Проблем с маслото Е46 320 д
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
Проблем с маслото Е46 320 д
Здравейте колеги днеска ми се случи нещо много странно паля си колата винаги като я запаля светва жълтата крушка за маслото но за няколко секунди и след това спира!Но това е винаги а маслото си е било наред неска същата история но след като минах около 600-800 метра светна червената спрях веднага дигнах капака и проверих щеката останал съм без масло?! Въпроса ми е къде е отишло предният ден я карах не светеше нищо редовно си следя маслото бях го проверявал последно преди 2 седмици а в тоя период на 2 седмици колата е карана точно 3 пъти и то из града на кратки растояния.Гледах мястото кадето паркирвам колата никакви следи от масло как така ще се изпари?
- shmotza
- кандидат ентусиаст
-
Re: Проблем с маслото Е46 320 д
виж да не е отишло при антифриза...
п.с. доля ли, колко доля...съответно колко е изчезнало?
shmotza написа:виж да не е отишло при антифриза...
как да разбера дали е отишло там сори за въпроса ам не съм на ти с ремонтите...смисал знам каде ми е антифриза като отворя капачката то нищо не се вижда смисал прачката си е там кадето трябва за нормалното ниво! Долях около 100 мл нямах повече останало в тубата...а е исчезнало бая фашташе само върха на щеката!
- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
Ами отвий си капачката на казанчето, и провери дали има мазни петна !
Виж антифриза с какъв цвят е - ако е "бозав" си ясен !
Ама мен повече ме очудва - светва докато паля ! Ако е така - не е толкова проблемно ! Виж ако вече на запалил двигател е продължавала да свети е малко проблем ... Моята гасне още докато стартера върти ... А и вече и свикнах на светенето и а се забави малко, знам че няма достатъчно масло по системата ...
С какъв вискозитет е маслото - в сми 5/30 5/40 10/40 ???
Че и това има значение ...
Имаш и турбо, което също е от значение !!
Клапана на картерната вентилация сменявал ли си ?
Ама мен повече ме очудва - светва докато паля ! Ако е така - не е толкова проблемно ! Виж ако вече на запалил двигател е продължавала да свети е малко проблем ... Моята гасне още докато стартера върти ... А и вече и свикнах на светенето и а се забави малко, знам че няма достатъчно масло по системата ...
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

ивчо написа:Ами отвий си капачката на казанчето, и провери дали има мазни петна !
Гледах антифриза не са виждаха мазни пета а какаф цвят е няма как да видя..с 5w40 ми е маслото преди малко пак слязох проверих пак щеката беше се покачило от самосебе си докато нямаше никво масло долях около 100 мл и щеката показва малко под средата кадето е нормалното запалих я покарах я не свети сега червена лампа??? дане би от студа нещо да става?Ама и да е от студа аз към 10 я палех парво не беше студено палил съм я в много по големи студове?
- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
krasko1 написа: долях около 100 мл и щеката показва малко под средата кадето е нормалното

Много малко под максимума и то 5 минути след като е изгасена на равно, а преди това е била карана до достигане на работна температура е нормалното!
- Edifice
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е46d 150hp
При мене от първото вадене на щеката ми показва винаги, че няма масло. Затова я вадя ,пак я топкам и виждам до къде е. Това със светенето на лампата може да е от датчика за маслото, да е тръгнал да се ебава нешто.
добре ми е маслото савсем малко под средата е трябва маничко да и долея..най-вероятно е било от студеното време нещо..
Колеги възможнолие дае от маслената помпа?? да е заминала и да ми е надрало сега нещо в двигателя?? И имали начин да разбера..И като реша да я карам до сервиз май е желателно на дарпане? Да не паля ако е помпата да дере..?
- Тодориев
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е46 136к.с.
- Мечтае да кара: м3
ако ти свети червената лампа на маслото означава че няма налягане това е лошо. това значи или няма налягане или проблем с датчик или изнсталация .ако датчиците са здрави остава проблем в мотора маслена помпа, блокирал клапан на помпата биелни лагери и др. сащо си виж масленият филтар. но това е ако свети червената ламапа на маслото при запален мотор.
10 мнения
• Страница 1 от 1