Парното нещо липсва :)
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
Парното нещо липсва :)
Здравейте!
Започвам от това, че съм нов притежател на тази марка и малко хич ме няма в болежките на тези иначе мнооооого добри автомобили.
Преди около седмица се сдобих с:
BMW 318i бензин/газ(инж.) 2000 г. 87 киловата
Климатроник.
Та проблема е следния. Сигурно се повтарям за което се извинявам прочетох всичко което беше публикувано но малко нищо неразбрах.
Да се върнем на проблема - има антифриз, термостата бачка загрява си нормално малкия кръг след което големия.
Обаче парно нъзци. Топли едва едва. Имам чуството, че когато затопли и големия кръг чак тогава започва да топли по нормално.
Бутам маркучите след ония клапан за който говорите но температурата им е осезаемо по-ниска от тези на малкия кръг.
Гледах да не са объркали нещо при слагането на инжекционна /не мога да направя сравнение преди инжекциона и след, понеже го взех с инжекцион/, но шурата/майсторчето ми/ вика, че правилно е вързан.
Когато управлявам от конзлата на климатроника сменя положението на струята въздух както му кажа. От врътката с точките/сините и червените/ променя от срудено на топло/което е много слабо/.
И другия проблем, който констатирах е, че от моята страна /на водача/ ми се струва, че духа по-топло отколкото от другата страна.
Ще съм ви благодарен да ме посъветвате къде да търся проблема.
Някой викат да не ми се е запушило радиаторчето на купето, но е малко студено сега да го свалям.
Как мога да разбера дали този клапан тласка топлото към купето. На диагностика излиза ли.
Благодаря Ви предварително
Лек и спорен ден на всички.
Започвам от това, че съм нов притежател на тази марка и малко хич ме няма в болежките на тези иначе мнооооого добри автомобили.
Климатроник.
Та проблема е следния. Сигурно се повтарям за което се извинявам прочетох всичко което беше публикувано но малко нищо неразбрах.
Да се върнем на проблема - има антифриз, термостата бачка загрява си нормално малкия кръг след което големия.
Обаче парно нъзци. Топли едва едва. Имам чуството, че когато затопли и големия кръг чак тогава започва да топли по нормално.
Бутам маркучите след ония клапан за който говорите но температурата им е осезаемо по-ниска от тези на малкия кръг.
Гледах да не са объркали нещо при слагането на инжекционна /не мога да направя сравнение преди инжекциона и след, понеже го взех с инжекцион/, но шурата/майсторчето ми/ вика, че правилно е вързан.
Когато управлявам от конзлата на климатроника сменя положението на струята въздух както му кажа. От врътката с точките/сините и червените/ променя от срудено на топло/което е много слабо/.
И другия проблем, който констатирах е, че от моята страна /на водача/ ми се струва, че духа по-топло отколкото от другата страна.
Някой викат да не ми се е запушило радиаторчето на купето, но е малко студено сега да го свалям.
Как мога да разбера дали този клапан тласка топлото към купето. На диагностика излиза ли.
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Re: Парното нещо липсва :)
Най-вероятно е блокирал някой клапан по маркучите.
Si non confectus, non reficiat.
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
eftimovj написа:..Бутам маркучите след ония клапан за който говорите но температурата им е осезаемо по-ниска от тези на малкия кръг...
Не трябва само да го буташ тоя клапан, а и да го разглобиш и почистиш.

- IKN
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 /316i
eftimovj написа:Здравейте!
Климатроник.
Колега единия маркуч към крана ,мисля че беше долния ,е вързан директно към тройника отзад
на главата ,респективно директно е към малкия кръг и ако е много по горещ от горния маркуч,
то проблема може да е в самия кран или в панела на климата който управлява импулсно самия
кран. На диагностика това сигурно излиза , но това най добре ще каже Oci , ако се включи.
Иначе най елементарната проверка е да свалите крана и да свъжите двата маркуча директно
чрез някакво подходящо U-коляно,и да видиш ще има ли разлика.
Ако и двата маркуча към крана са еднакво леко топли ,ме съмнява че нещо не е както трябва
вързано газовото

Иначе тоя мотор работи на 105 гр. и има страшно парно ,поне в моята е Сахара за сега

Да добавя нещо, което забелязах тази вечер
Когато пусна да духа топло/при мен съответно хладко
/ на предното стъкло, на конзолите на таблото и в краката - духа си еднакво навсякъде. До момента в който завъртя копчето със сините и червените точки на конзолата в средата - получава се следни ефект
Завъртам го на трите сини точки - от средните конзоли почва да духа студено, а към прозореца и към краката си остава същото което беше и при трите червени /леко топъл въздух.
П. С. Да ме упътите, към някой от гр. Русе, който им разбира на тия машини
Лека вечер
Когато пусна да духа топло/при мен съответно хладко

Завъртам го на трите сини точки - от средните конзоли почва да духа студено, а към прозореца и към краката си остава същото което беше и при трите червени /леко топъл въздух.
Лека вечер
- dzhibarov
- Потребител
-
- Кара: 316i Е46 седан
- Мечтае да кара: магарешка каручка
Да се включа и аз - проблема може да се окаже много "тънък" - както се оказа и при мен де...
Не завърта вентилаторчето на климатроника /мерещо температурата в купето/ всеки път и не топли на 22-23-24 градуса...Като го качиш на 32 - става жега за секунди. Аз го установявам като намокря пръст и го сложа на 2-3 мм преди решетката - ако смуче се усеща така.
Другия тривиален проблем - клапана - да не отваря/или да не затваря напълно - лесно решим със смяна от морга за 30-40 лв.
Не завърта вентилаторчето на климатроника /мерещо температурата в купето/ всеки път и не топли на 22-23-24 градуса...Като го качиш на 32 - става жега за секунди. Аз го установявам като намокря пръст и го сложа на 2-3 мм преди решетката - ако смуче се усеща така.
Другия тривиален проблем - клапана - да не отваря/или да не затваря напълно - лесно решим със смяна от морга за 30-40 лв.
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
vavilon написа:eftimovj написа:..Бутам маркучите след ония клапан за който говорите но температурата им е осезаемо по-ниска от тези на малкия кръг...
Не трябва само да го буташ тоя клапан, а и да го разглобиш и почистиш.
Колега ти четеш ли си изобщо темата?

eftimovj написа:Да добавя нещо, което забелязах тази вечер
Когато пусна да духа топло/при мен съответно хладко/ на предното стъкло, на конзолите на таблото и в краката - духа си еднакво навсякъде. До момента в който завъртя копчето със сините и червените точки на конзолата в средата - получава се следни ефект
Лека вечер
Така трябва да бъде, при три сини точки на врътката. То това и е идеята му.
- mistyrain
- младши ентусиаст
-
- Кара: F34 320d
- Мечтае да кара: G32
- Детайли за колата: 320d GT B47
Да не пропускаме че е възможно и радиаторчето да се е позадръстило. Ако всичко е топло на всякъде, възможно е и това да му прави проблем на колегата. Аз съм страдал от това.
9 мнения
• Страница 1 от 1