Лампи на таблото 320d

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320d
Детайли за колата: M47D20

Лампи на таблото 320d

Мнение от released » 23 Яну 2014, 18:47

Здравейте момчета, може да има вече писано за този проблем, но не открих нищо в форума.

Когато запаля колата, без значение студена, топла, почти винаги го прави и то от няколко дни... остават да светят лампите на ръчната, тракшъна и абс-а. Изгасям, запалвам отново, но пак си светят и след около 5-10 мин. изгасват сами една по една... Последна изгасва лампата на тракшъна. Колата е 320d 136hp 2000 y.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330cd

Re: Лампи на таблото 320d

Мнение от unikalen88 » 23 Яну 2014, 18:49

диагностика-хваща ли не???
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от released » 23 Яну 2014, 19:02

Закачихме го и показа единственият проблем, лампата на маслото, тази която е за нивото жълтата светва и тя. Казват че таблото се е*авало, защото тогава смених и маслото, когато я закачахме, а преди да го сменя, маслото си беше преди максимума, и след като го смених също, но лампата след запалване светва за няколко секунди и загасва. Започвам да си мисля че таблото се е*ава и за това светят и останалите лампи.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e90 330d LCI Edition Sport
Мечтае да кара: Нищо повече от това.

Мнение от VladislavHristov » 23 Яну 2014, 19:24

Колега ,за това ,че лампата за маслото свети в жълто няколко секунди ,дори минутки след запалване на колата ,има писано доста в форума.
Проблема е някъде в датчика за маслото ,но няма какво да те притеснява.Много хора са така и си карат колите без грижи.

А иначе за другите лампи не мога да ти кажа ,надявам се само диагностиката да сте я правили по-време на проявяване на проблема ,а не след това ,защото може нищо да не засече.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е46 136к.с.
Мечтае да кара: м3

Мнение от Тодориев » 23 Яну 2014, 21:35

и моето доста пати правише така и на диагностика изкара заден ляв датчик на абс почистиха буксата и се оправи ....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330cd

Мнение от unikalen88 » 23 Яну 2014, 21:59

и аз това си мислих,или хлабава връзка на някои датчик,или пречупен кабел
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от released » 25 Яну 2014, 16:50

Нали само с 2 датчика са? В смисъл отпред отдясно и отзад отляво? И ако задният датчик е хлабав да речем, нали ще спре и да отчита километража, защото знам, че от този датчик се отчита скоростта, което значи че при мен може да има проблем в предният датчик, а не в таблото, както си мисля аз... Защото не остават да светят винаги след всяко запалване, а само понякога иначе лампата на маслото (тази за нивото) винаги след запалване, си светва за няколко секунди и загасва. Отчиташе грешка в таблото тогава, но ми казаха че не е проблем да си карам и така... естествено постоянно си вдигам щеката за проверка на нивото.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 25 Яну 2014, 17:06

released написа:Нали само с 2 датчика са? В смисъл отпред отдясно и отзад отляво? И ако задният датчик е хлабав да речем, нали ще спре и да отчита километража, защото знам, че от този датчик се отчита скоростта, което значи че при мен може да има проблем в предният датчик, а не в таблото, както си мисля аз... Защото не остават да светят винаги след всяко запалване, а само понякога иначе лампата на маслото (тази за нивото) винаги след запалване, си светва за няколко секунди и загасва. Отчиташе грешка в таблото тогава, но ми казаха че не е проблем да си карам и така... естествено постоянно си вдигам щеката за проверка на нивото.

датчиците на абс-а са четири на всяко колело по един, два са само за накладките на предно ляво и задно дясно.
Закачи я на диагностика проблема е в някой от датчиците на абс-а.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от released » 25 Яну 2014, 17:10

oci написа:
released написа:Нали само с 2 датчика са? В смисъл отпред отдясно и отзад отляво? И ако задният датчик е хлабав да речем, нали ще спре и да отчита километража, защото знам, че от този датчик се отчита скоростта, което значи че при мен може да има проблем в предният датчик, а не в таблото, както си мисля аз... Защото не остават да светят винаги след всяко запалване, а само понякога иначе лампата на маслото (тази за нивото) винаги след запалване, си светва за няколко секунди и загасва. Отчиташе грешка в таблото тогава, но ми казаха че не е проблем да си карам и така... естествено постоянно си вдигам щеката за проверка на нивото.

датчиците на абс-а са четири на всяко колело по един, два са само за накладките на предно ляво и задно дясно.
Закачи я на диагностика проблема е в някой от датчиците на абс-а.

А значи пак съм се объркал :D Ще действам по въпроса и ще пиша какво е станало ;) Мерси за бързите отговори момчета :)
Изображение

Назад към E46