш тапата, просто бръкни вътре с някоѝ магнит-сигурно ще успееш да лепнеш свредлото.А и да не успееш, не виждам голяма опастност да го оставиш да си живее вътре до края на дните си.
А иначе сигурно се сещаш, че такива странни корозии се появяват предимно, когато се кара с вода или силно разреден(кофти) антифриз.
А иначе сигурно се сещаш, че такива странни корозии се появяват предимно, когато се кара с вода или силно разреден(кофти) антифриз.
9K714 OKA SS-23
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
- angelBMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: е30,е46,е60
- Мечтае да кара: е30-ката си с турбо
- Детайли за колата: лимузинкa
ivoaudi написа:Като извадиш тапата, просто бръкни вътре с някоѝ магнит-сигурно ще успееш да лепнеш свредлото.А и да не успееш, не виждам голяма опастност да го оставиш да си живее вътре до края на дните си.
Ами последно време бях доливал вода поради причината че ми се спука разширителния съд и не губеше кои знае колко и го бях залепил с поксипол докато си намеря друго или ново,иначе колата се караше и сменяше редовно антифриза беше един зеленикав готов концентрат за наливане се водише и с времето се бе пукнал разширителния съд и доливах вода и от време на време антифриз,сега като сменя тапата ще сменям водната помпа преди това ще опитам да промия колкото мога водния кръг и ще налея антифриз на бмв

Утре рано рано ще сваля моста с двигателя да си освободя място и ще видим какво ще стане с магнита

- ivoaudi
- старши ентусиаст
-
- Кара: e46 318i N42B20AB
- Мечтае да кара: хората да мислят
- Детайли за колата: свежа и поддържана!
Ами щом като ще сменяш помпата....не знам дали ще ти е от помощ следното, но само в случай че решиш:
АКО евентуално не успееш да извадиш свредлото, единствената много малка вероятност, за която се сещам е това парченце да мине именно през помпата.Повтарям вероятността е буквално никаква, но не ти пречи да я изолираш съвсем.Ако свредлото остане все пак вътре като качиш мотора покарай из квартала да превърти водата колкото може със старата помпа.Лашкай я най-вече в завои, ускорения, рязко спиране.А после съответно си я смени спокойно.А магнита можеш да го вържеш и на един конец, да го пуснеш вътре и да го поразкараш.
АКО евентуално не успееш да извадиш свредлото, единствената много малка вероятност, за която се сещам е това парченце да мине именно през помпата.Повтарям вероятността е буквално никаква, но не ти пречи да я изолираш съвсем.Ако свредлото остане все пак вътре като качиш мотора покарай из квартала да превърти водата колкото може със старата помпа.Лашкай я най-вече в завои, ускорения, рязко спиране.А после съответно си я смени спокойно.А магнита можеш да го вържеш и на един конец, да го пуснеш вътре и да го поразкараш.
9K714 OKA SS-23
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
19 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2