Проблем с 318 n42b20
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
Проблем с 318 n42b20
Здравейте колеги,днес направих диагностика с INPA и ми записа следните грешки.При старт на двигателя работи нестабилно за около 20-30 секунди и примигва чека...Идеи?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- LoS BanditoS
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 330D Touring
- Мечтае да кара: BMW E46 330D Touring
Re: Проблем с 318 n42b20
Никои ли незнае какво означават тези грешки ???
- bgpavlp
- младши ентусиаст
-
Датчик разпределителен вал.
В повечето случай, хората се втурват да го сменят, без да се замислят, че щом записва грешка,значи си работи. Просто проблема идва от другаде. Иска се по обстоен преглед на този мотор.
В повечето случай, хората се втурват да го сменят, без да се замислят, че щом записва грешка,значи си работи. Просто проблема идва от другаде. Иска се по обстоен преглед на този мотор.

Ако нема у глава, има у Google.
- hacker4eto1
- ентусиаст
-
- Кара: Сива Бима
- Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
- Детайли за колата: Лачена
bgpavlp написа:Датчик разпределителен вал.
Не е задължително колега... Това е датчика на разпределителният вал този на входа ако той не работи както трябва е напълно нормално колата да не си знае първоначалното местоположение и да и е трудно при палене...при някой случай не пали от раз дори..
Незнам но за този мотор не бяха ли 2 еднакви на входа и на изхода (ако са да мисля ,че имаха колеги и ги разменяха без проблеми може и да се бъркам дали за този тип мотор беше...)
Аз до сега колкото пъти на приятели съм имал тази грешка ... Само и единствено С нов ОРИГИНАЛЕН проблема се решаваше.....
П.П няма да се учудя ако първата грешка е следствие на 2 рата

Ако се наложи да сменяш датчика а именно май-това ще стане само и Единствено оригинален.. да не плачиш след това....
- overclock
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 316 96', Е46 316 03'
Датчиците са еднакви и спокойно можеш да ги размениш. Грешката може да идва и от обтегача на веригата. Има писано по въпроса.
Да влагаш чувства не е като да чувстваш влага!
- bgpavlp
- младши ентусиаст
-
hacker4eto1 написа:bgpavlp написа:Датчик разпределителен вал.
Не е задължително колега... Това е датчика на разпределителният вал този на входа ако той не работи както трябва е напълно нормално колата да не си знае първоначалното местоположение и да и е трудно при палене...при някой случай не пали от раз дори..
Незнам но за този мотор не бяха ли 2 еднакви на входа и на изхода (ако са да мисля ,че имаха колеги и ги разменяха без проблеми може и да се бъркам дали за този тип мотор беше...)
Аз до сега колкото пъти на приятели съм имал тази грешка ... Само и единствено С нов ОРИГИНАЛЕН проблема се решаваше.....
П.П няма да се учудя ако първата грешка е следствие на 2 рата
Ако се наложи да сменяш датчика а именно май-това ще стане само и Единствено оригинален.. да не плачиш след това....
Кое е не задължително,че нещо не схванах ?

Ако нема у глава, има у Google.
- hacker4eto1
- ентусиаст
-
- Кара: Сива Бима
- Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
- Детайли за колата: Лачена
хората се втурват да го сменят, без да се замислят, че щом записва грешка,значи си работи.
Това не ми стана ясно как точно го дефинира че щом записва грешка значи си работи..
Дали проблема е ОВ която показва състоянието на датчика или може би имаш предвид това ,че може би друго е дефектирало и датчика е показал грешка поради това ,че не може да отброява правилно импулсите поради други обстоятелства

П.П явно аз не съм те разбрал колега какво точно си имал предвид.
Другият вариант е самият датчик вече да не работи както трябва и за това да изписва грешка..
Всичко си има 2 те страни .
Да ме посъветвате в кой сервиз ще диагностицират колата най-добре?За да няма излишни сменяния на датчици и т.н.говорим за гр.Пловдив
- LoS BanditoS
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 330D Touring
- Мечтае да кара: BMW E46 330D Touring
Има ли вероятност ако датчика е омаслен и това да се отразява на работата на датчика?
колега и аз съм от пловдив преди време имах същия проблем при мен се оказа износен вал на валвитроника обиколил съм доста сервизи но наискар маи са наи запознати с този мотор успех
Днес закарах колата в Найси кар за диагностика,излезна като грешка 2-3 цилиндър,че не работят,богата смес и ,че е откачван дебитомера.Утре ще я оставя по-обстойно да погледнат свещи,бубини,дали "диша" някъде и компресията...
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
LoS BanditoS написа:Има ли вероятност ако датчика е омаслен и това да се отразява на работата на датчика?
той по принцип датчика се облива от масло, с изключение на буксата разбира се

Колегата bgpavlp, е прав много често при диагностика с проблеми в този мотор записва единия от датчиците, НО проблема не всеки път е в датчика просто трябва да се пробва с работещ, този мотор е доста капризен и мизериите може да са от друго естество като например не добре зацепване ако някой се е правил вече на майстор или други мизерии който е страдал знае.
13 мнения
• Страница 1 от 1