320d facelift мощност?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- DiGital
- младши ентусиаст
-
- Кара: на пълна газ
- Мечтае да кара: MB SLS AMG
Re: 320d facelift мощност?
коя годима и месец е колата по шаси?
WOT: wide open throttle, the only tuning condition that newbies seem to be interested in. ;-)
- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
Zagy написа:При комънрейлите ако изолираш ЕГР-а веднага ще му светне чека, което може да накара мотора да влезе в авариен режим. Преди да прави каквото и да е да вземе да иде на диагностика - там ще си каже кое не е в ред.
зависи от годината, ако е преди 2003 нищо не свети, при мен с изолиран егр вече 2 години колата спи
- DiGital
- младши ентусиаст
-
След 03.2004 свети като се изолира EGR-a
WOT: wide open throttle, the only tuning condition that newbies seem to be interested in. ;-)
- released
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320d
- Детайли за колата: M47D20
Не трябва ли да е електрически ЕГР-а за да свети... Моя е обикновен вакумен!

- virtualchild
- младши ентусиаст
-
- Кара: F11 LCI 530xd / E46 330xda M57N
- Мечтае да кара: по-малко на пътна помощ
- Детайли за колата: +VRPerformance+eco-tuning auto+ново BMW X5 турбо
Моята е 2003 края, но разликата след изолирането с метална пластина беше огромна. Даже смятам че си смених преди това дебитомера напразно.
Даваше ми макс 600 единици вместо 800 и си помислих, че е развален.
Според мен нещата тръгнаха на зле, когато си смених изпускателната от турбото назад с права тръба и сложих ауспух с електронна клапа с дистанционно.
Когато карам колата на затворена клапа се увеличава налягането към ЕГР и някак си влияеше на дебитомера.
Съвсем в началото след смяната на изпускателната колата се държеше така както сега е без ЕГР и отворена клапа. Дори звука се промени след изолиране на ЕГР.
Поздрави
Даваше ми макс 600 единици вместо 800 и си помислих, че е развален.
Според мен нещата тръгнаха на зле, когато си смених изпускателната от турбото назад с права тръба и сложих ауспух с електронна клапа с дистанционно.
Когато карам колата на затворена клапа се увеличава налягането към ЕГР и някак си влияеше на дебитомера.
Съвсем в началото след смяната на изпускателната колата се държеше така както сега е без ЕГР и отворена клапа. Дори звука се промени след изолиране на ЕГР.
Поздрави
- ka4i
- ентусиаст
-
- Кара: Е46 touring
Ако се извади маркучето на АГР-а и се затапи с нещо, това води ли се за изолиране. Аз бях така лятото, но ми казаха зимата да си сложа маркучето и да карам с АГР.
- DiGital
- младши ентусиаст
-
ka4i написа:Ако се извади маркучето на АГР-а и се затапи с нещо, това води ли се за изолиране. Аз бях така лятото, но ми казаха зимата да си сложа маркучето и да карам с АГР.
Да изолираш го, казали са ти даго върнеш както си е било, защото с него уж загрява по-бързо колата.
- Edifice
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е46d 150hp
Не знам дали загрява но разтоварва турбото....(лично мнение)..., има много изписано, не ми се влиза в спорове за ЕГР-то дали е излишно или не. Според мен НЕ е излишен.
23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2