Мръсен въздух в купето от духалките???

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: f31, 320D
Мечтае да кара: Каквото и да е, но да е BMW :)

Мръсен въздух в купето от духалките???

Мнение от ckrumov » 20 Ное 2013, 16:11

Колеги, здравейте. Колата е е46 136к.с.
Проблема е, че когато пусна парното от духалките влиза мръсен въздух, който съм почти сигурен, че е на изгорели газове. Няма загуби на антифриз /т.е. има но са в порядъка на 100 грама на 30к км/, теч на масло засега също не съм успял да отркия и картера е напълно сух отдолу, филтъра за купето е сменян няколко пъти.
Ходих на майстор. Той каза, че имам 2 отвора на тръбата след колектора /някъде до меката връзка/, които завари и сякаш за 2 седмици всичко беше ок или така ми се струваше, но сега пак го усещам гадния въздух като пусна парното и то не само аз, а всеки, който влезе в колата. Когато съм пуснал парното да върти в колата въздуха, неприятна миризма не се усеща и всичко е ок. Пак ще отида при майстора да я види, но искам да питам колегите с дизеловите двигатели, какво е положението при вас? Вече почвам да си мисля, няма как дизел на повече от 10г да не го прави този проблем... я от някоя гарнитурка на егр-а, я от колектора, я от някъде другаде... ииии хич не ми се ще да се ориентирам към бензин/газ, но като карам голфа на бащата, който е на бензин, няма такъв проблем.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46, 320д, 136к.с.

Re: Мръсен въздух в купето от духалките???

Мнение от dzvonko » 20 Ное 2013, 16:53

Целия проблем е от меката връзка. Тя е слабо място на дизелите и от там започва да вкарва изгорели газове в купето. Ти сам си си отговорил като казваш, че майстора е заварил нещо и всичко е било ок за 2 седмици. Една хубава мека връзка, тройна оплетка е към 80лв (с монтажа).

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ckrumov » 20 Ное 2013, 21:12

От край време искам да сменя тази мека връзка и на никой не му се занимава, защото е малко повече работа, заради местоположението и. Колата има някаква допълнителна мека връзка отдолу сложена, която просто не трябва да я има, но без нея пък къса тръбите... за което пак отговорна е оригиналната мека връзка, която просто не си върши работата явно.
Ами мерси колега. Този път ще настоявам да ми се смени тази мека връзка след колектора и да се махне другата.
Ако някой може да ми каже сервиз, където са му правили подобна интервенция и е доволен, моля нека да ми пише на лично, за да не правим реклама.
Поздрави.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е46d 150hp

Мнение от Edifice » 21 Ное 2013, 13:39

+ 1 за меката връзка. И при мен беше така и обикалях къде ли не да я сменят но.. :banghead: никои не се навиваше. Накрая 1 приятел ми препоръча един в Бистрица, оказа се супер точен и си разбира от работата. Останах супер доволен и от цената :lalala:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ckrumov » 22 Дек 2013, 13:36

Така, проблема го оправих.
Едно от маркучетата, които вкарват нафта към ГНП-то не е било стегнато и изпускало нафта. Освен това маркучите след турбото изпускаха по малко масло. Отбелязвам, че трябва бая да се стягат тия маркучи, защото налягането си е голямо. Освен това смених филтъра за купето и средното гумено уплътнение до филтъра, точно под капака, което спира въздушната струя да минава от двигателя към филтъра. Старото се беше посмачкало.
Измих и целия двигател с водоструйка. Забелязвам, че за разлика от преди, 2 седмици след измиването, пластмасите отгоре пак са си чисти, а иначе залепваше прах по тях доста бързо.
Меката връзка ще сменям също, но не защото пропуска, а защото е сложена по- къса от оригиналната и не си върши добре работата.

Назад към E46