G36's Cabrio: Началото

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

G36's Cabrio: Началото

Мнение от G36 » 02 Юли 2013, 17:36

Здравейте, колеги!
От 2 дни съм горд или не чак толкова собственик на Е46 323 Cabrio 2.5 170hp (08/2000год 192 000 км) (M52TUB25)

За да не спамя навсякъде реших да пусна на едно място всичките си проблиеми и питания... :banghead:
1. Имам теч... от радиатора/маркучите това е в процес на установяване. Хубавото е че става една голяма
локва на кората отдолу, т.е. не се пълни двигателчето...
2. Свири ми нещо под капака, явно ще се сменят филтри, ремък и масло (което е нормално при нов
автомобил). Да се надяваме след смяната да изчезне иначе... :ranting:
3. Вчера ходих да позаредя малко 95 (с 95 или 98 да я карам, зареждам от шел) и интересното беше че ми
светна лампата за "Engine check" още преди да съм стигнал до бензиностанцията...
4. Подробности като частично претапециране на седалките и волана няма да ги дискотирам още! ;)
5. Можете ли да ми кажете как е разумното каране? Т.е. 1ва до 20км, 2ра до 40 3та до 80... и т.н. кои
кои скорости са дълги, кои къси и т.н.

Благодаря!
Наздраве! :bchug:

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11

Re: G36's Cabrio: Началото

Мнение от Maxmadness » 02 Юли 2013, 20:04

G36 написа:Здравейте, колеги!
От 2 дни съм горд или не чак толкова собственик на Е46 323 Cabrio 2.5 170hp (08/2000год 192 000 км) (M52TUB25)

За да не спамя навсякъде реших да пусна на едно място всичките си проблиеми и питания... :banghead:
1. Имам теч... от радиатора/маркучите това е в процес на установяване. Хубавото е че става една голяма
локва на кората отдолу, т.е. не се пълни двигателчето...
2. Свири ми нещо под капака, явно ще се сменят филтри, ремък и масло (което е нормално при нов
автомобил). Да се надяваме след смяната да изчезне иначе... :ranting:
3. Вчера ходих да позаредя малко 95 (с 95 или 98 да я карам, зареждам от шел) и интересното беше че ми
светна лампата за "Engine check" още преди да съм стигнал до бензиностанцията...
4. Подробности като частично претапециране на седалките и волана няма да ги дискотирам още! ;)
5. Можете ли да ми кажете как е разумното каране? Т.е. 1ва до 20км, 2ра до 40 3та до 80... и т.н. кои
кои скорости са дълги, кои къси и т.н.

Благодаря!
Наздраве! :bchug:

За 1,2,3 отиди на сервиз и диагностика..за 4 може да ми пишеш лично ще те пратя на едно място и ще си много доволен..за 5...ако сега ти кажа скорост по скорост и километри ще ми вземеш ли мнението като шаблон и така ли ще караш?Карай както ти е кеф пич,няма подобно нещо разумно каране..разумното каране идва не от скоростите и километрите а от задкормилното устройство,карай си по пътя и пази другите,ако те удря съчмата да танцуваш с люБИМАТА го прави така че да не застрашаваш никого,товa e.

П.с ако няма къде да отидеш за 1,2,3 ми пиши лично,ще те пратя при човек който ще ти свърши работа и е от форума.
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 2001 BMW Е46 320Ci Convertable
Детайли за колата: Мартеничка...

Мнение от freax » 02 Юли 2013, 21:09

И колега... като си тръгнал да се хвалиш... метни някоя друга снимка :)
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от G36 » 28 Авг 2013, 5:33

И така... след месец и... дойде ред за 2а публикация! :D
Чисто и просто след ремонта на 1,2,3 :) а именно: поради несработване на перката и мърлява подръжка на предния собственик всичко беше "сварено" :ranting:

Т.е. смяна на всички датчици, радиатор, казанче... перка, отваряне, хидравлична проба и леко пилене на главата........... за цени по-добре да не говорим!

Та сега останаха "белите къхъри":
1. Трябва ми бъбрек (предна решетка - лява / може и комплект)
2. Топка за скоростния лост, ще проверя колко $ е претапецирането й...
3. Едно копче ми липсва... на конзолата за ел. стаклата до скоростния лост има 3 копчета 3тото (от пред на зад) липсва
4. Претапециране на страниците на седалките (там където коланите са се търкали... на кожата й се е... мамата)

Снимки ще кача след като има завършен външен вид! :driving:

п.п. Ако някой продава 1,2 и 3 да пише едно ЛС!

Потребител
Аватар

Мнение от G36 » 17 Сеп 2013, 4:00

Здравейте отново! След съдействие от съфорумеца mitio ochite се сдобих с необходимите дреболии! :bchug:
В течение на разработката ми изникна следния проблем... почти винаги ми светва енджън чека поради проблем в 1,3,4,5 цилиндри и се менят всеки път... от какво може да е? Смених свещите с HGK, пак имам същия проблем, сега идват на ред бобини... дайте идеи! :banghead:
И 2я проблем е че не ми бачкат мигачите на калниците и пръскалките ма предния капак?! Бушон, може би!? :dunno:

Дойде време и за 1ва снимка: :ok:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Сива Бима
Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
Детайли за колата: Лачена

Мнение от hacker4eto1 » 17 Сеп 2013, 8:02

Колата е супер коледа честито и дано след тези неща само да караш...
каква грешка ти набива колата...
Щом да ти върти грешките на цилиндрите не мисля ,че е от бобина...
Има ли вибрации колата..
дава ли ти богата смес на изхода на сондите ...
аз имах подобен проблем ... страшно много вибрации.. видимо работа на по малко цилиндри..
и всичко се оправи със смяната на клапан картерни газове и по точно на един пукнат маркуч..ето темата ми:
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=34&t=339037
Изображение
Последен проект https://youtu.be/oRvrTuwa_Rg

Потребител
Аватар

Мнение от G36 » 26 Сеп 2013, 0:03

Благодаря за съветите! :bchug:
И така... след вчера колата е излекувана!...

1. Сменен съединител... :driving:
2. Сменено гуменото съединение на кардана
3. Сменен картерен маркуч
4. Сменен въздушен филтър
5. Сменен горивен филтър

В крайна сметка всички проблеми изчезнаха... :bowdown:
сега остана да свикна да карам с новия съединител! :D

Айде и още 2 снимки от днес:
Изображение
и
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от G36 » 19 Яну 2014, 5:39

След 3+ месеца отсъствие и наслъждаване на шофирането дойде време да допълня автопарка си!
От сток минаваме на М Power! :lalala:

Изображение
Изображение

Назад към E46