След смяна на динамо червената лампа продължава да свети.

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F01 - E70 LCI - e92 LCI

Re: След смяна на динамо червената лампа продължава да свети

Мнение от ZALMAN » 07 Ное 2013, 18:56

Имаме някакъв проблем с токовете на тая кола но не можем да го открием. По този син кабел , на друго бмв пак същия мотор , при загасен двигател , по кабелчето не тече никакъв ток , а когато се запали подава 10.43 волта. Което е достатъчно да загаси лампата на таблото. По спецификация , компютъра изключва лампата когато по кабела тече напрежение над 8 волта. Мерим на проблемния бимър , в покой двигателя и показва на този син кабел 1.10 волта ??? при запален двигател от там излизат 5.30 волта. Което не е достатъчно да загаси лампата на таблото понеже са му нужни 8 волта и нагоре. Някъде офазява но не можем да открием къде. Има ли начин по този син кабел да вземем от друго място напрежение над 8 волта за да отчете компютъра такова и да загаси лампата на таблото ? Или можем да изгорим екото и до там.

Потребител
Аватар

Re: След смяна на динамо червената лампа продължава да свети

Мнение от ivan.vasilev » 14 Дек 2013, 12:19

Почти съм сигурен,че имаш изгорял бушон.А аз свалчх акумолатор качвах друг давах ток нещо,и после и на мене ми светна лампата за динамото и тази за нивото на маслото светва чат-пат(те са свързани)динамото зарежда нормално точно по норми но плампата свети.и тамън преди да свалям динамото проверих смених един бушон и колата е ток.

Предишна

Назад към E46