Странни аномалии по таблото?

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46

Странни аномалии по таблото?

Мнение от Empty_Head » 26 Яну 2014, 10:26

Здравейте, имам е46 2000г бензин и вчера като падна снега електрониката всякаш пощуря. Затворих вратата и тръгнах, но на таблото ми пишеше, че още е отворена. Когато гасях колата пискаше, все едно има отворена врата и пуснати фарове, а нито едно от двете беше налице. Имах мигачи, но на таблото не светеха зелените стрелки и релето нецъкаше (отначало мислех, че въобще нямам мигачи, но после видях в отражението на една кола, че все пак имам) и като за капак ми светна една жълта лампа, която не знам какво изобразява, но мисля, че свети ако колата не зарежда акумолатора или няма ток. Не знам как да обясна изображението на нея, нито как да я намеря за да я покажа. Не знам, кои от проблемите още са актуални, не съм я карал днес, но като цяло ме притснява, че изобщо прави такива мизериики. Какво може да е според вас, лайт модула? :shock:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Re: Странни аномалии по таблото?

Мнение от oci » 26 Яну 2014, 10:50

Empty_Head написа:Здравейте, имам е46 2000г бензин и вчера като падна снега електрониката всякаш пощуря. Затворих вратата и тръгнах, но на таблото ми пишеше, че още е отворена. Когато гасях колата пискаше, все едно има отворена врата и пуснати фарове, а нито едно от двете беше налице. Имах мигачи, но на таблото не светеха зелените стрелки и релето нецъкаше (отначало мислех, че въобще нямам мигачи, но после видях в отражението на една кола, че все пак имам) и като за капак ми светна една жълта лампа, която не знам какво изобразява, но мисля, че свети ако колата не зарежда акумолатора или няма ток. Не знам как да обясна изображението на нея, нито как да я намеря за да я покажа. Не знам, кои от проблемите още са актуални, не съм я карал днес, но като цяло ме притснява, че изобщо прави такива мизериики. Какво може да е според вас, лайт модула? :shock:

Проблем с к-бус шината има нещо което шашка модулите като натоварва шината показателно е това, че имаш мигачи а на таблото не мигат и няма цъкане същото се отнася и за лампата на халогените и на дългите може да провериш.
Твоята кола каква беше имаш ли китайски ксенон или печка вебасто или аларма китайче :?: , т.е да е слагано нещо допълнително обикновенно от там идват тези проблеми.

младши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: ARKTISSILBER METALLIC (309)

Мнение от red_bull92 » 26 Яну 2014, 11:33

Колега, пробай с друг лайт модул, но смени и акумулатора спомням си, че един колега се оплакваше от същите проблеми кто твоите и се оказа от акумулатора проблема.
Кола с предно предаване е като жена с малки цици, върши работа, но не доставя удоволствие!
BMW E36 318is (m42b18) на части -> http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 5#p3958725

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от oci » 26 Яну 2014, 11:37

red_bull92 написа:Колега, пробай с друг лайт модул, но смени и акумулатора спомням си, че един колега се оплакваше от същите проблеми кто твоите и се оказа от акумулатора проблема.

не ми се вярва да е от акумулатора

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Empty_Head » 26 Яну 2014, 11:42

Имам китайски ксенон, и китайска аларма от почти година вече, до сега не е имало проблеми. Акумолатора е стар и слаб и пала от 2рия път, като е студено от 3тия.
Изображение

Ацалов
Аватар
Кара: Колело
Мечтае да кара: Лодка в морето

Мнение от Atsalov » 26 Яну 2014, 12:05

Има голяма вероятност както ти казва оци да е от комуникационната шина ,така се получава като има запушване по I-Bus линията. Ако имаш нав-кодер можеш лесно да я провериш.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E 46 Sedan 136 Hp
Мечтае да кара: Най-новото BMW независимо от модела

Мнение от bobi_81xx » 26 Яну 2014, 12:10

Колега това което споменаваш,че ти е светнала жълта лампа но не знаеш за какво е със сигурност не е за акумулатора.ако не зарежда акумулатора би трябвало да ти светне червената индикация с изображение на акумулатор.Къде и коя под ред е тази индикация дето свети в жълто?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 26 Яну 2014, 13:12

red_bull92 написа:Колега, пробай с друг лайт модул, но смени и акумулатора спомням си, че един колега се оплакваше от същите проблеми кто твоите и се оказа от акумулатора проблема.

Колега, случаят е типичен за проблем с К-Bus- някой модул е дефектирал и вкарва смущения.
За това, което описваш- най-вероятно при смяната на акумулатора е станало рестартиране на проблемният модул и проблема се е решил привидно с това.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Empty_Head » 28 Яну 2014, 9:47

Какво мога да направя за да реша проблема?

ПС. Тази лампа светеше вчера, но дали ще свети пак не знам:
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от oci » 28 Яну 2014, 10:13

Empty_Head написа:Какво мога да направя за да реша проблема?

ПС. Тази лампа светеше вчера, но дали ще свети пак не знам:
Изображение

най-разумното е диагностика. :yes:
да се види проблема поради който е светнал чека на моторната електроника.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330cd

Мнение от unikalen88 » 28 Яну 2014, 18:16

ако имаш печка я откачи
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от oci » 28 Яну 2014, 18:40

unikalen88 написа:ако имаш печка я откачи

e46 бензин :!:

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 31 Яну 2014, 17:56

oci написа:
unikalen88 написа:ако имаш печка я откачи

e46 бензин :!:

:mhihi: Кой да чете ? :)

Назад към E46